Nederlandse Jungletrainingen in Suriname afgesloten

3
Nederlandse Jungletrainingen in Suriname afgesloten
Beeld (c) Nederlandse ambassade in Suriname.

Dinsdag 16 mei zijn op de Ayoko kazerne nabij Zanderij de Nederlandse Jungletrainingen 2023 afgesloten. Geslaagde Nederlandse jungle instructeurs ontvingen samen met Surinaamse en Amerikaanse militairen hun certificaat meldt de Nederlandse ambassade in Suriname.

Het is het einde van een intensieve opleiding van acht weken tot jungle instructeur die startte op 28 maart met de opening in aanwezigheid van de president van Suriname en de minister van Defensie.

De eerste Nederlandse militairen arriveerden al op 4 maart en de laatste militair zal 2 juni Suriname verlaten. Op het hoogtepunt waren ruim 280 Nederlandse militairen van het Korps Mariniers en de 11 Luchtmobiele Brigade in Suriname die verschillende trainingen doorliepen waarvan de langste die van jungle instructeur was.

De Nederlandse militairen kijken terug op een succesvolle periode met veel interactie met het Surinaams Nationaal Leger en de lokale gemeenschap. Zij nemen veel bijzondere herinneringen aan de Surinaamse jungle mee terug naar Nederland, aldus de ambassade.

De Nederlandse militairen kijken terug op een succesvolle periode met veel interactie met het Surinaams Nationaal Leger en de lokale gemeenschap. Zij nemen veel bijzondere herinneringen aan de Surinaamse jungle mee terug naar Nederland.


3 REACTIES

  1. Neem dan ook de didibri ook mee aub!!! Dan is SU verlost van alle pinarie en narigheden!
    gemodereerd

  2. Nederland klaar gestoomd om Suriname over te nemen. Nu afwachten op welk moment het beste uitkomt!!!
    gemodereerd

  3. Van mij mogen ze de lottas, sikas en p’tata loso, die ze vast en zeker opgelopen hebben tijdens de zware ergens in de jungle, ook meenemen naar P’tata.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.