donderdag, april 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameRachied Doekhie: "Of je nou God of Jezus Christus als minister zet,...

Rachied Doekhie: “Of je nou God of Jezus Christus als minister zet, het gaat niet helpen”

-

Does Travel - naar Suriname

Gewezen NDP-parlementariër Rachied Doekhie zegt geen geloof te hebben in reshuffling van ministers in Suriname. In gesprek met Waterkant.Net verwijst de politicus naar de regeerperiodes van toenmalige president Desi Bouterse waar in tien jaren tijd ruim 70 ministers zijn vervangen, maar uiteindelijk toch mismanagement en corruptie hoogtij hebben gevierd.

“Bouterse heeft ook zoveel gereshuffeld en kijk wat er uiteindelijk is gebeurd. Wanneer een regering geen prestatie levert, dan moet je niet die minister scheel aankijken. Je moet kijken naar de baas. Dat is de president. Dus als je de ministers nu daar weghaalt en God of Jezus Christus zet, het gaat niet helpen”, benadrukt Doekhie.

Aangezien president Chan Santokhi met een bepaalde verwachting in 2020 is gekozen en beloofde zaken niet kan realiseren, resteren er maar twee keuzen voor hem: “Of je blijft aanzitten of je pleurt op!” De politicus voert aan dat Suriname een realiteitsprobleem heeft waarbij niemand de kat de bel wil aanbinden.

Het is volgens de voormalige volksvertegenwoordiger ook triest te noemen dat anno 2023 nog steeds gesproken wordt over het verhogen van de export, maar in de realiteit opeenvolgende regeringen daar niets van hebben kunnen waarmaken.

“Wat exporteren we en wat hebben we? Niets! Het beetje dat er is wordt leeggeroofd en niet berekend in de kas. Dan heb je ook een minister van Buitenlandse Zaken nu die miljoenen gebruikt voor buitenlandse reizen. Wanneer hij naar Guyana moet gaan, dan gaat hij eerst naar Curaçao, Miami, New York en daar blijft hij een paar weken op onze kosten bij zijn vrouw. Dan gaat hij weer via Engeland, Trinidad & Tobago naar Guyana. Waarom gaat hij niet via Canawaima? Dan ben je binnen een halve dag in Guyana en het kost het land maar 50 US dollar. Dus die hele santenkraam moet weg en het volk moet nieuwe leiders gaan kiezen”, aldus Doekhie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Fawaaka mensen, laten jullie deze keer niet in de maling laten nemen door geen ene politieke partij. Advies gaan jullie niet meer stemmen uit protest. Sinds de onafhankelijkheid van SURINAME worden wij voor de gek gehouden. En de mensen die geld hadden zijn meteen richting Nederland vertrokken, omdat zij het raar vonden, dat SURINAME snel onafhankelijk werd zonder plan naar een toekomst te werken die er toch niet is. Ben blij, dat ik wel de keuze heb kunnen maken om te vertrekken, hoe pijnlijk dan ook. Natuurlijk met dank aan de NPS, Aron die altijd dacht, dat hij slim was hahahah. Alle leiders en leden van alle politieke partijen in SURINAME hebben zichzelf en familieleden verrijkt, belangen van derden behartigt met als doel ook baat bij te hebben. Deze trend zet zich helaas nog voort. Ik schaam me soms te zeggen wat mijn kom af is. SURINAME wordt Nationaal en Internationaal belachelijk gemaakt. Politieke leiders die gevolgd worden, door misdrijven drugshandel, schaamteloos. Met name de NDP en Abop zulke mensen kunnen geen land leiden eerder in Anarchie. NPS, VHP, NDP, ABOP, PL, hebben en kunnen niks betekenen. Hebben geen kennis van zaken, zijn alleen maar mensen die macht willen. Het zijn Narcisten. Sommige hebben geen opleiding gevolgd, dat kan je waarnemen hoe zij praten. Hebben vermogens, wat niet uit inkomen middels werk verklaard kunnen worden. Hebben geen beleving, dat meer dan 80% van de bevolking lijdt aan armoede. Hebben geen toegang tot voorzieningen. SURINAME is een rijk land mensen jullie verdienen echt niet zo een leven. Slechts een handje vol mensen genieten van onze rijkdom met name de leiders van de politieke partijen en de leden. Zij ontfermen zich niet om de arme mensen. Stem niet meer op deze partijen. En tot slot Chan en Brunswijk gaan jullie naar huis jullie, hebben al genoeg genomen. Sowieso weet Chan, dat hij niet meer gekozen zal worden, wellicht wil hij nog halen wat te halen valt nog de komende twee jaar. Geloof me deze man gaat SURINAME verlaten na 2025 en elders in het buitenland wonen. Hij lijdt wellicht aan het HOEFDRAAD symdroom.


    gemodereerd
  2. Duidelijke taal van deze goeie man. Dat slap gedoe van de president werkt niet. Hij laat de boeven het land leeg roven. Te veel family and friends en partijgenoten worden voorgetrokken. De vice-president deugd helemaal niet. De ABOP en PL hebben geen kader en blijven maar roven.


    gemodereerd
  3. ”Deze L..L heeft gelijk, hij heeft het meegemaakt bij de vorige regering”

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  4. Rachid Doekhie moet niet de naam van GOD en Jezus Christus door het slijk halen. Hierdoor beledigd hij grote groepen christenen.
    Laat hij maar de namen van al die hindoe goden maar noemen.
    Ik had gehoopt dat de systeembewakers toch nog een schrijn5je moraal hebben om dit soort taalgebruik uit te filteren.


    gemodereerd
  5. Omdat er geen eenheid is onder het volk zullen deze gasten blijven roven en verduisteren. Het volk laat zich ook telkens beetnemen onder het mom van mooie beloftes. In de afgelopen 100 jaren zaten Surinaamse politici alleen voor hun eigen elite (etnische) groep, politieke partij en hun zakelijke geldschieters.

    De Surinaamse politiek is er niet voor het land maar voor zelfbehoud van de elite groepen, politieke partijen en de hebzuchtige criminele varkenachtige families die zich als goden wanen. Die zaagsels brengen het land naar de verdoemenis want ze denken dat ze al die luxe en weelde mee zullen nemen in hun graf.


    gemodereerd
  6. I SIMPLY LOVE THIS GUY. DEZE IS NIET BANG OM DE WAARHEID TE ZEGGEN.. THANKS RASHIED. POWER TO YOU.


    gemodereerd
  7. Dankzij ndp en bouterse en doekhi zitten wij sinds 25 februari 1980 in deze rommel.


    gemodereerd
  8. En uit welk blikje toveren wij capabele en vooral integere minsters te voorschijn?
    Wie kan dit land als een echte kapitein leiden naar voorspoed en welvaart? Dit land is niet nu of onder de leiderschap van ZE Santokhi leeggeplunderd maar door (met name) de regering van de fascisten.


    gemodereerd
  9. Wat hebben Jezus en God te maken met export en of politiek meneer Doekhie.
    Gebruik liever de namen van je hindoe goden Laksmi- Hanoeman e.d


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES