Jogi voorstander referendum voor oplossing grondenrechtenvraagstuk

5
Jogi weet niets van beleidsadviseursfuncties voor zoon en schoondochter

VHP-parlementariër Mahinder Jogi stelt dat het grondenrechtenvraagstuk niet iets is waarover De Nationale Assemblee (DNA) overhaast moet gaan beslissen. Hij stelt daarom voor om een referendum uit te schrijven zodat elke burger een actieve rol krijgt in deze kwestie.

“Het grondenrechtenvraagstuk moet opgelost worden, maar het moet geen probleem worden nadat het is behandeld en aangenomen door het parlement. Misschien moeten we zelfs gaan naar een referendum, omdat grondenrechten niet alleen te maken hebben met mensen die in stamverband leven. Het heeft te maken met die totale samenleving”, benadrukte Jogi in een tv-interview.

De volksvertegenwoordiger voert aan dat op precies een kilometer afstand van Groningen, Saramacca, het Inheemse dorp Columbia ligt. Op vier kilometer afstand ligt Grankreek, een ander Inheemse dorp. Deze groep Inheemsen woont volgens hem echter niet op de wijze zoals hun voorouders dat deden honderden jaren geleden.

“Die mensen hun behoeften en verlangens zijn niet hetzelfde zoals we dat hebben gehad in 1492 toen Columbus Amerika ontdekte. Dingen veranderen”, stelt hij.

Jogi merkt op dat met de behandeling van de grondenrechtenvraagstuk er een verkeerde verwachting bij bepaalde groepen is ontstaan. “Er is een verwachting bij bepaalde delen van de samenleving dat wanneer de grondenrechten goedgekeurd zijn, de mensen in het binnenland kunnen doen wat ze willen en dat alles daar hun eigendom is. Dat alles wat in het binnenland is, anderen niet daaraan mogen komen. Dat is het concept dat bij velen leeft en dat is verkeerd. Dat is niet wat grondenrechten betekenen”, aldus Jogi.


5 REACTIES

 1. meneer jogi , 80% van het volk weet niet wat een referendum inhoud , ze denken dat referendum staat voor gratis voedsel pakketten , die bouva denkt dat ook met zijn vierde klas lagere school
  gemodereerd

 2. Jogi wil t vraagstuk op de lange baan schuiven. Er is n vonnis v t OAS. UITVOEREN. Daar moet hij voor zorgen en niet zn F & F beleid daarboven plaatsen. Hypocriete grondrover.
  gemodereerd

 3. Jogi is dom.
  Overal in de wereld wordt de geschiedenis herschreven.
  C Columbus ontdekte helemaal niks in 1492. Een grote leugen! Hij vertelde voor het gemak niet dat er inheemsen daar leefden.
  Die mensen leefden op hun manier, van de natuur. Roofbouw noemde de kolonisator dat.

  Er hoeft geen enkele referendum te komen. Want deze grondrover denkt dat de overige Surinamers in de meerderheid verkeren.
  We moeten toegeven dat het honderden jaren niet goed is gegaan in, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.
  En we moeten kijken hoe we anno 2023 ervoor kunnen zorgen dat de mensen rustig kunnen leven, zonder bedreigd te worden door oa kwik in het water.
  gemodereerd

 4. De onafhankelijkheid van Suriname is onder druk en overhaast tot stand gekomen. Er is niet eens een referendum hierover gehouden. Sterker noch, de onafhankelijkheid is met een verschil van 1 stem doorgedrukt. Een dergelijke fout mag nooit meer gemaakt worden en Surinamers moeten ervoor waken dat Suriname verscheurd en verdeeld wordt in etnische staten.
  gemodereerd

 5. Meneer Jogi, de grootste grondrover in Suriname is de laatste persoon die zijn grote mond moet openmaken over het grondenrechtenvraagstuk. Laat grondrover meneer Jogi de stukken grond op het Sabaku project alvast beginnen terug te geven. De inheemsen worden misleid door voornamelijk de VHP door geen quorum in DNA te verlenen over het grondenrechtenvraagstuk. Laatst geplande DNA vergadering waren er maar 2 VHP leden aanwezig.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.