vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWederom plannen om Goslar uit Surinamerivier te verwijderen

Wederom plannen om Goslar uit Surinamerivier te verwijderen

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse overheid is momenteel wederom aan het plannen en bezig voorbereidingen te treffen om de Goslar en alle brokstukken uit de Surinamerivier te verwijderen.

Bedrijven worden opgeroepen zich op te geven voor de voorkwalificatie van de berging van het Duits vrachtschip. Voor de operatie gelden er strenge veiligheids- en milieueisen.

Al vele jaren worden er verschillende gesprekken gevoerd over het bergen van de Goslar, maar tot heden is niets gebeurd. Het schip is een stille getuige van de Tweede Wereldoorlog in Suriname.

De Goslar werd op 10 mei 1940 tot zinken gebracht in een nauwe bocht van de Surinamerivier. Na de Duitse aanval op Nederland in 1940 kregen de gezaghebbers van de Nederlandse kolonies het bevel alle Duitsers te interneren. Toen de Nederlanders op 10 mei de Duitse bemanningsleden wilden aanhouden lieten deze het schip zinken.

Bij een poging na de Tweede Wereldoorlog om het schip te bergen en het metaal als schroot te verkopen brak de romp in tweeën. Het wrak is nooit geborgen en ligt sindsdien op een zandbank in het midden van de rivier.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

9 REACTIES
  1. Ze halen een Columbiaan en een Costa Ricaan om onze palmbomen voor ons te komen inspekteren, maar niemand komt op het idee de Duitsers te halen om hun troep uit onze rivier te verwijderen. Voor het rijke Duitsland is het een peulenschil om de Goslar op te ruimen en mee te nemen om het tentoon te stellen in een Duits museum.


    gemodereerd
  2. Ik vind dat alle landen en of vlag waar dit schip onder voer, rederijen die iets met dit schip te maken hebben een financiële bijdrage moeten leveren om aan de totale kosten van de berging moeten bijdragen.

    Suriname was een deel van de kolonie van Nederland, let op geen zelfstandig deel nog van het Koninkrijk Der Nederlanden en Nederland gaf opdracht om de Nederlandse regering/overheid gaf opdracht alle Duitsers op te pakken. Als dat niet gebeurd was, was het schip niet tot zinken gebracht door de Duitsers die zich ook bedreigd voelden.

    Nederland wilde haar belangen veilig stellen en de eigenaar waaronder dit schip viel of de kapitein vh schip wilde dat doen toen ze in het nauw werden gedreven. Dus zowel de onderneming vh schip de Goslar of waaronder dit schip viel is ook verantwoordelijk voor de overlast die het veroorzaakt in Suriname.

    Nederland alle andere verantwoordelijken moeten het totale bedrag voor de kosten zorg dragen en de berging van het ship de Goslar uit de Surinamerivier zorgen.

    Ik heb mij altijd afgevraagd waarom dat nooit eerder is gebeurd en de verantwoordelijken hiervoor zijn aangesproken.


    gemodereerd
  3. Als er een 3-D scan vd Titanic gemaakt kan worden, moet het ook in het onderzoek van het schip te Goslar gebeuren, waardoor men precies weet hoe het veilig, ordelijk en de juiste wijze plaats vindt. De juiste bergingsmaatschappij kan dan benaderd worden om het heel snel te doen.

    Kort na de Tweede Wereld Oorlog had de Surinaamse Regering/overheid hier al werk van moeten maken. De Gouverneur die in Suriname was, was Gouverneur Kielstra.


    gemodereerd
  4. Duitsland mag inderdaad haar troep komen opruimen. Bovendien kunnen ze het schip restaureren en tentoonstellen als Nazi technologie.
    Bovendien moeten de Duitsers een vergoeding betalen voor het binnendringen in Surinaamse wateren.


    gemodereerd
  5. passant jij lult , henkes heeft gelijk , maar dan moeten de duitsers ook die twee hakenkruizen , het symbool van de moffen ( nazi ) die aan de gevel van malhoe kwattaweg 228 zitten weghalen


    gemodereerd
  6. Smit Tak heeft dit klusje zo geklaard. Suriname beschikt niet over de deskundigheid en het materieel.
    En, er worden dus milieu eisen gesteld aan de berging?
    Nou, dat is nieuw want sinds wanneer doet Suriname aan natuurbescherming en behoud??
    Ontbossing en het roven van krape eieren gebeurd nog elke dag.


    gemodereerd
  7. ik vind…..
    moeten het hele bedrag….

    nederland heeft geen enkele plicht meer om hieraan mee te werken
    je wilde onafhankelijkheid? regel nu je eigen zaken maar, waar dit er 1 van is
    je hele domme argumentatie valt in het water doordat suriname onafhankelijk is geworden
    surinaams probleem nu, niet die van een ander


    gemodereerd
  8. Mijn moeder vertelde aan mij heel vroeger toen wij per boot langs Goslar voerden dat er ook waardevolle spullen aan boord waren. De duisters nazis lieten de schip zinken en sloegen op de vlucht voor de boze hollanders. Waar de gevluchte duisters zijn gebleven mij een raadsel. Mischien oceaan overgezwommen terug naar duitsland of zitten nog steeds in een grote mangoboom langs de rivier uit te kijken naar hun oude schip.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES