Medewerkers president en first lady volgen BAVP-opleiding

15

Een groep van 22 medewerkers van het Kabinet van de President en het Instituut van de First Lady zijn in de gelegenheid gesteld de opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) te volgen, teneinde beter invulling te geven aan hun functie bij het uitvoeren van taken, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De lessen zijn op maandag 15 mei van start gegaan op het kabinet. De training, die bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte, duurt vier maanden. De cursisten hebben na de training de bevoegdheid van BAVP’er. 

Arleen Emanuels, waarnemend algemeen directeur van het Kabinet van de President, die de training opende merkte op dat beveiliging belangrijk is in de ontwikkeling van het land. “De verantwoordelijkheden die je krijgt, mogen nooit het verlengde van jouw ego zijn”, gaf de algemeen directeur de cursisten mee. “Emotie en ego gaan heel slecht samen”, voegde de kabinetsfunctionaris eraan toe.

De participanten werden ook toegesproken door first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry. De presidentsvrouw, die in het verleden de BAVP-opleiding met succes heeft doorlopen, sprak de cursisten bemoedigend toe. Zij wenste hen succes en sprak de hoop uit dat er na afloop van de training veel ondersteuning vanuit deze groep verkregen zal worden.

De training wordt uitgevoerd in samenwerking met de Safety & Security Academy Suriname (SSAS). Deze richt zich voornamelijk op jongeren aan wie gecertificeerde beroepsgerichte veiligheids- en beveiligingstrainingen worden aangeboden. De SSAS is erkend door het Korps Politie Suriname (KPS).

Richtingscoördinator BAVP-opleiding SSAS, Armand Fernand, hield de cursisten de regels en voorwaarden voor, welke betrekking hebben op de opleiding. “De eerste regel van de cursus is uw bevoegdheid nimmer misbruiken”, aldus de coördinator. Hij heeft het volste vertrouwen dat de selectie van de cursisten secuur is geweest.

Fernand spreekt de hoop uit dat de medewerkers na succesvolle afronding van de opleiding de taken binnen hun werkgebied met toewijding kunnen uitvoeren.


15 REACTIES

 1. De eerste regel van de cursus: Uw bevoegdheid nimmer misbruiken.

  U bent dan aan het verkeerde adres van de doorsnee Surinamer.
  Die gaat je laten merken dat hij macht heeft vooral als hij bewapend is met een PIPA.

  Ander voorbeeld: Onlangs zijn gedetineerden toch bont en blauw geslagen in de penitentiaire inrichting te Geijersvlijt.

  Mensen met macht in Suriname wanen zich halve en hele Goden dus laten we mekaar niet voor de gek houden.

  Ik erger mij groen en geel aan Chan hoe hij praat als hij geïrriteerd is. Ik weet niet wat de meerwaarde is van deze cursus?

  In plaats dat hij drastisch gaat bezuinigen op zijn kabinet dat jaarlijks meer dan 1500 miljoen srd kost, komt hij met zo een flut cursus.

  Het woord bezuinigen komt niet voor in het woordenboek van Chan vooral als hij zelf moet gaan inleveren.

  Ik zie Chan alleen dikker en ronder worden. Hij had toch een soort sintelbaan laten aanleggen op het terrein van het presidentiële kabinet?
  gemodereerd

 2. Het is zondermeer duidelijk dat de president op ramkoers is. Hij biedt zijn staf geen cursus kwaliteitsmanagement aan om eindelijk eens succes te boeken met zijn ” wo sit ing “. Maar de mensen wordt een cursus aangeboden waardoor men bevoegd is om een wapen te dragen om zich te verdedigen. Dit is ongekend voor Suriname. Wordt vervolgd.
  gemodereerd

 3. Bij geldgebrek moet je creatief zijn.

  Voorstel voor vrouwen, loop altijd met een flacon gevuld met azijn, zout en adjie oema (das de bedoeling vd de naam; ‘voor de vrouw’).
  Second, goedkoop alarm aanschaffen, keihard geluid schrikt af.

  Suc6 met de training.
  gemodereerd

 4. Tegenwoordig moet je een opleiding volgen om eerlijk te kunnen zijn.
  Opvoeding laat dus behoorlijk te wensen over.
  gemodereerd

 5. Alle Surinamers moeten worden heropgevoed, waardoor normen, waarden, principes, goed gedrag, burgers zich aan wetten/regels houden, hoe hoort het eigenlijk?, respect hebben fatsoenlijke burgers worden, zij die zich niet aan de regels houden worden gecorrigeerd door de burgers die zich wel aan houden.

  Hierdoor zal er weer orde, veiligheid, criminaliteit afnemen, zich houden aan wetten, respect en fatsoen, hoe het hoort ontstaan.

  De grote armoede en grote ellende, neks no fout moet de kop worden ingedrukt. Het gezin is de hoeksteen vd samenleving en daar moeten deze zaken als eerste aan het kind worden bijgebracht. Scholen, geloofsinstellingen, sport en spel, verenigingen, culturele organisaties, enz moeten hier ook een zeer belangrijk rijke rol in krijgen.

