Brunswijk na gesprek met president: “Geen enkele oorlog verklaard aan VHP”

16
Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk
Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk - beeld (c) STVS

Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk ontkent dat hij met zijn recente uitspraken over zijn ontevredenheid binnen de coalitiesamenwerking, de oorlog heeft verklaard aan de VHP. “Er is geen enkele oorlog. Als er wat is, dan wordt het gezegd”, zei Brunswijk dinsdag aan journalisten in Suriname.

De ABOP-topman benadrukte dat hij dinsdag nog op bezoek was bij president Santokhi waar hij een goed gesprek met het staatshoofd heeft gehad over de verdere stappen die genomen zullen worden in de tweede helft van deze regeerperiode.

De afgelopen dagen heeft Brunswijk zich vooral zeer kritisch uitgelaten over de manier waarop ABOP-ministeries, waaronder ook het sportbeleid bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport, naar zijn zeggen worden gedwarsboomd door presidentiële commissies. Na het gesprek met het staatshoofd is gebleken dat Alven Roosveld als adviseur de boosdoener is van deze frustratie bij ROS.

“De president heeft gezegd dat Alven een andere taak heeft. Maar Alven doet alsof hij het ministerie van ROS heeft overgenomen. De president gaat met Alven praten over tot waar hij bevoegdheden heeft”, aldus Brunswijk.

Brunswijk heeft in zijn gesprek met het staatshoofd aangegeven dat hij precies wilt weten hoeveel geld er is. “Welke projecten gaan wij kunnen uitvoeren? Ik heb de president ook gezegd dat ik van de minister (Financiën, red) wil weten hoeveel geld vanaf ons aantreden in ’s Lands kas is binnengekomen. Dat krijgen we volgende week”, aldus Brunswijk.

Hij voegt eraan toe dat hij als vicepresident ook wil trekken aan bepaalde projecten. Hierover zal er dinsdagavond verder worden gesproken.


16 REACTIES

 1. kijk dat is brunswijk , eerst alles verzieken en daarna zeggen maar zo heb ik het niet bedoelt , mensen brunswijk en bouterse zijn een schande voor suriname en zolang die twee moordenaars nog op het toneel staan zal suriname in een isolement moeten leven , en de president heeft gefaald , hij had die twee al in augustus 2020 van het toneel moeten verwijderen
  gemodereerd

 2. Ai Lonny, joe ede tranga foe troe…
  Je hebt geen kaas gegeten van een land besturen, laat staan van project- en programmamanagement. Weet je wel het verschil tussen die twee??
  En dat je na 2,5 jaar nog steeds niet weet wat de inkomsten en uitgaven zijn van Suriname, zegt genoeg.
  Je verdient wel een plek in de Surinaamse geschiedenis, die van de domste vice-president ooit van Suriname.
  De groeten vanuit Bangkok
  gemodereerd

 3. Brunswijk voegt eraan toe dat hij als vicepresident ook wil trekken aan bepaalde projecten.
  ================
  De president Chan Santhoki en de vice-president Ronie Brunswijk passen goed bij elkaar. Ze kunnen goed liegen en bedriegen en steeds anderen de schuld geven. Brunswijk wil heel graag trekker zijn bij bepaalde projecten. Santhoki kan speciaal voor de vice-president daarom een paar nieuwe commissies samenstellen “commissie terugvorderen van geroofde grond afgelopen 3 jaar” en één van “commissie reshuffelen van incompetente ministers ABOP/PL”.
  gemodereerd

 4. Ai famiri, Lonnie wordt wakker. Het is lastig om zo een zware post je zelf te blijven handhaven.
  Lonnie, waarom laat je niet de veel scherpere Betterson niet de vice-president worden?
  Lonnie, no hard feelings, maar je bakt er niets van! Zelf niet een sweti cassave-brood.

  Gado de wi feis mang.
  gemodereerd

 5. Eigenlijk het is beter niet te reageren op de gedragingen van Brunswijk.

  Volgens mij weet “B.B” niet eens dat hij als homo sapiens bestaat.

  Belfort heeft toch groot gelijk als hij zegt dat “B.B” … een “imbiciele gek” is.

  Eerst blaas je {“B.B “} hoog van de toren dat de ABOP ministeries door Liegbeest Santokhi niet genoeg in aanmerking laat komen voor de nodige financiën.

  ABOP wordt op allerlei manieren tegengewerkt.

  Je zegt tegen je “voetvolk” om bij de stembusgang in 2025 hier rekening mee te houden … m.a.w. …. ervoor zorgen dat de V….H….P … weggestemd wordt.

  Na een .. naar mijn gevoel … ZINLOOS … gesprek met de liegbeest ple-si-dent spreek je andere … voor jezelf … onbegrijpelijke … wartaal.

  Een ZINLOOS gesprek … want waarover hebben jullie diepgaand gesproken … mensen met garnalen hersenen kunnen nooit diepgaand met elkaar spreken.

  ” Brunswijk heeft in zijn gesprek met het staatshoofd aangegeven dat hij precies wilt weten hoeveel geld er is. “Welke projecten gaan wij kunnen uitvoeren? Ik heb de president ook gezegd dat ik van de minister (Financiën, red) wil weten hoeveel geld vanaf ons aantreden in ’s Lands kas is binnengekomen. Dat krijgen we volgende week”, aldus Brunswijk.

