Marcel Oostburg: “Hoefdraad moet nooit meer terugkeren naar ‘ondankbaar’ Suriname”

28
Hoefdraad wil wet aanpassen zodat hij niet meer aangeklaagd kan worden
Gillmore Hoefdraad, ex-minister van financiën in Suriname.

Activist en criticus Marcel Oostburg, van wie bekend is dat hij de Nationale Democratische Partij (NDP) van Desi Bouterse ondersteund, adviseert de voortvluchtige ex-minister Gillmore Hoefdraad om nooit meer terug te keren naar Suriname. Volgens de NDP’er is Hoefdraad ondanks zijn inspanningen om Surinamers een leefbare situatie te geven, gekruisigd door hetzelfde ondankbare volk.

“Ik adviseer hem om niet te komen. A kondre dja ondankbaar. De man bedankte bij het IMF om mee te helpen aan de opbouw van Suriname. En ondanks dat is die man door zowel vriend als vijand niet goed behandeld. Dus laat hij ver weg blijven”, zei Oostburg in een interview met DTV-Express.

Een kamer van het Hof van Justitie (HvJ) bestaande uit 5 rechters besliste maandag dat niet kan worden meegegaan met het Openbaar Ministerie (OM), dat vindt dat omdat Hoefdraad in het proces nimmer is verschenen, hij geen recht zou hebben op hoger beroep. Het HvJ vindt dat de artikelen waarop het OM zich baseert in strijd zijn met internationale verdragen en met de huidige rechtsontwikkeling in de wereld. De rechtszaak in hoger beroep zal beginnen op 17 juli.

Voor Oostburg maakt het nu niet uit of de valutawisselkoers toen wel of niet kunstmatig op SRD 7,50 voor de US dollar werd gehouden. Het punt volgens hem is dat mensen toen nog eten op tafel konden zetten. De NDP’er stelt dat dit wel een enorme verworvenheid was van Hoefdraad.

Volgens Oostburg wordt het Surinaams Openbaar Ministerie aangedreven door de politiek. Vandaar ook het eerder besluit van Interpol om het verzoek tot de internationale opsporing van Hoefdraad is geweigerd. Interpol vond toen dat het OM geen of onvoldoende juridische grondslag, maar meer politiek gemotiveerde motieven heeft.

Nu het OM bang is voor gezichtsverlies, worden allerlei mogelijkheden geprobeerd om de ex-minister van Financiën te vervolgen. Oostburg verwacht dat de zaak van Hoefdraad zal leiden tot ontslag van alle rechtsvervolging voor de ex-minister.


28 REACTIES

 1. Who the fuck is deze idioot om te zeggen, dat Suriname ondankbaar is? Laat gilmore inderdaad ver weg blijven van Suriname. Hij wordt zeker aan zijn ballen opgehangen als hij zijn vette nek hier laat zien. 123 leningen en Suriname in deze schulden jagen, is generaties lang de schuld terugbreng betalen. Moeten we gilmore daarvoor dankbaar zijn, Marcel? Kortzichtigheid met bordje eten op tafel. Je kan geen leningen ala dol aangaan puur voor consumptie. Daarom heeft Suriname internationaal nog steeds de junkenstatus.
  gemodereerd

 2. deze bejaarde allatta van de ndp zit al jaren a/d weg te timmeren voor het boosteren v/h verpauperd imago van de ndp.
  gemodereerd

 3. Het zal een wonder heten als Leendert nog leeft.Op zijn “vlucht”heeft hij allerlei sporen gelaten waardoor hij te volgen was.Tot hij in Guyana in levende gezien kon worden en daarna een stilte om hem heen.Want doden verplaatsen zich niet en nog minder dat ze praten.
  gemodereerd

 4. Wanneer wordt die Marcel Oostburg eindelijk opgenomen of veroordeeld voor zijn vele misdaden en gestoorde geest?
  Begrijp niet goed dat er media zijn die een podium bieden aan de gestoorde onzin van Marcel Oostburg.
  gemodereerd

 5. Op boefie moet een ” op de vlucht neergeschoten” worden toegepast, door hem pinaart t volk nu. Teveel langa beré met proces groene tafel.
  gemodereerd

 6. Alsof IMF een morele instelling is.
  Het is een internationale woekeraar waar de meest moreel dubieuze mensen voor werken.
  Mensen die precies weten hoe ze de zogenaamde leningen moeten manipuleren om hen en hun innerlijke cirkel ten goede te komen.
  Een economisch verwoeste samenleving heeft geen baat bij hoogopgeleide dieven.
  gemodereerd

 7. die oostburg , ha ha , hij schoffeert het ndp volk , dat geen volk is , maar ja dat weet die demente oostburg niet meer , he robg , dus de ndp leeft niet lang meer , dus robg geen , , leve de ndp, , ,
  iemand zei hier al dat die hoefdraad misschien al de pijp uit is , nou demente oostburg dan kan hij niet meer komen opdraven , einde.
  gemodereerd

 8. Marcel Oostburg heeft een keer op TBN PRIME ALERT gezegd dat hij semi Wereldkampioen Dammen is geweest.

  Dit is een ONWAARHEID: Marcel is weliswaar geëindigd als nummer 2 op een Internationale Damtournooi maar het betrof niet een Tournooi om het WERELDKAMPIOENSCHAP DAMMEN.

  Vorig jaar kreeg Marcel Oostburg de Meestertitel Internationaal van de Dambond FEDERATIE.

  Eduard Autar is de eerste Surinaamse dammer die de Grootmeester titel Internationaal kreeg daarna volgde Guno Burleson.
  gemodereerd

 9. Hij heeft veel boter op z’n kop en is daarom nooit op een zitting verschenen. En is de oorzaak van de ccc- status van Suriname. Hij was slechts een simpele kantoor klerk bij het IMF en werd door baas desie constant op bedeltour gestuurd om leningen af te sluiten.
  De huidige regering- en de bevolking liggen jaren krom om die schuld van 4 miljard US$ af te betalen. Dat zijn de feiten!
  De groeten van Bangkok
  gemodereerd

 10. @ oostburg,

  Je staat niet boven de wet, in een democratie zijn er wetten en regels !!!!!
  Je leeft toch niet in het oerwoud ???????
  gemodereerd

 11. Hoefdraad ligt allang onder de graszoden.
  He DDB.
  DDB laat geen sporen na.
  Bij deze is de case gesloten.
  gemodereerd

 12. Iedereen had te eten zegt deze klojo …..ja van geleend geld lekker gegeten maar nu moet er wel betaald worden.
  Hersenloze homo’s zijn het met een geheugen van max een half uur.
  gemodereerd

 13. De verworvenheid van de veroordeelde Hoefdraad, is een achter gelaten schuldenlast aan binnen en buitenlandse leningen, tegen woekerrentes, van USD 4,5 miljard. Tevens ontplofte de koers tussen 2010-2020 van 2.8>21.0. Dankzij het schaamteloze, gewetenloze wanbeleid van deze incompetente financiele onbenul.
  gemodereerd

 14. Marcel Oostburg vergeet te zeggen dat als Boefie er nog zou zitten het volk helemaal niets meer te eten zou hebben. Niemand zou nog iets geven of lenen aan Boefie. Marcel begin een plekje te reserveren op cultuurtuinlaan want je kraait alleen onzin uit.
  gemodereerd

 15. Kan meneer Kirpalani ook onderzocht worden????
  Die is een grote bedrieger.
  gemodereerd

 16. Deze uitgehongerden Awarie’s zijn ondankbare verraders!! Su helpen naar de verdoemenis!! Hiervoor kan je hen een cijfer 10plus geven!!! Dit soort virussen moet je 50 meter onder de grond stoppen levend, maar dan niet in Suriname!! De mooie Suriname verdien zijn absoluut niet!!!
  gemodereerd

