vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurAvontuurlijke documentaireserie 'Kinderen van Mavungu' vanaf zondag 11 juni

Avontuurlijke documentaireserie ‘Kinderen van Mavungu’ vanaf zondag 11 juni

-

Does Travel - naar Suriname

De avontuurlijke documentaireserie ‘Kinderen van Mavungu’ is vanaf zondag 11 juni, om 19.20 uur te zien op VPRO, NPO Zapp.

De VPRO Jeugd documentaireserie volgt Yoseva (14), Kenny (13) en Maticha (14) in hun laatste jaar van de basisschool in hun dorp Pikin Slee diep in het Surinaamse regenwoud. Ze leven in een mysterieuze wereld vol rituelen en bosgoden, van wie Mavungu voor kinderen de belangrijkste is.

Elke aflevering wordt ingeleid met een tori, verhalen over tradities, ingesproken door Typhoon (Glenn de Randamie) in zijn kenmerkende stijl. 

Yoseva, Kenny en Maticha zijn kleine kennisdragers van cultuur en natuur. Kennis die binnen afzienbare tijd verloren zal gaan vanwege de leegloop van dorpen als Pikin Slee. Ze zijn marrons, nazaten van gevluchte tot slaaf gemaakte Afrikanen, die onder dwang naar Suriname zijn gebracht. De sporen van het koloniale verleden zijn nog duidelijk zicht- en voelbaar in hun dagelijks leven. De culturele tradities in het dorp zijn vanwege de geïsoleerde ligging de best bewaarde uit die van de cultuur van verschillende Afrikaanse landen. Maar de wereld waarop de kinderen op school, waar ze in het Nederlands les krijgen, worden voorbereid staat mijlenver af van de wereld waarin zij opgroeien.

Elke aflevering van Kinderen van Mavungu wordt ingeleid met een tori. Tori’s zijn verhalen die in de Surinaamse cultuur worden overgedragen van de oudere op de jongere generatie. Met deze verhalen wordt kennis en informatie doorgegeven over de cultuur, natuur en tradities.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
  1. Waarom wordt de documentaireserie kinderen van Mavungu ook niet voor de Surinaamse jeugd vertoond op de Surinaamse TV.?
    De nederlandse kinderen hier in Nederland denk ik niet geinteresseerd te zijn in de Surinaamse culture natuur.


    gemodereerd
  2. stuur die mensen naar suriname , die zijn wel geschikt om onze kinderen onderwijs te geven , want hier hebben we alleen maar neppers die ook nog staken , en onze kinderen zijn de dupe


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES