KLM vliegtuig naar Suriname landt in Frans-Guyana

24

Een toestel van de KLM, dat vanmiddag vanuit Nederland zou landen in Suriname, is uitgeweken naar Frans-Guyana.

Op flight tracking software (foto) is te zien dat de KLM713 richting Suriname gaat, maar dan afbuigt naar buurland Frans-Guyana. Uiteindelijk is het toestel geland te Cayenne.

Vernomen wordt dat wegens personeelstekort de Air traffic control oftewel luchtverkeersleiding niet beschikbaar en er daarom niet geland kan worden op Zanderij.

UPDATE: Later in de middag was er weer personeel beschikbaar, waardoor het vliegtuig alsnog richting Suriname vertrok.


24 REACTIES

 1. Reden van afwijking is ivm geen personeel op zanderij. Bij een poging tot landen werden de passagiers vermeld dat er geen personeel op zanderij is en moest uitwijken naar cayenne
  gemodereerd

 2. Vele luchtverkeersleiders zijn het land ontvlucht door het beleid van Chabdrikapersad Sandophie.
  gemodereerd

 3. Was er een soort dreiging ? Of werd er geld binnen gebracht? Ik teer op voor het eerste. Hoewel het ook betrekking kan hebben op een crimineel die wilde vertrekken of juist binnenkomen. Hoe zit het met de andere grensposten?
  gemodereerd

 4. Personeelstekort. Als je niet opleidt en te hoge salarissen betaalt in sommige sectoren, dan krijg je dat.
  gemodereerd

 5. Door de regering Bouterse, is verschillende leningen afgesloten.

  De grootste geldschieters van de regering Bouterse zijn:

  1- Het Oppenheimer Fund
  2- Volksrepubliek China.
  3- Islamic Development Bank
  4- Inter American Development
  5- Surinaamse Centrale Bank.

  De meest opvallende leningen zijn de staatsobligaties via het Oppenheimer Fund, waarbij 550 miljoen US-dollar werd geleend tegen een jaarlijkse interest van 9,25 procent, wat neerkomt op een slordige 50 miljoen dollar per jaar.

  Door die regering is er nooit, transparantie gedemonstreerd, waar het geld daadwerkelijk aan is besteed.

  Een voorbeeld door die regering, is gegeven : werkzaamheden verricht in de Sommelsdijckkreek.

  Een andere voorbeeld: uien en aardappelen, uit het buitenland gekocht

  Op 19 oktober 2026 zal de regering die op dat moment aan de macht is, dus zomaar eventjes 1 miljard US-dollar terug moeten betalen, dus bijna het dubbele van wat door de regering Bouterse werd geleend.

  Geen geld voor het personeel, op Zanderij, is de spreekwoordelijke zin: “NAWEEËN”
  gemodereerd

 6. Wie draait er trouwens op voor de noodgedwongen extra exploitatiekosten van deze vlucht? Hebben de veroorzakers van deze verwerpelijke actie wel enig benul wat de hoogte is van de extra kosten waarmee de betreffende vervoerder noodgedwongen wordt geconfronteerd?
  Ik durf te beweren dat deze randdebielen met hun lege kokoskoppen, slechts hun eigen persoonlijke belangen voor ogen hadden en dus helemaal niet het algemene belang van vliegveiligheid om maar te zwijgen over de extra kosten van deze operatie…..ach weet de gemiddelde Surinamer veel!!!!!!……Helemaal niet zo verwonderlijk dat vrijwel elk land in de wereld, Suriname als BAKBA WINKRIE, helemaal niet serieus neemt……Surinamers verkloten alles dat ze in hun klauwen hebben waardoor niemand meer in de wereld enig respect voor hen kan opbrengen en ze daarom vrijwel overal met nek worden aangekeken……
  gemodereerd

 7. volgens de berichten werken er 500 man bij slm?
  wat doen die dan allemaal?
  vliegtuig is minimaal 9 uur onderweg? dus dat kan je ruim van te voren plannen

  oeps…. plannen…. iets wat niet in het surinaams woordenboek voorkomt
  gemodereerd