  Is dit niet een verkapte ” OORLOGS VERKLARING “????
  Waarom vraag je nu opheldering … over de financiën !!!

  BANKROVER Brunswijk je maakt jezelf belachelijk … POLITIEK WISE” ben je geen KNIP voor de neus waard !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  De Bankkluizen zijn nu goed gevuld … haal je hart op !!!!!!!!!!
  gemodereerd

 6. Poetin zegt ook dat hij niet in oorlog is met Ukraine en dat hij de staat Ukraine niet wil vernietigen, maar slechts een beter leven wil geven.
  gemodereerd

 7. Deze man draait met alle winden mee en denkt dat hij betrouwbaar overkomt, eerst een grote mond en nu alle begrip voor de genomen taakverandering,
  Als deze man gewoon zijn werk doet hoeft hij niet telkens hoog v/d toren te schreeuwen, het maakt totaal geen indruk als je als VP keer op keer je grote mond open doet , ga aan het werk en doe wat je moet doen.
  gemodereerd

 8. Het is een grote poppenkast. Op het podium maakt Brunswijk zijn ongenoegen kenbaar aan het grote publiek inclusief zijn achterban. Maar als hij bij Santokhi op bezoek is heeft hij de staart tussen de benen. Wat een grote lafaard. Deze figuur is mede verantwoordelijk voor de grote chaos in het land. Alleen het liegen zit zoals zijn grote coalitie zit hem niet in de genen. Brunswijl wil echter zo lang mogelijk zijne excellentie genoemd worden. Hij zal alles van Chan slikken…
  gemodereerd

 9. Deze Mexicaanse film doet sterk denken aan vele prominente politici in Suriname. Geweldige film.

  “La ley de Herodes” 1999

  Nadat de burgemeester van een Mexicaans gehucht door de bevolking wordt gelyncht wegens ongebreidelde corruptie, huurt het lokale partijbestuur simpele ziel Juan in om ‘orde op zaken te stellen’. Maar binnen de ietwat primitieve gemeenschap zit niemand te wachten op nieuw leiderschap, waardoor Juan al snel vervalt in de streken van zijn voorgangers. Geestige en weinig subtiele satire op de diepgewortelde corruptie in de Mexicaanse samenleving. Want hoewel de film zich afspeelt in de jaren veertig, is de boodschap tijdloos: waar macht is, is machtsmisbruik. Mexicaanse politici waren furieus, omdat La ley de Herodes als een van de eerste films openlijk de draak durfde te steken met de machtigste politieke partij. Er werden meerdere pogingen gedaan om de regisseur te intimideren en de film te censureren, maar tevergeefs: de film werd een hit, en geldt in Mexico inmiddels als moderne klassieker.
  gemodereerd

 10. Voor mij heb je al langer afgedaan VP. Alleen in Suriname en in bepaalde Afrikaanse landen worden criminelen beloond. Wat is uw bijdrage aan dit land ? Vraagt u zich eerst af wat u voor dit land doet. U bent degene die voor verdeeldheid zaait met verwijten aan het adres van de VHP en ZE Santokhi. Mevrouw Poki deed goed werk en was een zeer capbale persoon (ook eens leuk om naar te kijken maar dat is alleen aan mij voorbehouden) maar moest weg omdat zij niet naar uw pijpen wilde dansen. U jaagt zelf kundige mensen weg en komt als een pikin huilen.
  gemodereerd

 11. Ik hoop dat deze keer Brunswijk komt SU regeren en of Bouta!!! Ik hoop niet dat de Surinamers, zijn geliefd land zoals velen dat zeggen Suriname gaat verlaten en massaal naar de buren in Guyana of Frans Guyana gaan vluchten. Boi yu sa si spang tegen a ten dati if wan fu den to dis wini!! Yo bar kre!! neks no sa de ini yu Sranang!! Schijt un sa vreet en kande dati srefi no de fu feni!!
  gemodereerd

 12. Bigi bravo bigi bek zomaar ai lel lel a no habi cabesa.
  A poepe san ai komopo foe ondro a kawtere sijpel go ini ing legi blauwkop ede
  gemodereerd

 13. Ja natuurlijk moet bij jou soorten controle uitgeoefend worden!! Jullie zijn niet en nooit eerlijk!! Ik kon het ook anders formuleren en heel grof ook!! Dus de lezers zullen mij zeker begrijpen wat ik mee bedoel!!
  gemodereerd

 14. God bestaat niet. Bewijs? God zou nooit figuren als Brunswijk en Bouterse scheppen. Ik denk dat ze geschapen zijn door een ezel.
  gemodereerd

 15. @@WAT …… ” en de president heeft gefaald , hij had die twee al in augustus 2020 van het toneel moeten verwijderen …..”.

  ************************************
  @@WAT … volgens mij en velen … heb je minder verstand … poespoes tere verstand … dan Brunswijk.

  Zonder de steun van Brunswijk i.c. ABOP/PL was de LIEGBEEST van Lelydorp NOOIT ple-si-dent van Suriname geworden.

  De andere … LIEGBEEST … a la Santokhi … uit ” Bangkok ” …
  meneertje wil ook een pijpje mee roken.

  Indien nodig … next time … tekst en uitleg !!!!!!!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.