Akkoord tussen TotalEnergies en Suriname over verdeling productie in twee offshore blokken

0

TotalEnergies en haar partners hebben een zogeheten Production Sharing Contract (PSC) op Blok 6 en 8 getekend met Staatsolie Maatschappij Suriname. Dat meldt het Franse bedrijf vandaag.

Blok 6 en 8 werden in de Suriname Shallow Offshore Bid Round 2020/2021 toegekend aan TotalEnergies. Het bedrijf zal de twee blokken exploiteren met een belang van 40%, naast QatarEnergy (20%) en Paradise Oil Company (POC), een dochteronderneming van Staatsolie (40%).

De ondiepe waterblokken 6 en 8 grenzen direct aan het geëxploiteerde blok 58 waar verschillende ontdekkingen zijn gedaan en evaluatieboringen worden uitgevoerd. Ze zijn gelegen in het zuidelijke deel van de Surinaamse kust, dichtbij de grens met Guyana en met een diepte tussen 30 meter en 50 meter.

“TotalEnergies is verheugd haar positie als operator uit te breiden in Suriname. Deze nieuwe mijlpaal versterkt ons strategisch internationaal partnerschap met QatarEnergy en markeert zijn eerste toetreding tot Suriname”, aldus Kevin McLachlan, Senior Vice President Exploration, bij de Franse oliegigant.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.