dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk spuugt zijn gal: 'President dwarsboomt beleid ABOP-ministeries'

Brunswijk spuugt zijn gal: ‘President dwarsboomt beleid ABOP-ministeries’

-

Does Travel - naar Suriname

ABOP-voorzitter tevens vicepresident van Suriname Ronnie Brunswijk is er niet over te spreken dat president Chan Santokhi commissies heeft gestuurd om alle besluiten binnen de zogenaamde ABOP-ministeries te dwarsbomen.

“De ministeries zijn onderling verdeeld, maar heb je ooit een ABOP’er gezien bij een ministerie van de VHP gezien of een ABOP’er als directeur? Nee, we hebben niet. Maar alle plaatsen waar wij hebben, zijn er commissies die ook daar iets te zeggen hebben”, zei Brunswijk afgelopen donderdag tijdens een ABOP structurenvergadering in Commewijne (foto). Zo wordt ook het sportbeleid bij het Surinaamse ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), steeds gedwarsboomd door een presidentiële commissie.

“Als een presidentiële commissie zich gaat bezighouden met sport, wat moet het ministerie van ROS dan gaan doen? Alle projecten die wij goedgekeurd hebben en in Commewijne willen uitvoeren, al die mini-kunstgrasvelden in de verschillende ressorten, alles is goedgekeurd. Het zijn recreatiemogelijkheden voor de jeugd. Maar we krijgen geen geld”, vervolgde Brunswijk.

Op 27 mei zal hij zijn gehele achterban in het district concreet informeren over alle problemen die de geelzwarte partij ondervind binnen de huidige coalitiesamenwerking. De tweede man van het land verwees naar de regeerperiode van de Nationale Democratische Partij (NDP) waar naar zijn zeggen onder toenmalige Sport & Jeugdzaken minister Faizal Abdoelgafoer tientallen kunstgrasvelden landelijk zijn aangelegd. Dit werd bekostigd uit een sportfonds van Staatsolie.

“Omdat er miljoenen US dollars kwamen vanuit Staatsolie om de sport te ondersteunen. Nu heeft Staatsolie dat geld ook beschikbaar gesteld, maar dat geld moet eerst naar het kabinet van de president. En je krijgt het niet”, stelde hij.

Al deze zaken zorgen voor spanningen binnen de regering. Brunswijk zegt deze kwestie reeds een aantal keren onder de aandacht van president Chan Santokhi te hebben gebracht. Echter ziet hij geen verandering hierin.

“Nanga den druk disi dan unu sabi san e psa ini a systeem. Mi taki nanga a president omeni leysi. Maar ja, ik moet jullie ook vertellen. Want het moet niet erop lijken alsof ABOP niets doet met sport. Maar we krijgen geen geld om sportmateriaal aan de buurten en de gemeenschap te doneren”, aldus Brunswijk.

Hij voegde eraan toe dat al deze zaken wijze lessen voor de ABOP als jonge partij zijn. Met deze ervaring stelt hij dat het achterban nu moet weten wat zij in 2025 moet doen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Maar alle plaatsen waar wij hebben, zijn er commissies die ook daar iets te zeggen hebben”, zei Brunswijk afgelopen donderdag tijdens een ABOP structurenvergadering in Commewijne
    ====/==============
    Chan Santhoki doet precies waarvoor ik al een hele pleit. Dat doet de president omdat al die ABOP/PL ministers incompetent zijn en niet deugen. Jullie blijven maar roven Ronnie. De ABOP en PL is een boevenbende en dat weet Chan heel goed.


    gemodereerd
  2. Brunswijk en abop is ook debet aan deze situatie waarin we nu zitten. 2010 2015 is nu wat wij nu voelen.


    gemodereerd
  3. Je moet niet lullen yere Brunsie: Als de ABOP wordt gedwarsboomd zoals jij beweert dan moet je je conclusies trekken:

    HARADANG MEKI MI SJIE NO: DAT Durf JE NIET MI MANG


    gemodereerd
  4. In een tijd van economische crisis is veel geld uitgeven aan sport niet zo verstandig.
    Goed dan dat er een commissie is die geldverspilling tegen gaat.


    gemodereerd
  5. Bovendien heeft de veepee heel veel geld. Hij strooit er zelf mee. Leg jij dan gvd zelf de speelvelden aan. Je weet bliksemsgoed dat het land bankroet is. Wat die man nu doet is een vies spelletje spelen om, wat hij zegt, ‘dit zijn wijze lessen voor de jonge partij die nu al moet weten wat ze in 2025 gaan doen. Hij is dus volop bezig met partijpolitiek. De jongeren van nu zijn niet gelukkig niet zo dom als hun leider en ze zullen hopelijk slim stemmen.


    gemodereerd
  6. als die brunswijk ballen heeft dan moet hij morgen uit de coalitie stappen , en dat zo de regering valt , want brunswijk jij dwarsboomt al drie jaar de vooruitgang van suriname,
    einde regering santohi , laat de massamoordenaar ddb met zijn boeven club de ndp met al zijn aanhangers ons land suriname verder vernietigen , mooi man he robg


    gemodereerd
  7. eigen+mening , goh jij kiest voor santokhi , die jij telkens de grond inboort , jij bent zeker bang voor brunswijk , want die heeft ook zijn mannetjes daar in holland die iedereen kan vinden die brunswijk beledigd


    gemodereerd
  8. Bravo zou het liefst een dictator zijn, die bij noemand verantwoording hoeft af te leggen.
    Sportvelden en dat soort zaken hebben zijn natuurlijk belangrijk, maar die moeten maar even wachten nu onze scholen en ziekenhuizen allemaal op sterven na dood zijn en een heleboel weeshuizen niet weten of ze morgen de kinderen iets te eten kunnen geven. Bravo is tijdens zijn opleiding tot bachelor het begrip ‘prioriteiten stellen’ zeker niet tegengekomen.


    gemodereerd
  9. Bravo je moet geduid hebben. Er is geen valuta, moni no de.

