donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijValies adviseert leden BvL/ALS naar de rechter te stappen bij uitblijven bestuursverkiezingen

Valies adviseert leden BvL/ALS naar de rechter te stappen bij uitblijven bestuursverkiezingen

-

Does Travel

Wilgo Valies, gewezen voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zegt dat de leden geen vertrouwen meer hebben in het bestuur onder leiding van Reshma Mangre.

“Er is sprake van een vertrouwenscrisis”, meent de gewezen vakbondsman. Hij vreest dat Mangre onder de huidige omatandigheden geen ledenvergadering uitschrijft om te komen tot bestuursverkiezingen. Als dat mocht gebeuren adviseert hij de leden om de bonden niet te verlaten, maar naar de onafhankelijke rechter te stappen.

Volgens Valies is het huidig bestuur al drie jaar demissionair. Hij zegt dat hij Mangre naar voren had geschoven, omdat hij nog een jaar mocht aanzitten.

De bedoeling was volgens de gewezen vakbondsman dat er na zes maanden bestuursverkiezingen gehouden zouden worden. Deze zijn naar zijn zeggen uitgebleven, met als argument CORONA-pandemie.

De ex-voorzitter meent dat Mangre het vakbondswerk niet gescheiden houdt van het politieke, terwijl dat de sterke zijde van beide organisaties is. Verdeeldheid maakt volgens hem dat de regering kan breken en maken.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

9 REACTIES
  1. valies , lul en voor altijd een lul , jij houdt van rechters he , vraag nibte om jullie bij te staan , een gewonnen zaak toch valies , maar de kinderen blijven de dupe


    gemodereerd
  2. Ik ben geen fan v deze vrouw, niet om de onterechte onzin vd oppositie, maar omdat ze debet is aan de stagnatie vh nieuwe minimumloon.
    Volgens mevrouwtje mag met minimumloon in het bedrijfsleven niet hoger zijn dan ve ambtenaar.

    Hoe wil je dan in godsnaam mensen ontmoedigen om bij de overheid te werken.


    gemodereerd
  3. Deze politieke H…….r moet liever de eer aan zich zelf houden en opstappen als voorzitter van de BVL/ALS even als Armand, Errol, Michael, Roy en Sonny zijn is ze de Wrokomang/Oema aan het verkopen vr eigenbelang. Opdonderen allemaal ❗😡


    gemodereerd
  4. Overal op de wereld zijn vakbonden en politieke partijen bondgenoten. Wim Kok, die van de FNV was en tegelijk ook bij de PvdA bijv.
    Valies e.d. waren ook pro NDP.
    Ik kan ook stellen dat voor een deel de onderwijzers zelf schuldig zijn aan de ellende van Suriname. Kijk maar wat voor lieden allemaal in de politiek zitten. Ze zijn zowat allemaal door de Surinaamse onderwijzers onderwezen. Valies is zelf een product hiervan. Ik kan niet zeggen dat ik hem een geweldige vakbondsman vond.


    gemodereerd
  5. Wilgo Valies heeft helemaal gelijk. Deze madam heeft teveel petten op. Gooi haar zo snel mogelijk eruit als vakbondsleider. Opgeruimd staat netjes. Trouwens in DNA hoor je haar nauwelijks, als ze haar forse salaris maar ontvangt.


    gemodereerd
  6. De koffer is opengesprongen en heeft jammergenoeg niet door, dat hij zijn tijd heeft gehad om een goeie basis te leggen. Naar nu blijkt dat het hem dus niet is gelukt, vandaar het barbaars gedrag van enkele leerkrachten van wie we anders zouden mogen verwachten.


    gemodereerd
  7. Mevrouw Mangre, al drie jaar demissionair voorzitter, terwijl u na zes maanden nieuwe verkiezingen had moeten uitschrijven. Een terechte opmerking van Valies. Wat let u om dit niet te doen, kom uw belofte na.
    Ook andere vakbondsrotten moeten in hun eigen bonden de orde herstellen, plaats maken voor jongeren, meer democratie invoeren. Velen zitten te lang op de pluche.


    gemodereerd
  8. die aanbidders van de duivel , daar in holland zitten te zeuren , als jullie alles beter weten , waarom komen jullie dan niet naar suriname en loop dan met die nep leerkrachten mee , maar jullie zullen wel niet durven , want hier moet je werken voor een boterham , en jullie krijgen het daar in holland op gediend he


    gemodereerd
  9. Wat@

    Je moet af en toe die grote muil van je dicht houden. Nep leerkrachten??? Heb je wel eens in hun schoenen gestaan? En als ze zo Nep zijn, waarom staan ze dan in Nederland en andere landen te springen om deze mensen??? Het onderwijs in Suriname ligt om elke scheet stil, tijdens covid was het dramatisch. Nu dat voorbij is blijkt dat de situatie, waarbij een liter gasoline 42 srd is geworden. Dat bij elke regenbui de scholen onderlopen, en breek me de bek niet open over het onderwijs in het binnenland.

    Dat de leraren nu niet verder kunnen is dus niet zo vreemd. Je kan ze kwalijk nemen, maar de realiteit is keihard. Sommigen gaan in hun eigen zak om te zorgen, voor een ontbijt of een maaltijd voor de kinderen die met een lege maag naar school komen. TERWIJL ZE ZELF NIET UITKOMEN!!!! Dus een beetje meer respect jegens deze mensen is wel op zijn plaats….


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES