Suriname en IMF bereiken Staff-Level Agreement Tweede Review

5

Het IMF staff team en de Surinaamse autoriteiten hebben een Staff Level Agreement (SLA) bereikt, aangaande de tweede review van het economisch herstelprogramma ondersteund door de Extended Fund Facility (EFF). De review moet nog goedgekeurd worden door de IMF Executive Board meldt de Communicatie Dienst Suriname vandaag.

Een team van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), geleid door Anastasia Guscina, heeft van 8 tot 16 mei een virtuele en in-person missie uitgevoerd met de Surinaamse autoriteiten om beleidsmaatregelen te bespreken ten einde de tweede review van Surinames economisch herstelprogramma ondersteund door de IMF Extended Fund Facility (EFF) af te ronden.

Na beëindiging van de missie, heeft mevrouw Guscina de volgende verklaring uitgebracht: 

Het IMF-team en de Surinaamse autoriteiten hebben een Staff Level Agreement (SLA) bereikt, aangaande de tweede review van Suriname’s economisch herstelprogramma ondersteund door een EFF-arrangement van 36 maanden.

Deze overeenkomst is onderhevig aan goedkeuring door de IMF Executive Board en afhankelijk van de uitvoering door de autoriteiten van prior actions en de naleving van alle relevante IMF-beleidsmaatregelen.

Na afronding van deze review, krijgt Suriname toegang tot ongeveer USD 53 miljoen waardoor de totale uitbetaling onder het programma tot dan toe ongeveer USD 159 miljoen bedraagt.


5 REACTIES

 1. Ik schaam me voor jullie. 3 jaar bedelen jullie voor 159 miljoen??? Belachelijk.
  gemodereerd

 2. wij de arme burgers moeten het gelach betalen , de rijken worden ontzien he santokhi , per `1 juli moeten we meer betalen voor stroom van de ebs , de benzine is weer duurder geworden ( dat maakt ons niets uit , velen hebben geen auto of brommer) maar de bus en goederen in de winkels worden ook weer duurder door het transport , en santokhi per 1 augustus gaat zeker de prijs van een gasbom omhoog , en per 1 september gaat zeker de prijs van het drinkwater van swm omhoog , santokhi het imf is gewoon een volkeren moordenaar , het gewone volk he , niet jullie rijken die worden alleen maar rijker

  nibte nu heeft u een goede zaak sleep het imf voor het internationale hof in den haag voor het plegen van volkeren moord , bouterse zal u betalen want hij heeft een hekel aan het imf
  gemodereerd

 3. IMF – betekend: Internationaal Monataire Fonds
  Sinds de oprichting van IMF heb ik nog niet kunnen vaststellen dat door IMF gesteunde land is gered dan wel vooruitgang is geboekt.
  Het is juist opgezet door rijke landen om arme landen voor nog langere tijd in hun greep te houden. IMF is geen organisatie voor financiële ondersteuning om arme landen uit het slop te helpen, maar is een instituut voor rijke landen die hun geld daar hebben ondergebracht om leningen te verstrekken tegen rentetarief en looptijd van terugbetaling. Dus problemen van arme landen worden niet opgelost, maar juist groter. IMF heeft voorwaarden gesteld om aan het bedrag van de lening te voldoen. Eén van is, dat Su zijn overheidspersoneelsbestand gaat coördineren en afslanken. Want de verhouding overheidspersoneel met grote van de bevolking en de te leveren arbeid is niet in overeenstemming c.q. verhouding. Juist in plaats van te verminderen blijft het personeelsbestand doorgroeien. Het brengt de hoogste kostenpost op de overheidsbegroting. Hoe kun je dan een land besturen. Dit staat in schril contrast met de IMF voorstellen. Dus begrijp niet waarom IMF via de zijdeur alsnog akkoord gaat met de schuldenlast!!
  Su kan toch niet aflossen, want er is geen ruimte. Het zal wachten worden tot dat de aardolie opbrengen actueel wordt!!!
  gemodereerd

 4. Helaas wil geen enkele Afrikaanse land geld lenen aan Suriname. Dan maar de straffe maatregelen van het IMF.
  gemodereerd

 5. Een bevestiging dat er wel degelijk beleid is gemaakt om suri uit de economische crisis te halen.
  Dat is de conclusie vd de audit.
  Daarom zijn de commissies op aard; expertise vanuit verschillende disciplines samenvoegen.

  Het argument dat er geen kader is en het gelul over commissies mag door de shredder.
  Er zijn wel degelijk Surinamers die keihard werken om het tij te keren.

  Applaus voor deze ambtenaren!

  Die bullshit v nps-onderwijs, dat het gros 4e klas niveau is klopt, voor de NPS’er met name hun gedrag!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.