    Z.E. presidrnt Chan heeft de leiding en dit aan het stuur en moet zaken met de schaarste middelen/ valuta in de juiste banen leiden.

    Nu zaken met de buitenlandse schuldeisers, Opperheimergroep, de grote buitenlandse schulden met hoge renten in orde komen en er weer mey de korjaal gevaren kan worden komen er mogelijkheden voor ontwikkelingskansen.

    Een huis dat is afgebrand tot de grond, kan je niet in een dag weer gebouwd hebben en in gaan wonen.

    Je zal een degelijke plan moeten hebben om dat te realisen, een goede bouwtekening, valuta, een architect, vakmannen, timmermannen, metselaars, dakbedekkers, enz. en een termijn om het te bouwen, begin datum tot einddatum.

    Die zaken zijn nog niet in beeld. Suriname is bezig met de schuldeisers te praten hoe deze tegen gunstige voorwaarden afgelost gaan worden. Probeer het toch te begrijpen excellentie bravo.

    Zo en nu weer rustig onder je boes ton kruipen en houdt je rustig.

    ecxelkentue bravo je grab a story fa story dong, A so a de.

    Laten we terug keren naar de orde van de dag. Wees geduldig en doe niet zo onrustig. We kunnen niet alles hebben, wanneer we dat willen, Sranan skeer now now. Moni no de!


    gemodereerd
  10. Je kunt niet oerwoudbewoners op ministeriële posten neerzetten, want dan gaat het land naar de klote. Het land is failliet overgenomen en je kunt geen kustgrasvelden neerzetten dat is geen hoge prioriteit, ik weet zeker dat ze ook niet weten wat dat woord betekent!!!
    Deze neanderthaler van de gele partij is nu al bezig met de verkiezingen van 2025 terwijl het land in een financiële crisis, is hij met het land bezig of met zijn eigen belangen.
    Deze man is een onbetrouwbare partner samen met de pitjelboer van de PL.


    gemodereerd
  11. Hij bedoelt, dat ze hun corrupte gang niet kunnen gaan? Hij zou ze nog meer moeten dwarsbomen, bijv door ze te vervangen door mensen met verstand.


    gemodereerd
  12. Liegbeest Santokhi is niet de wettige eigenaar van Republiek Suriname … “meneertje” doet precies wat zijn “dochter”…de zgn First lady … en z’n adviseurs hem voor-dicteren.

    De Abop mi-ni-sters moeten de presidentiële commissieleden op hun departementen …. WEGJAGEN. Ze hebben daar niets te zoeken, vooral daar het meestal incompetente patjakkers zijn.

    Als Santokhi de gelden bestemd voor de Abop ministeries blokkert …. B. Bravo … BOS dat DING … BOS dat DING …. WAAR WACHT JE OP … Santokhi kan eigen mensen benoemen …. het Parlement zal desfunctioneren … dan moet meneer Liegbeest … nieuwe verkiezingen uitschrijven.

    Doet hij dat niet … dan kunnen wij als volk niet anders dan “meneertje liegbeest” desnoods met geweld het land uitsodemieteren.


    gemodereerd
  13. Ronnie speet bobo! Maar a tori o bos fos tapjari. Tigri barba is a een tijdje opstandig, Bordo is kwijt, Poki gaat naar NPS wat meer?


    gemodereerd
  14. De man die bosland economie heeft gestudeerd moet begrijpen: Eerst geld naar zorg, onderwijs en medicijnen en wat overblijf gaat naar plezier van abop.


    gemodereerd
  15. Erg zielig het gedrag van Brunsie, hij laat ook meteen zien dat hij(abop) het land nooit vooruit zal helpen. Wel erg dat hij op zo’n manier campagne voert. Zijn er nog meer problemen brunsie en wat zijn de oplossingen?? Triest dat zulke mensen het land regeren ……


    gemodereerd
  16. Sport is geen eerste levensbehoefte!

    Je kunt ook een blokje gaan hardlopen en een glas water uit de kraan drinken. Dan ben je ook fit.
    De kids kunnen de ‘vergeten spelletjes’ spelen, gaan ze echt niet dood aan.
    Sport is geen productie. Laat je achterban gaan werken.

    De commissies doen waarvoor ze op aarde zijn; uitgaven monitoren.
    Ik vraag me af waarom kunstgras in suri?


    gemodereerd
  17. Har a stekker dang of er moet een hele goede reden zijn om dit niet te doen.


    gemodereerd
  18. Lonny,… ie dong moro lek wan kaw, Idem voor je partijgenoten. Jij en je partijgenoten, hebben totaal geen toegevoegde waarde voor Suriname. Je bent niet meer dan een over het paard getilde idioot, bankrover, drugsdealer en Landrover. Daarnaast laten je Ned. spreekvaardigheid en je didactische vaardigheden, veel te wensen over. A naai woko….Het is dankzij de domme massa en het oneerlijk kiesstelsel dat je in deze positie bent gekomen. Hou er rekening mee dat dit niet eeuwig zo zal blijven want op 25 mei 2025, mag je terug naar het bos.
    Vanuit Bangkok, ie jang mie mars jere…


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES