Levensredder Santosh Boeddha flink verwend door Radio 10

8
Levensredder Santosh Boeddha flink verwend door Radio 10
Foto via Radio 10.

Santosh Boeddha, de man die afgelopen week reanimatie heeft toegepast bij de vrouw die met haar auto op de kop in de Magentakanaal was beland, is vanmorgen flink verwend door Radio 10.

Als blijk van waardering is Santosh verwend met een one-night stay inclusief ontbijt in Torarica Resort, SRD 6.000 aan bezine van GOw2, een waardebon ter waarde van SRD 500 van Popeyes – Louisiana Kitchen Suriname en een pakket van Fernandes Bakkerij.

Van de Da Vinci Group heeft de held recht op een large pizza van Chuck E. Cheese Suriname & shoppen bij Psycho Bunny Suriname. Verder mag hij een jaar lang gratis big/chicken Mac’s halen bij McDonald’s Suriname.

Als kers op de taart heeft Boeddha een retourticket Paramaribo-Curaçao van Jetair Caribbean ontvangen.

De vrouw werd uit haar benarde situatie gehaald door toedoen van de actie van een aantal mannen. Ooggetuige Nicole tekende op hoe Santosh als eerste het water in ging om te helpen.

Nicole zat in de file toen ze het eenzijdig verkeersongeval zag gebeuren, waarbij de vrouw met haar voertuig in het kanaal terechtkwam. Santosh aarzelde geen moment, deed zijn kleren uit en ging meteen het water in. Hij wist de achterdeur open te krijgen en kon met de vrouw praten.

De vrouw zit bekneld en moet bevrijd worden. Ondertussen zijn nog twee mensen, wiens namen onbekend zijn, het water ingegaan om te helpen. Op gegeven moment is de auto verder gezonken en is er geen teken van leven meer zegt Nicole. Boedda duikt weer en het lukt hem om het inmiddels bewusteloze slachtoffer eruit te krijgen.

Ooggetuige brengt verslag uit van heldenactie om vrouw uit water te redden
Beeld (c) TikTok gebruiker @noahjohnson

Ondertussen waren ook de heren Wip en Swedo in het water. Santosh krijgt meteen hulp van de andere helden. Samen leggen ze haar op de omgekeerde auto en wordt ze gereanimeerd door Santosh, waarna het slachtoffer gelukkig bijkomt.

Waterkant.Net sprak met Swedo die de klap vanuit zijn huis hoorde en vanuit de overkant met een geblesseerde heup het water in sprong.


8 REACTIES

 1. Top Santosh jij bent mij er 1tje!! Boedhha de naam zegt al genoeg zoals ik al eerder zei!! Top vriend!! God mag je ook belonen met geluk, gezondheid, liefde, daden en vele mooie en grandioze jaren!! God zij met jou en de anderen, wier mee heeft geholpen!! Hopelijk dat jij 100 jaren OUD (Boedhhda) (Boeroehwa) mag worden. Je bent een held!!!!
  gemodereerd

 2. prachtig om te lezen dat hij enorm gewaardeerd is geworden. Geniet ervan Santosh.
  Zou wel op zn plaats zijn als ook de anderen een blijk van waardering ontvangen…vooral meneer Swedo wiens zieke heup hem niet heeft tegengehouden.
  gemodereerd

 3. Deze jongeman is gelijk een eye opener voor de Zwarte mensen, die
  een hekel hebben aan de Hindoestanan. Ik had eerder verwacht dat
  iemand van de regering deze jongeman een oorkonde gaf. Maar nee
  geen hond te bekennen, na so Sranan man dé! Alléén slap gelul en
  zakken vullen en weg wezen. ”Stelletje slappe l..llen zijn het”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. Ik ben geen held, maar dat wil niet zeggen dat ik iemands leven niet kan redden; beste meneer Boeddha, het is vast wel lief bedoeld van de gulle gevers, maar een jaar lang fast food produkten eten, is voor elk normaal mens dodelijk.
  gemodereerd

 5. Mooi voorbeeld van hoe het moet schouder aan schouder,helpen waar je kan en dat zonder aanziens des persoon.Bravo
  gemodereerd

 6. Mooi gebaar van radio 10, wanneer laat de overheid wat van zich horen?? Wanneer het negatieve calamiteiten betreft zijn ze heel snel om mensen terecht te wijzen. Binnen 24u staat de President dan te speechen over welke maatregelen getroffen zullen worden. In dit geval mag de overheid ook wat van zich laten horen! Want als deze held geen initiatief had getoond, was deze dame zeker overleden.

  De overheidsdiensten in Suriname zijn vanwege de beroerde infrastructuur, niet in staat om in enkele minuten ter plaatse te zijn, en mensen in nood bij te staan…

  Goed gedaan Santosh en zeker ook een pluim aan radio 10 die door deze man te huldigen de aandacht heeft gevraagd voor dit buitengewoon dappere optreden van een Surinamer..! Er wonen dus niet alleen egoisten in ons prachtig land..
  gemodereerd

 7. Beste, gewaardeerde heer,
  Santosh Boeddha.
  U, hebt het hart op het juiste plek.

  Het redden van een vrouw uit een levensbedreigende positie is een “echte” heldendaad.

  Het is puur gebaseerd op het vertrouwen, in uzelf en is een goedheid dat bij u te zien is. “Helaas, zien we het tegenwoordig nog maar weinig”.

  Wij op onze beurt, kunnen weer geïnspireerd worden

  En geloof mij: niet alle zwarten haten Hindoestanen.

  Ik, wil u even bedanken, ook al vind jij het misschien vanzelfsprekend. …

  Mijn dank is eigenlijk niet in woorden uit te drukken, maar ik probeer het toch via mijn eigen woorden.
  Bedankt, fantastisch mens, dat u bent.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.