Raghoebarsing: “Telefoonkosten overheid per maand 1 miljoen US dollar; dienstreizen 3.5 miljoen SRD”

13

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën & Planning in Suriname, zegt dat er de afgelopen weken diverse debatten binnen de regering zijn gevoerd om het uitgavenpatroon drastisch terug te brengen. Eén van de kosten die maandelijks zwaar op de begrotingen drukken, zijn de telefoonkosten.

Het bedrag komt naar zeggen van de bewindsman neer op 1 miljoen US dollars per maand. Hij voegde eraan toe dat een aantal grote projecten die ten algemene nutte zijn, waaronder het Safe City project, op het kabinet van de president drukken.

“Onze telecomkosten zijn 10 maal de kosten van de dienstreizen voor het ambtelijk apparaat”, zei Raghoebarsing zondag in het radioprogramma Welingelichte Kringen. Volgens de bewindsman wordt maandelijks gemiddeld ongeveer 3.5 miljoen SRD uitgegeven voor dienstreizen.

Raghoebarsing heeft tijdens de debatten binnen de regering ook aangegeven dat hij de bovengrens zal aangeven voor de loonsom van elk ministerie. Collega-ministers die deze grens overschrijden, zullen het dan zelf moeten bekijken. Per 3 mei is daarom voor de totale overheid een aannamestop voor nieuwe ambtenaren ingevoerd. Dat betekent dat voor de rest van dit jaar geen nieuwe ambtenaren meer in dienst mogen worden genomen.

Ook bij het Korps Politie Suriname (KPS) wordt 25 miljoen SRD uitgegeven aan lonen en salarissen, terwijl de toelagen van deze wetsdienaren de Staat 50.1 miljoen SRD kosten. Binnen de regering is er afgesproken om hier serieus naar te kijken. “We moeten kijken naar begrenzingen van toelagen en overwerkvergoedingen”, stelde hij.


13 REACTIES

 1. santokhi beloofde om het ambtenaren bestand met 50% te verminderen , zeker die ambtenaren die de ndp net voor de verkiezingen heeft geplaatst , maar nu er zijn er zeker 3000 duizend ambtenaren extra aangenomen , dit zal meer kosten dan de telefoon kosten minister raghoebarsing , de burger is weer de dupe
  gemodereerd

 2. Dit zijn nou de dikbetaalde ambtenaren die geen fuck uitvoeren en waarvan 80% ndp’ers zijn.

  Zelfs nps heeft flink huisgehouden en het onderwijs niet alleen verziekt maar heel veel ongeschoolde op het ministerie verzameld. Vertel de waarheid!!!

  En maar klagen over de dienstreizen vd pres. Reizen die hard nodig zijn om het land uit de revo-isolatie te halen.
  Sommige landen zijn in oorlog en toch reist hun pres de wereld rond. Waarom? Om hulp te zoeken en niet voor de fun.

  Grenzen stellen aan het bellen tot een bepaald maximum. Ze zitten de hele dag op fakebook en tiktok op kosten vh volk. Ook en vooral het dna.
  gemodereerd

 3. De wereld bedelaar van bibis vast binden dat hij niet meer mag reizen en zijn vrouw in Miami elke week bezoekt op staatskosten.
  gemodereerd

 4. De ministers kletsen wel heel veel, zo te zien.
  Blijkbaar maken ze weinig gebruik van de vaste lijn.
  Hoeveel van de kosten uit beveiligde gesprekken bestaat is ook erg interessant.
  gemodereerd

 5. Met een uitdraai kun je heel makkelijk zien wie waar gebeld heeft. Is het zakelijk dan is het prima.

  Zijn de telefoontjes naar familie en vrienden in het buitenland, prive, mogen ze zelf voor de kosten opdraaien.

  Of er is een jangpatu ontwikkeld met telecombedrijven in binnen en buitenland.
  gemodereerd

 6. Mi-ni-ster Ragoebarsingh … je spreekt de HALVE waarheid.

  De dienstreizen {tickets} van … de NIETSNUT mi-ni-ster op Bibis worden niet in SRD betaald maar in keiharde US-dollars of in Euro.

  Wat hebben de talloze{nutteloze} dienstreizen van Bibis het land opgeleverd …. alleen maar US-dollars daggelden voor de NIETSNUT mi-ni-ster van Bibis.