 8. Mismanagement en onbehoorlijk bestuur mn.onder de ndp hebben gezorgd voor een groot gebrek aan kader en gekwalificeerd personeel in alle sectoren. ZE Chan staat voor de grootste uitdaging van z’n leven om het land mbv locals uit het slob te halen. Het is de hoogste tijd om het roer om te gooien en nedsuri vakspecialisten aan te trekken. Er lopen genoeg rond in Ned. die na hun pensionering veel voor Suriname kunnen betekenen. Uiteraard moet daar wel het juiste klimaat voor worden geschapen.
  Groeten uit Laos.
  gemodereerd

 9. robg , lul , waarom schoffeer jij de president , die houdt jou slm in de lucht , door er verdomd steeds weer geld in te pompen wat het volk toebehoord , en die mensen op zanderij zijn niet van de slm , maar luchthavenbeheer , en dat zijn nog die rotte appels van jou partij , was het een slm wrak geweest dan waren die klojo’s wel aan het werk , dus lul niet
  de KLM moet gewoon stoppen met vluchten naar suriname , ze vliegen 6 dagen in de week , KLM reken erop dat dit voorval niet op zich zelf staat , het zal straks telkens weer voorkomen , die club met die massamoordenaar nog aan top van robg wil dit land verder vernietigen en trekken alles uit de kast , vooral wat holland betreft want ook robg ondanks dat hij in holland is willen niets meer met holland te maken hebben
  KLM u kunt beter vaker gaan vliegen naar Amerika of naar bepaalde Aziatische landen en naar de ABC eilanden en st.Maarten , daar kunt u ook geld verdienen want toeristen willen niet naar suriname he robg
  gemodereerd

 10. Suriname denkt dat de luchtvaart een P.L.O of N.V.B organisatie is.
  Is geen lijn 7 of Tamkas bus.
  gemodereerd

 11. Ik schaam mij diep als Surinamer als ik lees wat er allemaal gebeurt .
  Mag zeggen wat we willen maar als kolonie hadden we het toch veel beter , zelf bakken ze we niks van !!!
  gemodereerd

 12. Sinds 1974 heeft die kansloze FAILED STATE er, sociaal, economisch, moreel geen klote van gebakken. 1 grote aaneenschakeling van mismanagement/wanbeleid. En het lamlendige, laffe, laaggeschoolde volk blijft maar, hersenloos, kiezen/stemmen voor corrupte, criminele veroordeelde massamoordenaars, drugscriminelen, bankrovers, verkrachters, oplichters, fraudeurs, leugenaars, rovers en dieven als politieke leiders van dat narco-staatje.
  gemodereerd

 13. Als het echt waar is dat de verkeerstoren onvoldoende bemand was, dan is er een redelijke kans dat dit zich weer zal voordoen.
  Boek je voor Paramaribo, belandt je in Cayenne. Gaat de verzekering de extra kosten betalen aan de passagiers ingeval ze op eigen houtje naar Suriname moeten doorreizen?
  gemodereerd

 14. In Suriname is het een chaos in elke sector sommige terecht en andere onterecht. Het is net of men in Su alles met eigen doen en laten kapot aan het maken is. De klm is een gast maar de luchthaven en slm is toch van ons en het gaat beetje bij beetje toch weer goed met de slm dus waarom weer de zaak saboteren. Bullshit dat er geen personeel is, was het al die tijd goed dan, nee men sluit zich gewoon aan bij die jugu jugu om ook hier de vooruitgang te dwarsbomen want dat mag niet slagen met een ingie minister en een president die niet op hun lijkt.
  gemodereerd

 15. Wat kost dit allemaal.

  Volgens de kamer van koophandel is er geen sprake van achterstelling v inheemsen, dus de behandeling vd wet heeft geen haast.
  Helemaal mee eens. Ze zitten overal, zelfs hier.

  Hoe is het mogelijk dat deze minister niet op de hoogte is vd tekorten? Communiceert hij wel met de Directeur vd luchthaven?
  Had je gesnoeid bij de slm, dan kon je personeel doorsluizen naar de luchthaven.
  Als de financiën ontbreken, dan moet je je creativiteit aanboren om wel zaken gedaan te krijgen.
  Minister van werkeloze zaken, waarom weet jij dit niet.

