Internationale consultants beklimmen bomen Palmentuin voor inspectie

4
Internationale consultants beklimmen bomen Palmentuin voor inspectie

Afgelopen week hebben twee consultants van de International Society of Arboriculture (ISA) onderzoek gedaan naar de gesteldheid van de palmen in de Palmentuin in Suriname.

Onderzoek is gedaan in het kader van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) dat onder supervisie is van het Directoraat Cultuur van Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

In de PURP activiteiten is ook de herinrichting van de Palmentuin opgenomen. Tijdens het onderzoek is ondermeer nagegaan welke palmen ziek zijn, welke kunnen worden behandeld en welke moeten worden weggehaald.

Op zaterdag 13 mei beklommen beide consultants (uit Columbia en Costa Rica) een paar van de bomen om zo hun onderzoek te verrichten.

Vanwege de rehabiliatie van de Palmentuin blijft die nog enkele maanden gesloten voor het publiek.


4 REACTIES

 1. Dat wìj in Suriname geen machines, om computerchips te vervaardigen, kunnen maken is geen schande, want zelfs Amerika en China moeten voor zulke machines in Nederlqnd zijn. Maar dat wij buitenlandse experts moeten inhuren om ons te komen vertellen hoe onze palmbomen erbij staan, is gewoon schandalig. Waarom konden Iwan Wijngaarde en zijn personeel.bij Prakwaki die job niet krijgen en klaren? Ik.denk dat ze dat even goed en goedkoper zouden kunnen doen dan twee experts die helemaal.uit Columbia en Costa Rica moesten komen.
  gemodereerd

 2. Zelf bomen kunnen Surinamers niet vaststellen of ze oud zijn, hoe ze onderhouden moeten worden of verwijderd moeten worden.

  Een ding kunnen Surinsmers goed doen, niets doen. Dat is vanaf 25 November 1975 zo en verergerd na 25 Februari 1980, 8 December 1982, Moiwanav86, 25 Mei 2010 – 25 Mei 2020.

  De etniciteiten die daar een zeer grote rol
  in spelen zijn de stadscreool, de javaan, de bosneger. Ook hun leiders na pengel, zoals henk aron, bruma, soemita, el somo, brunswijk, in het leger y.elstak, bouterse.

  Dit geteisem heeft Suriname vernietigd en zie hoe het land achteruit gaat, grote schulden met hoge renten bij buitenlandse crediteuren, een bevolking waarvan 40 % vd volwassenen het niveau ve 4 de klas lagere school heeft, oerlui is, bij de overheid willen werken, crimineel zijn en niets presteren, salaris verhoging willen.

  Surinsmers deugen niet. Zue dat ze zelf voor vastellen van het onderhoudt van een bomen geen verstand hebben, hoe bomen worden omgehakt en rondhout voor een appel en een ei aan Chinezen worden verkocht, goud, zeevisserij, erosie, vervuiling vh grondwater, oppervlakte water, waterbeheersing, kwaliteit vh water achter uit gaat, de economische betekenis vh water, het bos niet kennen, niet met hun afval om weten te gaan, overal vuil maken, kort om gewoon crimineel bezig zijn.

  Ook die ambassadeurs en ministers, dna- leden deugen niet.
  gemodereerd

 3. Als Sur zelf niet in staat is om eigen mensen dat te laten doen dan mogen we inpakken.
  Al de deskundigen van Su?? BS is het in dit land
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.