  Telefoonkosten … kabinet president … leden v.h Parlement en overige ambtenaren op jaar basis 12 milj.US d.i. 12 x 40,00 SRD = 48 milj. SRD. De meeste gesprekken die gevoerd zijn… daar ben ik heilig van overtuigd … waren/zijn privé gesprekken z.a indertijd de mi-ni-ster van Volksgezondheid.

  Technisch kun je alle gesprekken minitieus natrekken en onderscheid maken tussen wel of niet privé.

  De Nieuwe Regering moet al deze zaken grondig laten onderzoeken … de niet bij name genoemd patsjakkers .. moeten al die gelden terug betalen of een gevangenis straf van tenminste 10 jaar … dit is glasheldere DIEFSTAL.

  De nieuwe regering moet een … MET TERUGWERKENDE KRACHT … methode toepassen. Alles moet terug betaald worden !!!!!
  gemodereerd

 7. Deze parasieten teren op de bevolking. Die Bibis reist alladol met 0,0 waarde, ze bellen allemaal op kosten van de STAAT, wat is het bedrag dat betaald wordt aan al die commissieleden???
  Deze regering hft in de 3 jaar meer dam 6000 mensen in dienst genomen. Jullie wilden VHP, a set ing herie partij. Zelf Melissa dr moeder krijgt salaris. Bibis gt nog meer reizen, binnenkort Chan and co
  gemodereerd

 8. Minister Raghoebarsing, ik ben benieuwd hoe goed u op uw benen blijft staan. Velen zullen er moeite mee hebben, maar u moet gewoon doordrukken. Hoop van harte dat men naar u luistert en dat alle maatregelen die u wilt treffen, wel werkelijk gedaan worden.
  Zo zie je allemaal waar er gewoon goed misbruik wordt gemaakt en anderen doen alsof ze het menen met het volk. Alleen BS.
  gemodereerd

 9. tijd dat er, op basis van je functie, een limit op de zakelijke telefoons van de overheid komen. BV dna leden per maand srd 1000 en alles wat daarboven komt moet je uit eigen zak betalen. Minister bv srd 3000 en alles daarboven zelf betalen.
  Er lopen zoveel mensen onterecht rond met een telefoon van de overheid. Breng dat ik kaart en trek in van wie er geen aanspraak op maakt.
  Het arme volk betaald het gelach!
  gemodereerd

 10. @ debby…je hebt gelijk maar toen jouw paarse vriend president was en ze gingen met vakantie, werden vrienden en familie over de hele wereld op kosten van Suriname, gevlogen naar de vakantie bestemming om samen te zijn. Broetje van de paarse ex first lady zat op consulaat in NL…heeft er ook flink een potje van gemaakt…njam monie wreed….geen haan die ernaar kraait
  ALLE regeringen maken zich schuldig hieraan en t moet stoppen
  gemodereerd

 11. Wanneer de miniSTERREN en functionarissen in het buitenland vertoefen dan zijn de telefoonkosten vele malen hoger. Die ene miniSTER van gezondheid had tijdens zijn vakantie ook hele hoge kosten gemaakt.

  Dat is wat je krijgt als er mensen daar zitten voor zichzelf en niet voor het land. In de hele geschiedenis van Suriname heeft geen enkele politicus of overheidsfunctionaris er gezeten voor land en volk.
  gemodereerd

 12. Het grootste deel van de dienstreizen en telefoonkosten komt op conto van de regering, voornamelijk de ministers en waarschijnlijk ook die honderden commissieleden. Het is behoorlijk schandalig dat de regering zo omgaat met belastinggelden.
  gemodereerd

 13. @WAT, die Santokhi van jou heeft in drie jaar tijd tussen de 3000 en 5000 nieuwe ambtenaren in dienst genomen.Jullie zijn alleen erger dan de veweringen die jullie de vorige regering ervan hebben beticht.
  De waarheid komt steeds meer boven water.
  De lening van Oppenheimer had de regering makkelijk kunnen aflossen. Een groot van de lening werd aangewend om Staatsolie uit te breiden en te behoeden voor faillisement. Staatslieden verdient nu per jaar tussen de $300 en $400 miljoen.

  Het lag in de bedoeling dat de lening van Oppenheimer met een deel van de winst werd afgelost. Ook de overname van de stuwdam levert Suriname een mega besparing en winst van dollars op.Al deze voordelen hadden de lening van Oppenheimer kunnen oplossen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.