  De vraag is, wat is de norm?

  Mijn antwoord is: De norm is de westerse regels, omdat Suriname een kolonie van het westen, cq Nederland geweest en door de diversiteit en verwarring te voorkomen zijn. De diverse etniciteiten kunnen met hun culturen, geloof, feesten, muziek, dans, toneel een randje zijn om de westerse normen en waarden.

  Ook de politie en militairen, overheidsinstellingen, kunnen hun bijdrage in leveren en een rol in spelen hoe de Surinamers zich moeten gedragen. De grondwet, Verdragen, mensenrechten moet iedere burgen zich aan houden. Er zijn rechten en plichten.

  Van af kleins zal dat moeten gebeuren. Deviant gedrag moet worden verboden. Wat in de ene cultuur wel kan, moet men rekening mee houden dat als de norm de westerse is, dit niet toegestaan zal worden in de Surinaamse Mij als het voor ongewenst en norm vervaging, chaos kan leiden.

  In paradijskostuum lopen, kan in het oerwoud of bij zwembaden, recreatieoorden in badkleding. De wet is wat dit betreft duidelijk. Ook correct leren praten, spreken, met twee woorden, goed fatsoen, ook in het verkeer je houden aan verkeersregels, niet voor winkels hangen, alcohol op straat/openbaar drinken, onfatsoenlijk zijn, keihard muziek afdraaien, niet in bussen, huizen, buurten, in de avond, enz en dit overlast bezorgt.

  De politie moet keihard optreden tegen luitjes die zich niet aan de regels houden , ook verkeerdeelnemers, kortom alle Surinamers zullen aan de regels/wetten moeten houden, deze leren en gedragen, waardoor er orde, rust, veiligheid is en het leven zijn gang gaat.

  Surinamers moeten worden heropgevoed, want vanaf 25 Februari 1980 zijn deze zaken helemaal verdwenen in Suriname bij de Surinamers en velen, oa de Marrons hebben hier nog een zeer lange weg in te gaan, maar ook vele personen die zich zelf verrijken en Suriname vernietigen.
  gemodereerd

 6. Ze zullen allemaal bewapend worden, niet vr zich zelf, maar deze pres is zo bang, dat hij een ieder om zich heen wil bewapenen vr zijn eigen veiligheid. De wapens zullen ook aangeschaft worden met mijn belasting centen.
  gemodereerd

 7. “teneinde beter invulling te geven aan hun functie bij het uitvoeren van taken” leg uit want dit snap ik niet…. wat zijn hun taken?? first lady heeft toch al security?? of moeten al haar medewerkers is staat zijn haar te kunnen beschermen??

  “die de training opende merkte op dat beveiliging belangrijk is in de ontwikkeling van het land” Arleen Emanuels…Wie moeten ze beschermen??? Melissa of zichzelf??
  Als ze zichzelf moeten beschermen waar om moeten de staat betalen voor hun opleiding?? dan moeten alle Surinamers gratis die opleiding kunnen volgens want wij willen onszelf ook beschermen! alleen maar geld smijterij voor NIKS!! soso rommel! Dit is weer zo een aktie die op NIKS slaat , nergens voor nodig.
  Er zijn genoeg jongemannen en vrouwen die in de beveiliging werken….waarom laten jullie hun niet die training volgen?? aan de mensen op die foto te zien weet ik zeker dat als ze in een situatie zullen komen waarbij ze zouden moeten optreden, ze als otters gaan beven en wegrennen…oen libi mi jereh met jullie onzin
  gemodereerd

 8. Wat voor toegevoegde waarde heeft deze cursus voor de medewerkers. Er kunnen andere cursussen worden aangeboden, zoals schrijven en beleidsmatig denken. Die cursussen zou ik graag willen verzorgen.
  gemodereerd

 9. robg , wie zegt dat ze een wapen bij zich dragen oen , maar als deze vrouwen geslaagd zijn , zal jij wel niet naar suriname durven te komen ( wat jij toch al niet durft) , want deze vrouwen zullen jou een lesje leren , wat jij zit te liegen over deze regering , ken jij ballenwippers , o jee , dat gaat pijn doen
  gemodereerd

 10. blaka blaka , hoe zo jou belastinggeld , wat hebt jij als domme hollander met de surinaamse belasting te doen , je bent gestoord
  gemodereerd

 11. Wat een gezeik hier allemaal, als het helpt om de veiligheid in Suriname te verhogen, heeft het mijn zegen. Veel Suries zitten full of shit, ook bij positieve berichten.
  Die kraboe mentaliteit zit echt heel diep!
  Odie, odie vanuit Bangkok
  gemodereerd

 12. de wet corrigeer mensen die zich niet aan regels en wetten houden.

  Burgers kunnen andere burgers die zich niet aan regels houden aanspreken om zich behoorlijk volgens de wet te houden. Doe normaal en niet asociaal, geen deviant gedrag vertonen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.