Belfort over geklaag Brunswijk: “Santokhi kis’ en mooi”

6
ABOP toppers Edward Belfort en Ronnie Brunswijk
ABOP toppers Edward Belfort en Ronnie Brunswijk

“Santokhi kis’ en mooi. Maar nooit mi si wan bigisma trangayesi leki kawtere”. Zo reageert ABOP-parlementariër Edward Belfort over het recent geklaag van zijn partijvoorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk over de vele commissies van president Santokhi die het beleid op de zogenoemde ABOP-ministeries in Suriname volgens hem zouden dwarsbomen.

In een radio-interview benadrukte Belfort dat hij Brunswijk reeds in 2020 had gewaarschuwd hiervoor, maar dat die toen geen oor voor deze waarschuwende geluiden had.

De volksvertegenwoordiger stelt dat bepaalde partijgenoten, waaronder ook parlementsvoorzitter Marinus Bee, Brunswijk uiteindelijk hebben uitgelokt om toch in zee te gaan met de VHP. “Hierdoor is Bee nu op de meest belangrijke post”, aldus Belfort.

De politicus voert aan dat Brunswijk overigens ook een grote fout heeft gemaakt door het voorzitterschap van De Nationale Assemblee (DNA) in te ruilen voor de functie van vicepresident. Dit, omdat de tweede hoogste functie in het land nu juist in handen van Bee is. Het parlement is uiteindelijk de plaats waar het beleid van de regering wordt beoordeelt en de begroting wordt goedgekeurd.

Belfort verwijst naar de regeerperiodes van het Front waar de VHP als tweede grootste partij altijd koos voor het DNA-voorzitterschap wanneer het presidentschap door de NPS werd ingevuld. Hij vermoedt daarom dat Brunswijk weinig kaas heeft gegeten van de politiek.


6 REACTIES

 1. Brunswijk moet niet klagen als een klein kind die jengelt om een loliepop. Wie niet horen wil moet maar voelen. Brunswijk is hardsleer. Uiteindelijk zal hij het wel leren dat een vice president naar de pijpen van de president moet dansen.De situatie is in dit concreet geval wel komisch voor Bigi Bravo omdat de pres afkomstig is van de VHP die de allerbelangrijkste ministeries onder haar beheer heeft.Het zijn twee politieke partijen die qua politieke ideologie,cultuur, religie hemelsbreed van elkaar verschillen.Zijne excellente Brunswijk is thans het lachertje van alles.Hij kan geen kant op.Als hij respect voor zichzelf heeft moet hij de coalitie laten bossen.
  gemodereerd

 2. GI wan kekesi wan dosu swarfu!!! of wan scheermes!! Da yu sa si spang en dati ei psa nono!!
  gemodereerd

 3. Brunswijk mag dan wel weinig kaas van politiek hebben gegeten,maar van drugssmokkel / bankroof en oorlogsmisdaden is men hem op het juiste adres.
  gemodereerd

 4. Ik heb Belfort nog nooit gehoord over hoe hij de economie wil opkrikken. Hij is echter heel goed in etnisch profileren.
  gemodereerd

 5. Goed voor bravo. Als je teveel misdraagd in het binnenland gaat dit je overkomen. Hoeveel belasting betaal je over het goud en hout dat je ontgint in het binnenland. Nul komma nul.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.