Minister Ori: “Om de ene dag lesgeven is onacceptabel”

10
school in Suriname
Voorbeeldfoto school in Suriname

Onderwijsminister Henry Ori vindt het onacceptabel dat leerkrachten -aangesloten bij Wi Sa Strey/Syndicaat voor Onderwijsgevenden – nog steeds in actie zijn. Volgens de bewindsman kan het niet zo zijn dat de leerkrachten ervoor kiezen om om de ene dag les te geven.

“We gaan nu wel op een andere toer om te letten dat niet onze kinderen de prijs gaan betalen. Dus we gaan wel serieuze maatregelen voorbereiden als men niet wil luisteren. We kunnen niet meer accepteren dat het onderwijs verstoord zal raken. We hebben twee weken al verloren”, zei de bewindsman woensdag kort voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers (RvM) vergadering.

De onderwijsminister verwees naar het gesprek tussen de actievoerenden met parlementsvoorzitter Marinus Bee afgelopen week waar er een aantal afspraken zijn gemaakt. Eén van deze afspraken was dat het lesgeven volledig zou worden genormaliseerd.

Tot zijn schrik heeft hij later iets anders van deze groep moeten vernemen. Tegelijkertijd stelt hij dat sommige eisen van deze groep onrealistisch zijn gelet op de mogelijkheden van de regering. Voor nu zou er dus gewerkt moeten worden met SRD 2500 koopkracht.

“Je kan geen anarchie in het onderwijs hebben. We moeten de leiding van het land accepteren en we gaan de mensen nu ernstig aanspreken”, aldus de minister.


10 REACTIES

 1. Het klopt de eisen zijn onacceptabel, de leraren moeten eerst hun niveau opkrikken. De leraren zijn niet arm anders hadden ze geen 2 volle tanks geëist. Ik zou hun salarissen inhouden en indien het nodig per direct ontslaan. Meeste zijn NPD,ers daarom willen ze de wet no work no pay niet goed keuren
  gemodereerd

 2. Geef deze stront lesgevenden n paardeschop onder hun dikke kont n stuur ze mt verplicht verlof nr huis.
  gemodereerd

 3. Laten ze oprotten met hun eisen. 5000 srd koopkrachtversterking, 2x volle tank per maand enz. Allemaal bullshit eisen. Laten ze gvd les geven aan de leerlingen die al zo’n grote achterstand hebben. Je krijgt (groot verschil met verdient) 2500 srd en als je niet tevreden bent, stort het geld terug, maar ga als de sodemieter de kinderen les geven. Minister van OW&C houd uw poot stijf. U betaalt, dus u bepaalt.
  gemodereerd

 4. minister ori u moet die rebbelerende nep leerkrachten de wacht aanzeggen , met een mondelinge ontslag en daarna geeft u de ontslagbrieven aan die neppers , dat weten die bonden toch , het ontslag luidt , plichtverzuim en de kinderen het ontnemen van les , omdat ze nep leerkrachten zijn kennen ze de plicht niet t.o.v. een kind
  gemodereerd

 5. Nauwlijks met 1 been binnen. Je bent minister dwz je kent het reilwn en zeilen vd leerkrachten als geen andere, kom met een degelijke oplossing als min onderwijs. Ik zie geen enkele minister in Su capabel genoeg het onderwijsveld aan te kunnen pakken. Allemaal die uit het onderwijs nu ministerposg hebben bekleed hebben gefaald. De reden: ze willen allemaal klakkeloos doen wat de regering vraagt ipv met oplossingsmodellen te komen. Om de ene dag lesgeven is een optie en idee want het nijpt van alle kanten voor ouders als verzorgers om 2/4 bussen te kunnen betalen voor hun kroost dan nog de leeekracht die met vervoer/bus zelfde moet komen ervaren. Uiteindelijk kan niemand zeggen de kinderen raken achter met de stof, opdat ze uiteindelijk toch DOORSTROMEN ongeacht als ze hun beste been wel of niet willen inzetten🤔. Dus wie houdt wie nu voor de gek.😩
  gemodereerd

 6. Met onwillige honden is het slecht hazen vangen….
  AlHet is le landsambtenaren is toegezegd dat ze srd.2500 bovenop hun salaris zullen ontvangen. Voor deze groep van leerkrachten die lid zijn van deze bond, is dat niet genoeg. Wie denken ze te zijn dat ze meer eisen? Er heerst pure anarchie in Su. Eenheid, saamhorigheid en vertrouwen zijn ver te zoeken. Het een en al verdeeldheid.
  Hoe het land met dit volk te besturen, blijft een groot vraagteken. Ik had er allang de brui aan gegeven.
  De groeten vanuit Bangkok
  gemodereerd

 7. Hr. Ori die mensen lukt het niet om dagelijks te zorgen dat ze gasoline kunnen tanken om naar school te gaan en hun werk te doen. De hele regering heeft makkelijk praten, u en de rest van het dreamteam hebben blijkbaar geen idee van de nood die er bij velen is. De branstofprijs van rond de 42 srd per liter is killing. Daar gaat die hele 2500 srd aan op en het is waarschijnlijk niet eens voldoende daarvoor. Dus kom met een oplossing, en zorg ervoor dat u die druk wegneemt bij de mensen…
  gemodereerd

 8. Ik vind om de ene dag naar school gaan heel acceptabel. Het levert zelfs betere resultaten op. Dus ik hoop dat de vakbond zich hiervoor sterk maakt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.