Leerkrachten ‘Wi Sa Strey’ blijven vandaag thuis

9
leerkrachten-over-straat

Leerkrachten in Suriname gebundeld in de actiegroep ‘Wi Sa Strey’ hebben het actieparool gewijzigd. Zij zullen vandaag niet over straat gaan om hun stem te laten horen, maar thuisblijven. De onderwijsgevenden voeren bijkans twee weken actie voor lotsverbetering.

De leerkrachten eisen van de regering voedingsbonnen van SRD 5.000 of een koopkrachtversterking van SRD 5.000, een oli karta voor 2 volle tanks per maand en een betere ziektekostenverzekering.

De onderwijsgevenden geven aan dat zolang de eisen niet zijn ingewilligd zij niet zullen werken. Individuen hebben de afgelopen dagen getracht de actieleider, Merredith Hoogdorp, om te kopen. De trekker wees de giften af.

Drie personen hebben Hoogdorp afzonderlijk benaderd. Ze stelt zich op het standpunt dat het om een rechtvaardige strijd gaat en niet om het belang van individuen. “Ik word ondersteund door leerkrachten van verschillende niveaus, dus ik kan geen giften aannemen”.

Hoogdorp kreeg een auto en een acht persoons bus aangeboden, een tweede heeft het geprobeerd met een bod van USD 10.000. “Mi no wani in. Ik heb ze afgewezen. Ik ben ook gebeld door een ander met het aanbod voor een megaphone en soundtruck. Ik zei: Ik doe het met me eigen stem”.

Tegenover de giften staat dat de trekker zich met al haar ondersteuners zou moeten inschrijven bij een bepaalde politieke partij. “Ik geef niemand de gelegenheid om mij te breken. Mi e tan rij mi pikin broko wagi”, zegt ze zelfverzekerd.


9 REACTIES

 1. bedankt mevrouw Hoogdorp! dus toch een vrouw die moet leren hoe je arm, maar toch integer bent!
  gemodereerd

 2. Werkweigering en het onthouden van onderwijs aan de kinderen waarmee men bezig is. Gewoon geen salaris voor de dagen dat men niet werkt laat de actiegroep of de vakbond dat maar betalen. Of is dit weer een alles gratis groepje.
  gemodereerd

 3. Olikarta is een onding en het idee kan alleen maar zijn ontstaan in het brein van een imbeciel. Het zou een groot onrecht zijn naar de rest van de werkende klasse, zowel de ambtenaren als uit de private sector. En dan wil ik het niet eens hebben over de gepensioneerden.
  Kranige vrouw kom met bewijzen en noem namen. Dan pas kom je geloofwaardig over.
  Wordt tijd dat de regering ertoe overgaat om het principe van no work no pay toe te passen of naar de groene tafel stapt. Dit gedoe geleid door enkele opruiers die een eigen agenda op na houden moet nou eindelijk de kop in worden gedrukt.
  De leerlingen zijn wederom, voor de zoveelste keer het slachtoffer.
  gemodereerd

 4. Het gaat wi sa strey alleen om lekker vrij te zijn. Luilakken zijn het. Ze denken niet aan de schoolkinderen. Ze krijgen 2500 srd koopkrachtverstrrking, maar dat is niet genoeg. Ze eisen teveel. Dien je ontslag in en rot op. Ga naar het buitenland: daar krijg je 10x wat je hier krijgt (niet verdient, want jullie verdienen geen salaris door geen moer te doen), niet 2x per maand een volle tank benzine, maar mag je elke week vol tanken. Droom maar lekker verder en vergeet niet die verhoging van 2500 srd terug te storten voor lantie.
  gemodereerd

 5. Merredith Hoogdorp,
  Mevrouw u bent een grote leugenaar zonder principes. Als iemand u heeft proberen om te kopen dan moet u man en paard noemen en niet doen alsof u zo een geweldige bijdrage aan de opbouw van dit land levert. Deconstructief bezig zijn jullie. Maar dat zit toch in de aard van het beestje. Gelooft u mij als iemand u inderdaad een forse tjokoe in het vooruitzicht gesteld heeft dan zou u gezwicht zijn. Schaamteloos gedrag van u en uw mede demonstranten.
  Meredith Hoogdorp een integer persoon?
  Mi Mars Papa !
  gemodereerd

 6. Het wordt tijd voor een nieuwe lichting docenten !

  Verbetering en vernieuwing in het onderwijs is een prioriteit !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.