Pique: “Kwestie Kiesregeling is zet van Serena Essed en Santokhi, actie op 25 mei”

27
Siebrano Pique Suriname

Activist Siebrano Pique heeft woensdag protestacties voor 25 mei 2023 aangekondigd. Volgens hem loopt Suriname momenteel het gevaar dat de algemene vrije en geheime verkiezingen niet georganiseerd zullen kunnen worden in mei 2025, omdat de coalitie in het parlement steevast weigert om de wijziging van de  Kiesregeling op de agenda te plaatsen.

Dit alles is volgens hem een zet die de advocaat Serena Essed samen met president Chandrikapersad Santokhi zou hebben bedacht, om de VHP in het zadel te behouden.

“Het is een scenario, dus de verkiezingen van 2025 gaan niet door. Als ze doorgaan dan moeten er een aantal wonderen gebeuren. Zijne excellentie Chandrikapersad Santokhi, mocht het zo zijn dat de verkiezingen doorgaan in 2025, dan hebben we een andere plan van aanpak. Maar mocht het zo zijn dat de verkiezingen niet doorgaan, dan mag u wel die djugudjugu verwachten”, zei Pique in een interview met DTV-Express.

De actie wordt voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) gehouden. De volksvertegenwoordiging zal dan zekerheid moeten geven dat de verkiezingen wel doorgaan. Volgens de activist zal onder geen enkele voorwaarde geaccepteerd worden dat de verkiezingen worden verschoven. Indien dat toch gebeurd dat zullen er landelijk acties worden gevoerd waarbij het economisch proces, de gezondheidszorg en het onderwijs lam zullen worden gelegd.

Pique benadrukt dat hij geen oproep doet, maar dat een ieder die zich zorgen maakt over de voortgang van de verkiezingen is welkom om hem te ondersteunen. “Ik ben geen actieleider, maar één van de bezorgde Surinamers”, aldus Pique.


27 REACTIES

 1. pique , wie denk jij te zijn om eisen te gaan stellen , jij bent gewoon een nietsnutter en werken hebt jij ook nog nooit gedaan , jou club de ndp doet niet mee met de verkiezingen , want de lijder ddb zit straks in de bak , en de strijd om de hoogste plaats bij de ndp te bemachtigen zal op niets uitlopen , dikke builen , rood door lopen ogen , schuim op hun bekken en tintelende klauwen , niemand zal de stervende ndp nog serieus nemen , daaaaaaaag pique
  gemodereerd

 2. Piqué woensdag is geen 25 mei hôr mi boi.
  Wat is het wil je woensdag protesteren of wil je het op 25 mei doen??
  Laat maar zitten, er komt toch niemand.
  gemodereerd

 3. Deze loser veroorzaakt storm in een glas water. Daarnaast zorgt hij keer op keer voor maatschappelijke onrust met z’n domme acties. Waar was hij na de 8 dec.moorden? Toen had hij alle reden om te gaan demonstreren. Maar e go be goenya….
  En, wie denkt hij te zijn om te komen met een plan van aanpak voor de verkiezingen? Ben benieuwd hoeveel koeien en ezels hij op de been zal brengen.
  Het is een feit, Suriname zit vol met oerdomme figuren die anderen hun wil op willen leggen.
  gemodereerd

 4. See no brain als staatsrecht- en verkiezingsdeskundige. De zoveelste paarse sabiso .net als Makoe als onderwijsdeskundige. Het kan verkeren met alle “deskundigen ” uit het paarse kamp van opa D.
  Maak je druk met hoe het verarmd surinaams volk de komende 2 jaar moet overleven. Dat de verkiezingen uiterlijk op 25 mei 2025 doorgaan, is een feit, jo paarse djamoe ede.
  Je zou toch stoppen met je zinloze acties, see no brain?
  gemodereerd

 5. Sybrano Pique is echt een hele domme man. Ik hoop dat advocaat Serena Essed hem flink van langs geeft.

  Ik zie dat een medium als Culturu Tv met name gewoon er op uit is op sensatie om mensen te interviewen die totaal niet weten waar over ze praten.

  Meestal na 5 minuten gekeken te hebben hou ik het voor gezien.

