Weer geen quorum voor behandeling Personeelswet

8
DNA vergaderzaal Suriname
archieffoto

De vergadering van De Nationale Assemblee in Suriname, is dinsdagmiddag niet doorgegaan door gebrek aan quorum. De debatten over de Personeelswet en nadere wijziging van de Ambtenarenpensioenwet zouden worden voortgezet. Slechts 23 leden, allen afkomstig uit de VHP en ABOP, hadden de presentielijst getekend voor de vergadering die om 14.00 uur zou beginnen. De assembleeleden Asiskumar Gajadien en Roy Mohan zijn uitlandig.

Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de behandeling van deze wet is gesneuveld. Dat was ook het geval op 27 april.

Waarnemend voorzitter Dew Sharman opende de bijeenkomst omstreeks 15.00 uur en liet de griffier de namen van de aanwezige leden voorlezen. Hierna bedankte hij de aanwezige leden die hun kostbare tijd hebben genomen om toch naar de DNA te komen en het werk waarvoor zij gekozen zijn, te doen.

Tijdens de behandeling van de voornoemde wetten is eerder wel duidelijk geworden dat diverse parlementariërs niet eens zijn over het wel of niet schrappen van artikel 28a uit de Personeelswet. Dit artikel zal het mogelijk maken voor de overheid om het no work, no pay principe toe te passen op ambtenaren die geen werk verrichten.

Onder deze groep vallen ook een groot deel van de huidige en gewezen parlementariërs. Naast de opmerkingen dat dit artikel overbodig is, is er ook vrees voor rancune.


8 REACTIES

 1. het zijn weer die ndp en bep leden die dwarsbomen , begrijpelijk , jullie motto is niet werken maar wel salaris ontvangen , klojo’s die wet wordt straks ook zonder jullie aangenomen en dan zullen jullie moeten werken , vooral die duizenden spookambtenaren die de ndp net voor de verkiezingen van 2020 had geplaatst , die zakkenwassers gaan voor de bijl he adhin
  gemodereerd

 2. Tigri sab pe ei kraseng go!! Natuurlijk blijven de graaiers weg!!! Bij verstek alles stop zetten!!!
  gemodereerd

 3. Zo zie je het maar weer,eigen belang is belangrijker dan lands belang.
  En dan afgeven op de voormalige kolonisator.
  Zakken vullen en scheit hebben aan hun medeburgers die amper te eten hebben .
  Denk dat vele Ok nog vooraan in de kerk zitten.Huichelaars.
  gemodereerd

 4. Dus de oppositie wilt niet meewerken om het overheidsapparaat efficienter te maken, geweldig mang .. ze zitten niet daar om suriname vooruit te brengen maar zichzelf.
  gemodereerd

 5. Al die lafbekken blijven natuurlijk weg. Deze dames en heren van de Nps ,Ndp en BEP zijn het, die het hards roepen dat het zo slecht gaat en de bevolking pinaaart. Maar het zijn wel deze mensen die hun werk niet doen maar wel meerdere salarissen hebben en niet willen inleveren. Wachten tot de afwezigen die uitlandig zijn weer terugkomen dan deze wet aannemen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.