Somohardjo: “In 2025 komt PL terug met minimaal 7 tot 8 zetels”

23
Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur Suriname

De Pertjajah Luhur (PL) zal bij de komende verkiezingen van mei 2025 in Suriname, nog sterker uit de bus komen. Voorzitter Paul Somohardjo rekent zeker erop om minimaal 7 tot 8 zetels binnen te halen.

“We kijken naar de strategie die gewijzigd moet worden. Nu hebben we de kwantiteit. Op 26 mei hebben wij een Jawa congres en dan ga je de kwaliteit zien. Mensen moeten niet denken dat Javanen alleen petjel en bamie kunnen verkopen”, zei Somohardjo in een radio-interview.

De politicus voerde aan dat de rood-witte partij vanaf de oprichting, met uitzondering van 2020, steeds tussen de 5 en 7 parlementszetels heeft gehaald. Aangezien het de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse ooit ook eens is gelukt om van 2 naar 16 zetels te klimmen, is dat een teken dat het de PL ook zal lukken.

Dat de PL in 2020 slechts 1 zetel kreeg, is volgens Somohardjo mede te danken aan Covid-19 en de vele beperkende maatregelen die toen drie maanden voor de verkiezingen werden afgekondigd. Zo mochten er geen bijeenkomsten, waaronder massameetings, van meer dan honderd personen worden gehouden. Ook had de partij pech met de overloop van William Waidoe in 2019 naar de NDP.

De 80-jarige partijleider, die eerder reeds heeft aangegeven met de politiek te stoppen, zegt dat zijn enige streven nu is om de Javaanse kiezers te bundelen en alle andere bevolkingsgroepen ook toe te voegen aan de partij. “Onze basis is Jowo, maar alle anderen die komen zijn een toegevoegde waarde. Wij zijn een nationale partij”, aldus Somohardjo.


23 REACTIES

 1. 80 jaar en I.p.v. met pensioen te gaan wil Somo. nog steeds tyekre tyekre spelen. Er is altijd een tijd van komen en een tijd van gaan, de meeste Surinaamse politici weten echter nooit wanneer hun tijd om te gaan gekomen is.
  gemodereerd

 2. Pl is ook de oorzaak van wat we nu meemaken. Door in 2010 met bouterse te gaan samen werken.
  gemodereerd

 3. blijven dromen , want 7-tot-8 zetels in 2025 zal niet lukken , jou zoon de minister van binnenlandse zaken faalt , bij het aantreden van deze regering zij hij steevast dat hij alle ambtenaren die niet werken , de spookambtenaren en degenen die het loon opstrijken van ambtenaren die allang dood zijn zou aanpakken , nu bijna 3 jaar later zijn ze er nog , en duizenden zijn er aangenomen om ook niets te doen , als jullie in 2025 2 zetels halen dan zullen jullie niet meer aan de bak komen
  gemodereerd

 4. Ik heb Somo nog nooit horen praten over welk beleid hij gaat voeren om Suriname te verheffen.

  Somo praat alleen over het aantal zetels dat zijn partij gaat behalen.

  Somo en Brunsie hebben het altijd over de MACHT!!
  gemodereerd

 5. vooruit kijken is goed want dat is regeren, bij PL moet je ook terugblikken en dat moet je concluderen dat PL beter nul kan halen……..
  gemodereerd

 6. Somo; één van de vele kankergezwellen die Suriname ten gronde hebben gericht.
  Elimineren die man!
  gemodereerd

 7. Pae law kba.go lekie kawtere bille boi mt beetje zout eraan.
  Keep dreaming.
  Deze slijmbal genieperige pae moet een referendum houden onder zijn soortgenoten over hoeveel vn ze die bankrover kawtere lusten.
  gemodereerd

 8. Wanneer wordt deze hoogbejaarde pajé in een tehuis opgenomen. Ik denk niet dat het volk nog zin heeft in een ABOP en PL in een volgende regering. Het volk wil niets meer weten van deze boevenbende. Dus pajé Somo mag wel genieten van zijn natte dromen.
  gemodereerd

 9. Die volkswinkels van hem, een goede gedachte, dat wel, levert hem blijkbaar geen extra kiezers op.
  Ik denk dat je straks een totaal versplinterde politieke landschap zal zien waarin iedereen het met iedereen wil doen.
  gemodereerd

 10. Pl en jouw tijd zijn voorbij. En jouw achterlijke zoon zal proberen op Brunsie te teren, die mag oppassen. Ellende ga jij over hem brengen.
  gemodereerd

 11. Het dringt niet tot Somo door dat zijn partij bij de volgende verkiezing nul zetels zal halen. De tijden zijn immers veranderd dankzij de baanbrekende leugens van zijn president Chandrikapersad. Deze man leeft in een fantasie wereld. Hij voelt zich sterk dankzij de samenwerking met de Abop waardoor hij wat extra zuurstof binnenkrijgt.
  gemodereerd

 12. Weer die shit etnisch geleuter van deze monument, wordt tijd dat zijn partij in 2025 wordt opgeheven !!!!!!. Nooit een betrouwbare partner geweest enkel zichzelf verrijken en samen met de oerwoudbewoners !!!!!!!!
  gemodereerd

 13. Wat wil de geslepen Somo, een tweede Sardjoe worden? Heeft hij niet genoeg gevreten.
  Al deze heren zijn stuk voor stuk miljoenairs en toch niet genoeg.
  gemodereerd

 14. robg , jij lult de oranje gaan weer winnen in 2025 let maar op , het is niet onze partij en zal het nooit worden , maar robje g , de pl haalt 2 zetels en de ndp 0,0 zetels , einde ndp want allemaal zitten ze in de bak voor jaren vanwege diefstal van gemeenschapsgeld , en sommigen voor moord rodg
  gemodereerd

 15. Bouta had nog guts om abop en pl eruit te trappen.Nu blijkt dat bouta aan het juiste eind had dat deze 2 heren gn ontwikkelingsvisie hadden.Ze zijn uit op eigen gewin
  Somo was onder bouta aangesteld om buitenlandse investeerders aan te trekken
  Nou ja,alleen al aan die stomme gebrabbel houdt investeerders weg.Toen opiniepeilingen voorspelden dat somo grandioos zou verliezen zei hij dat die peilingen onbetrouwbaar waren.Alles wat in zijn nadeel valt is onbetrouwbaar.
  Het probleem met oprichters van politieke partijen is dat ze zich eigenaren wanen en geen afstaan willen doen.In nl heb je doorstroming en een leider die de verwachtingen niet waar maakt bedankt …in sme zijn ze schaamteloos..daarom wordt lijm zo goed verkocht
  Jammer dat politici zich niet inzetten voor land en volk ,kijk naar landen die zich aziatische tijgers noemen
  gemodereerd

 16. Meneer Somohardjo heeft niets gebakken met zijn partij PL. Hij is nu hoog bejaard en hangt met zijn beide benen in het graf.
  Het is het beste dat de jongeren opstaan met nieuwe ideeën en nieuwe toekomst!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.