  Je ziet allerlei randfiguren die daar tegenover de Grote Markt staan te hosselen, worden geïnterviewd.

  Dodo en Dada zijn ook vaste klant die geïnterviewd worden.

  De interviewers zijn duidelijk uit op sensatie gelet op de vragen die ze stellen.

  Een interviewer als Alston Sang A Jong geeft eerst zijn mening en aan de hand van zijn mening een zogenaamde vraag te stellen.
  gemodereerd

 6. Hahahaha sibrano ga slapen hoor….toch lijk je al op een sribi- kwie op die foto.
  Mevr. essed heeft er absoluut geen baat bij mee te doen aan poppenkast.
  Niemand steunt je dus ga je alleen staan met je bord. Ga een baan zoeken dan heb tenminste aanvulling. Als jenal een baan heb, ziek een tweede en een derde en een vierde dan hoeven we je kop niet meer te zien in de media
  gemodereerd

 7. Die pindasambal boer zal de boel overnemen en er weer een rommel van maken.
  gemodereerd

 8. Paranoide, geindoctrineerde, laaggeschoolde paarse oproerkraaier met meer haar dan hersencellen.
  gemodereerd

 9. Sibrano, het was een tijdje zo rustig zonder jou.
  Laat het zo blijven want je bent onvoldoende bekwaam om over zulke onderwerpen te praten.
  Je hebt je wederom voor het bekende karretje laten spannen.
  Wie ben jij om een hoogontwikkelde persoon als Serena Essed te bespreken.
  Eigenlijk ben je een unieke combinatie van laag niveau, weinig kennis, koppigheid, niet openstaan voor de rede, dommigheid.
  En het ergste is dat je denkt dat ook nog heel wat voorstelt met de zogenaamde status als activist, maar dan wel eentje die is net een prostituee, je gaat liggen voor geld.
  Doe iets nuttigs voor het land, ga wat produceren wat de ontwikkeling vooruit brengt in plaats rondrijden en dure benzine nutteloos gebruiken.
  gemodereerd

 10. Jij laat de hekken grapjas dubbel geld verdienen.
  In de regeerperiode is die grapjas miljonair geworden.
  Al de gekken moeten verbrijzeld worden, dan houd dat gelul op.
  gemodereerd

 11. Piqué, als ndp nu aan het bewind zou zijn, waren we allemaal al dood, want ze zouden weer geld lenen om salarissen uit te betalen, benzine zou srd100 worden per liter. Dus stem slim op 2025 en geef andere kleine partijen de kans bv, nps en palu, strei, etc.
  gemodereerd

 12. Jawel Debby helemaal gelijk heb je.
  Vooral over die “ hekken”??🤯🤯
  gemodereerd

 13. Sibrano je wil alles plat leggen oké, maar dan hoop ik dat je op die dag iets krijgt waarbij medische hulp nodig is, en dat ze jou ook links laten liggen want ze zijn dan aan het protesteeren.
  gemodereerd

 14. piek is gewoon op de loonlijst van bokassa bouta om heisa te maken met zijn samenzwerings complotten theorien die hij dagelijks verzint.
  gemodereerd

 15. Een stukje smerig stront dat zijn alle zogenaamde activisten. Ach zijn handje is met 3 werkelozen als snel genoeg gevuld.
  gemodereerd

 16. Sammy the Queen 18 mei 2023 Bij 09:46
  Die pindasambal boer zal de boel overnemen en er weer een rommel van maken.

  U bedoelt Pae noh ? Nou ik vrees dat hij gewoon een trekpop van die crimineel Brunswijk wordt.
  gemodereerd

 17. Waarom wordt dit soort gekke mensen die alleen maar onrust veroorzaken in de maatschappij niet opgeruimd.
  gemodereerd

 18. De Oranje Movement Gatlikkers … @@WAT … @@Boesskowtoe { zgn verblijvend in Bangkok} …. @@Latour Posse …@@geestes gestoorde Henry …@@Sammy the Queen …@@Flyer … jullie hebben in het niet verre verleden Mevr. Essed voor alles wat VIES en VUIL is uitgemaakt.

  Nu S. Pique de waarheid spreekt over Mevr. Essed { waarom heeft Mevr. Essed bedankt als lid van A20 of hoe die partij ook heten mag} zijn jullie PLOTSELING advocaten van de DUIVEL voor Mevr. Essed.