  Puinzooi gemaakt v de luchtvaartbranche en de SLM. Alleen gefocust op toerisme vanwege zijn inheemse achtergrond: tours en souvenirs. Eigen belang.

  Ongeschikt,
  Reshuffelen!
  gemodereerd

 16. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten.
  De Surineds hebben weer wat te mekkeren.
  Het zal weer de schuld zijn van de Abop, Chan of zelf Bouterse.

  “Vernomen wordt dat wegens personeelstekort de Air traffic control oftewel luchtverkeersleiding niet beschikbaar en er daarom niet geland kan worden op Zanderij.
  UPDATE: Later in de middag was er weer personeel beschikbaar, waardoor het vliegtuig alsnog richting Suriname vertrok”.

  Men wil alleen maar sensatie. Men geilt als het slecht gaat in Sranan. Hoeveel keer is een vliegreis naar Sranan van haar bestemming afgeweken, het gaat een keer mis, en Sranan doet het weer niet goed. Er is een reden opgegeven, maar is kennelijk aan dovemansoren oren gericht.
  De koekenbakkers halen de “oude” koeien uit de sloot en zijn zich aan het verkneukelen🤮🤮
  Sranan is geen ptata kondre, waar alles piekfijn is geregeld (behalve op Schiphol), omdat moni nô é pre wan rol.
  gemodereerd

 17. Het land had nooit onafhankelijk moeten worden, na de onafhankelijkheid is het land hard achteruit gegaan. Ik geloof niet in vertrouw op eigen kunnen, hoe kan het dat een bepaalde bevolkingsgroep die altijd gewend is geweest om afhankelijk te leven en te denken??
  En dat deze groep met de grootste mond skandeerde voor onafhankelijkheid !!!!
  Dezelfde groep is vóór en na de onafhankelijkheid met de mond tussen de benen ook vertrokken naar Holland !!!

  Tijdens de viering van de onafhankelijkheid hebben ze zich klem gevreten gratis bruine bonen met zoutvlees , de dames hebben met hun kont staan schudden alsof ze onder stroom stonden. En de volgende dag werden ze wakker ee angrie e kier miet. Bruine bonen met zoutvlees was op, er moet nu gewerkt worden en dat is niet hun sterkste kant !!!!

  Het land zal nooit meer vooruit komen, het begint echt Haïtiaanse taferelen te vertonen.
  gemodereerd

 18. @Pony: UPDATE: Later in de middag was er weer personeel beschikbaar, waardoor het vliegtuig alsnog richting Suriname vertrok”.

  Misschien was die verkeersleider van dienst juist dan even gaan poepen en wilde de KLM precies dan gaan landen…….bad timing?
  gemodereerd

 19. Het zou goed zijn dat de regering een aantal militairen met de juiste opleidingen ook de training/opleiding volgen van verkeersopleiders.

  Hierdoor kan de regering altijd van verzekerd zijn dat in geval van stakingen onrust ze de garantie heeft dat militairen ook voor dit werk kunnen worden ingezet.
  gemodereerd

 20. De verkeersleiders vervangen door militaire verkeersleiders!!!!! Passant ben jij op je achterhoofd gevallen.
  Moet het land weer gemilitariseerd worden, dan kunnen wij Bouterse en zijn kliek weer in ere herstellen, of Santokhi benoemen tot de nieuwe militaire leider.
  Trouwens, verkeersleider is een onderdeel van de burgerluchtvaart.
  gemodereerd

 21. de KLM moet de schade verhalen bij die minister van transport , deze bakt er niets , want hij steunt alleen de slm , en dat volgens hem het beter gaat met de slm , ja jij bedoeld zeker dat de schulden van de slm boven de 200 miljoen US$ zijn beland,
  en zij jij niet bij die vakantiebeurs in Utrecht , dat vooral surinamers die in Nederland vertoeven en naar suriname willen gaan voor de slm moeten kiezen en de KLM links moeten laten liggen , nou jij durft , maar straks is de slm er niet meer , dan zal jij voor de KLM moeten kiezen om naar Europa te gaan , of het kan zijn dat jij helemaal niet meer reist
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.