Speciaal concert vanwege 100-ste geboortedag Eddy Snijders

0
Speciaal concert vanwege 100-ste geboortedag Eddy Snijders

Ter gelegenheid van de 100-ste geboortedag van de Surinaamse musicus Richenel Edgar Snijders, beter bekend als Eddy Snijders, zijn er verschillende activiteiten gepland in Suriname.

Op vrijdag 12 mei aanvang 09.00u ’s morgens tot 11.00u ’s morgens vindt er bij het standbeeld van Eddy Snijders aan de Zeelandiaweg te Fort Zeelandia een herdenkingsconcert plaats dat vrij toegankelijk is. Dit is bij de Abraham Chrijnsenweg, schuin tegenover de ingang van het Fort Zeelandia.

Hierbij zal de Surinaamse Militaire kapel bekende werken uitvoeren van Eddy Snijders. Verder zal de bekende zoon fluitist Ronald Snijders met een ensemble optreden en aan het eind zingen zijn kinderen en kleineren zijn compositie Pru futu.

Dit concert ontstond uit samenwerking van Ronald Snijders met enkele vrienden en kennissen in Nederland en Suriname, gesteund door o.a. Rieke Mardjo (dirigent Eddy Snijders orkest), Ann Hermelijn en Clifton Braam (onderdirecteur Cultuur).

Op 15 mei verzorgt Ronald Snijders een masterclass en workshop aan het Conservatorium Suriname aan de Metaalstraat 10A te Zorg en Hoop. En op 16 mei aanvang 19.00u s’avonds presenteert hij een lezing over Eddy Snijders in het Nationaal Archief Suriname.

Het concert wordt live gestreamed via:


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.