  Ik zou jullie allemaal willen adviseren {goed advies is duur} om een duik te nemen in de SEPTIN TANK van de Liegbeest uit Lelydorp.
  gemodereerd

 19. Meneer Piqué,
  Heeft u wel rechten gestudeerd en weet u waarop democratische rechten op zijn gebaseerd. Ik wil u adviseren om zich hierin te verdiepen dan wel zich te laten bijpraten door iemand met verstand op rechtsgebied.
  Hopelijk vind u zelf ook dat in een democratische rechtstaat moet van toepassing zijn ,,evenredigheidsstelsel,,. Een ieder ander vorm is abject!!! Het berust niet op de pijlers van het Recht. Wat in het verleden krom is gegaan moet anno 2023 recht worden getrokken!!!
  gemodereerd

 20. @latour posse/Henry
  Prima verwoord. Deze lummel is constant bezig opruiende rommel uit te kraaien. Kan mij niet voorstellen dat de zogenaamde journalisten zulke figuren vaker interviewen. Let op, binnenkort komt leeghoofd pakkikaw weer aan het woord. Zegt heel veel over de kwaliteit van de journalist(en). Noem ze microfoonhouders.
  gemodereerd

 21. Deze piqué mag dan zogenaamd de risee zijn onder de activisten, hij blijft een srananman in vergelijking met de Surineds die alleen maar lopen te zieken op een veilige afstand en omgeving.
  Hij ondervindt elke dag, misschien in mindere mate dan anderen, de misère om ons heen. Mag Piqué als burger niet protesteren als hij vindt dat het nodig is. Piqué is misschien niet de slimste of capabel genoeg om dit te doen, maar hij toont wel zijn ballen, terwijl anderen hun kop in het zand blijven steken of wegkijken. De Surineds, die Nederlander willen zijn en blijven, zij profiteren van de Hollandse deugdelijkheid. Passie tonen en zich Surinamer voelen is niet voldoende, dat zijn uitingen die zo de ruimte invliegen, niks voelbaar. Klagen heeft nog nooit een schoon geweten gefabriceerd. Ik kan meer respect/ begrip opbrengen voor die gekke Piqué dan voor lui die maar kletsen in het luchtledige.
  Dit is geen jaloezie, maar mensen die kritiek willen leveren, terwijl zij een andere meester dienen moeten minder hoog van de toren blazen.
  Wil je mee doen, mee praten, sit a kondre, jang a pina, libi a broeia libi, kom dan hier in Sranan je ballen tonen. Geen lef of durf, nee alleen maar blablablabla, houdt dan anders je waffel.
  Jullie maken jullie onsterfelijk belachelijk. Ik vraag mij af wie nu de werkelijke risee is.

  Btw, deze regering leent ook geld, anders kunnen zij de salarissen niet betalen.
  De leningen van de vorige regering is deels in de zakken verdwenen van individuen, een ander deel is besteedt aan ‘spook’ projecten, waar de futu boi’s , de donateurs, van de toenmalige oppositie ook van hebben geprofiteerd. De salarissen van de toenmalige oppositie is keurig betaalt, heb geen enkele weigering/ wan klank gehoord, dat het kwam van de verfoeide leningen. Zonder lening kan Sranan niet draaiende gehouden worden.
  De schulden problematiek wordt met alle soorten financiële constructies vooruit geschoven naar de volgende generaties. En frappant genoeg wordt dit afgedaan als een een overwinning, hoe gekker wil je het hebben.
  Het volk wordt weer bedondert door de politiek.
  gemodereerd

 22. Luka ka fesi fu a map..p…ng!1 a sor tak na wak crimineel!! Dot soort virussen moet je dompen!! Grrrrrr foei met zijn gezicht!! het idee is nog erger!!! sakasaka landverrader!!
  gemodereerd

 23. Hij studeerde fiscaalrecht, maar hij kwam IQ tekort daarom staat hij achter het aanrecht om zijn voedsel van de voedselbank te voorbereiden.
  gemodereerd

 24. Deze picolet zou heel goed als vogelverschrikker kunnen functioneren.
  Hij heeft de perfecte Outlook !!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.