 17. Waarom zoekt Oostburg Hoefdraad niet op in zijn schuilplaats om, samen met hem, gezellig af te geven op de ondankbare Surinamers?
  gemodereerd

 18. Bij het IMF kon hij niet graaien, daarnaast was het loon in Su zo aantrekkelijk, dat hij met de meeste spoed hiernaartoe kwam. Het is toch ook bij deze lummel bekend wat boefie eind van de maand mocht opstrijken?
  Hoe meer je kletst, hoe sneller men erachter komt hoe dom je bent
  gemodereerd

 19. Dit zaakje is heel lastig, want deze boefdraad heeft verkeerde zaken gedaan en er zijn geen verklaringen van hem voor afgelegd en dan krijg je nu zaken van recht, die hem beschermen en of vinden dat hij wel voor het gerecht moet.

  Als hij niets verkeerds heeft gedaan, waarom is hij dan onder gedoken.

  Als je niets te verbergen waarom duik je dan onder?
  gemodereerd

 20. Kunnen ze die NDP nou eens niet verbieden, terroristische organisatie of zoiets.
  De leden zijn allemaal max. 4e klas lagere school.
  Graaien, stelen, moorden kunnen ze allemaal als de beste, inferieur volk.

  Een Suriname zonder al die grootsmoelen zou wenselijk zijn!
  gemodereerd

 21. Ranzige foto van een gore vetklep met zijn smerig lachje…

  Begrijp echt niet waarom ze deze drollekop niet kunnen opsporen en voor het gerecht slepen, zo moeilijk kan dat toch niet zijn…

  Is er al een prijs op zijn hoofd gezet EUR 20.000 beloning of zoiets!

  Wat is er intussen gebeurt met al zijn bezittingen in Suriname?

  Dit gespuis moet gewoon levend begraven worden!
  gemodereerd

 22. Deze zijn nauw de mensen die mee hebben geprofiteerd van de diefstallen van Boevie. Als hij de zittingen van het OM niet heeft bijgewoond, hoe kun je dan in Godsnaam in hoger beroep gaan. Waarom heeft het Hof dan het beroep ontvankelijk verklaard.
  Deugt het rechtssysteem van Suri nog wel??
  Welke advocaat treedt namens Boevie op!!
  Gelijk achter slot en grendel………………
  gemodereerd

 23. Beste Marcel kan je aan boefdraad vragen als hij even terug komt naar Suriname, want hij krijgt een standbeeld van het volk van Suriname .
  Alleen even een betonnen jasje aanmeten bij hem.
  En klaar is zijn standbeeld.
  gemodereerd

 24. Toendertijd was de koers wel laag vergeleken met nu, maar ja alles veranderd ook tijden veranderen zelfs de klimaat, zon steekt nu overal fikkies door klimaatterrors activisten.
  gemodereerd

 25. @ M.Oostburg

  Ik vraag me af hoeveel deze malloot ontvangen heeft om deze stommi-
  teit te publiceren! Deze Boefdraad en ene DDB hebben het land naar de
  afgrond gebracht, en het land moet Boeffie dankbaar zijn ? Flikker toch
  op man, heb je soms verlof van LPC gekregen of zo ???

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 26. Meneer Oostburg, doet een uitspraak waar een worm nog dubbel van gaat kronkelen.
  Waarom zou H(B)oefdraad nog komen, niet om het volk toe te spreken dat ze ondankbaar zijn dat hij de staatskas leeggeroofd heeft, en dat ze hem a.u.b. op moeten sluiten omdat hij zich diep schaamt wat hij de Surinaamse bevolking heeft aangedaan. Ook samen met schoonpapa Bouta, zou hij opgesloten moeten worden.Maar er lopen allemaal van die eencellige figuren🪱 die het Chan heel moeilijk gaan maken als dat gebeurt, maar die wel het hardst schreeuwen dat ze het financieel moeilijk hebben🙄
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.