Veiligheidszone vastgesteld rond stuwmeer; alle economische activiteiten daarin verboden

10
Afobaka-waterkrachtcentrale in Suriname.
Foto: (c) ALCOA | Afobaka-waterkrachtcentrale in Suriname.

Staatsolie Maatschappij Suriname heeft bekend gemaakt dat er op basis van vastgestelde coördinatie en grenzen formeel een veiligheidszone is vastgesteld rond het Prof. dr. ir. W.J. van Blommesteinmeer.

In deze zone zullen alle economische activiteiten verboden worden. Er mag geen vergunning gegeven worden voor gronduitgifte, concessies en bedrijfsactiviteiten binnen dit gebied. Indien er vergunningen zijn uitgegeven voor de eerder genoemde zaken in dit gebied zullen die worden ingetrokken. Dit alles wordt bij staatsbesluit vastgesteld.

Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en de directie van Staatsolie Maatschappij Suriname zijn belast met de formalisatie hiervan. 

De veiligheidszone wordt ter beschikking gesteld van Staatsolie in samenwerking met de districtscommissarissen en de ministeries van Justitie en Politie en Defensie die voor de handhaving zorgdragen. “Als regering gaan we alles eraan doen om ons stuwdam te beschermen met het  oog op de nationale veiligheid”, stelt president Santokhi.

Met de lokale bevolking zal gesproken worden en voor hen die in de zone terechtkomen zullen er andere woningen ter beschikking worden gesteld. Dit wordt gecoördineerd door Staatsolie samen met de ministeries van GBB en van Regionale Ontwikkeling en Sport.


10 REACTIES

 1. Gelukkig zitten er in onze nationale poppenkast nog een paar ezels, die de put dempen voordat het kalf verdronken is. Het is te hopen dat de grootste ezel geen obstructie gaat plegen en gaat roepen dat ‘a naai wooko so’.
  gemodereerd

 2. Ik begon mij af te vragen wanneer de regering in actie komt om alle goudactiviteiten in en rondom het Stuwmeer zou gaan stopzetten.

  Deze regering is kampioen in BABBELEN: Ik hoop dat er daadwerkelijk gehandhaafd zal worden.

  Bij overtreding moeten skalians in beslag worden genomen en direct vernietigd worden. Overtreders dienen zwaar beboet te worden zonder aanzien des persoons.

  Suriname moet koste wat kost beschermd te worden zodat het niet meters onder water verdwijnt met alle consequenties.
  gemodereerd

 3. Gelukkig dat er iets verstandig gebeurt in belang van de veiligheid voor de Surinamers, het algemeen belang voor gaat voor persoonlijke eigen belangen.
  gemodereerd

 4. Wil dit zeggen dat er straks geen toeristen meer mogen vissen in het meer of dat de dode bomen niet meer geoogst mogen worden uit het meer, of gaat het alleen om mijnbouw en landbouw aktiviteiten?
  gemodereerd

 5. Prima actie. Ik ben het eens met @ Henkes.
  Nu zorgen voor permanente handhaving (niet in slaap sukkelen) en bij onregelmatige zaken, meteen streng optreden zonder aanziens des persoon. Overtreders keihard aanpakken en elimineren; zoals Almeida BigiBoi in een wurggreep heeft genomen.
  gemodereerd

 6. gaat dit verbod direct in gevoerd worden , of zijn ze dat volgende week weer vergeten , want vele politici en ex politici zullen zich roeren omdat hun bijverdiensten dan worden ontnomen , en deze klojo’s geven niets om veiligheid
  gemodereerd

 7. Zo, gewoon van de ene op de andere dag word iets nu verboden of toegestaan.
  Deze man zegt dit, en wanneer hij met verlof is zegt een andere man iets anders.
  De regels gelden, afhangend van WIE JOU kent.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.