Massale vechtpartij op Muloschool in Paramaribo-Noord

9
Massale vechtpartij op Muloschool in Paramaribo-Noord

Op de Salvator Muloschool aan de Syenietstraat in Suriname is woensdag een vechtpartij uitgebroken, waarbij meerdere mensen betrokken waren. Daarbij zou onder andere een ouder gevochten hebben met een leerling. Beelden hiervan gingen daarna viraal op social media.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat de schoolleiding al enige tijd geconfronteerd wordt met vechtpartijen waarbij scholieren onderling betrokken zijn. Woensdag had de schoolleiding de ouders van de vechtende leerlingen opgeroepen.

Vermoedelijk ontstonden daarbij opstootjes waarbij een 41-jarige ouder een leerling, die een meisje met een vuist in haar gezicht sloeg, aanviel. De man deelde rake klappen uit maar werd daarna zelf ook afgetuigd door scholieren en vermoedelijk een andere ouder (foto).

Op de beelden die rond gaan is te zien dat het gaat om een behoorlijk chaotische situatie waarbij leerlingen onderling met elkaar vechten, maar ook volwassenen te zien zijn die klappen uitdelen. Volgens de Surinaamse politie waren er geen leerkrachten betrokken bij het gevecht en zijn er absoluut geen schoten gelost.

De politie van het bureau Geyersvlijt deed na melding hiervan de locatie aan voor onderzoek. Bij aankomst van de Surinaamse politie op het adres troffen de wetsdienaren een chaotische situatie aan, maar door kordaat ingrijpen is de orde snel hersteld op de school.

De 41-jarige ouder is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na te zijn voorgeleid met een berisping heengezonden. De betrokken scholieren zullen naar alle waarschijnlijkheid door de schoolleiding worden afgeschreven van de school.

Volgens het Korps Politie Suriname was de moeder van de leerling die de rake klappen van de manspersoon incasseerde, ook op het politiebureau toen ze de beelden daarvan digitaal opgestuurd kreeg. De vrouw raakte zodanig verhit dat ze in emotionele toestand opstond en bedoelde manspersoon een ferme klap in het gelaat toebracht.

De politie waarschuwt dat mishandeling en openlijke geweldpleging (vooral in vereniging) strafbare feiten zijn volgens de artikelen 189 en 345 van het Surinaams wetboek van strafrecht. Niemand mag het recht in eigen hand nemen door zelf op te treden, ook wanneer de gemoederen zodanig verhit zijn. De politie adviseert in dergelijke gevallen steeds kalmte te bewaren en de instanties die moeten zorgdragen voor de veiligheid in kennis te stellen of de schoolleiding/het ministerie van onderwijs.


9 REACTIES

 1. De enige juiste beslissing van de schoolleiding is deze vechtersbazen, zowel jongens als meisjes, af te schrijven. Dan zal de rust wederkeren op school. Andere scholen zijn gewaarschuwd.
  gemodereerd

 2. en deze jeugd is de toekomst , flikker op man dit soort gasten zijn nu al crimineel , straks maken ze elkaar dood , nou probleem opgelost , volgende school aan de beurt , wie volgt
  gemodereerd

 3. Schuld van de oranje ratten die het leven in Suriname ondraaglijk maken. Een ieder loopt met spanning in zijn lijf rond. De prijzen in de winkel blijven maar stijgen, ondanks dat de koers “zogenaamd” al enkele weken stabiel is. Het land ligt erbij als een “broko parnassi”! De komende weken word het dweilen met de kraan open, vanwege de vele regens die deze tijd van het jaar uit de hemel komt vallen. Het onderwijs is toe aan een nieuwe minister, die het al direct oneens was met de leerkrachten, die protesteren! Het land word overspoeld door berovingen en ander soort criminaliteit. De indianen worden uitgedaagd door de regering, die het hout en goud nu uit hun bossen haalt, onder begeleiding van militairen. De brandstofprijs die onacceptabel hoog blijft! Ga zo maar door!

  Ik begrijp de frustratie die er heerst, alles is de schuld van paars, maar de oranje vedetten maken het echt te bont en slaan door in het regelen van friends and family! Het Volk heeft het maar te slikken, en worden meer uitgebuit, meer dan ooit is vertoont.. sari tori
  gemodereerd

 4. Niets nieuws onder de zon. Ook in Europa is het overwegend 1 groep die het steeds moet verpesten en als de politie hen voor het paupervolk uitmaakt dan is het discriminatie en stigmatisering. Laten we elkaar niet voor de gek houden maar voor de grootste deel is het hun eigen schuld. De ouders ? Die zijn nergens te bekennen en vinden het wel goed zo. Veel ouders zijn er trots op dat hun kinderen met wapens rondlopen. Dat hoort nu eenmaal in de tijd waarin we leven.
  gemodereerd

 5. Ik vraag me af of de schoolleiding bijzondere vechtpartijen, de politie op de hoogte had gesteld. Deze escalatie had dan misschien voorkomen kunnen worden.
  Schandalig gewoon….wel als mijn kind wordt geslagen zonder..ga ik als ouder ook verhaal halen vooral als ik merk dat de schoolleiding niet adequaat optreed. (Ik zeg niet dat het in diy geval zo is hoor).
  Juiste beslissing ….vechters bazen afschrijven. Helaas gaan ze dan ingeschreven worden op openbare scholen en gaan ze daar hetzelfde gedrag vertonen…..maar vaak genoeg komen ze daar hun basie wel tegen.
  gemodereerd

 6. ”Een complete bavianen oorlog dus”.
  @ Jacobus
  Ik denk dat het cynisch bedoeld is, maar aub moedig
  ze niet aan. Want zo stom zijn ze wel, om dit later wel te
  gebruiken!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 7. Echt aso’s doen zoiets, deze jongeren verwend mang krijgen de mogelijk om opleiding te volgen en het land op te bouwen en in politiek te gaan, maar liever ruzie maken op den gaan deze jongeren klagen en wegtrekken naar antillen of nederland. In nederland zitten ratten hollanders op surinaamse krachten te wachten tot hun nl gaan opbouwen of doodstikken van de ellende. In suriname hele andere situatie merk ik. Ik heb zelfs meegemaakt en ben uitgescholden door een hollandse dikke krachtige luie vette nlse agente dat ik hun rattaen land moest maken. Tyfus geile kut wijf agente, maar suriname meer verwenland.
  gemodereerd

 8. Geef ze mooi portie strafwerk.
  Afschrijven hft geen zin, dat is gemakkelijkste weg. Buitendien is vader gangster gaan spelen en de moeder hft hem weer geklapt.
  De ouders moet je eerst opvoeden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.