Bronto Somohardjo: “Platform voor Javanen van verraders wordt ook doodgeboren kind”

9
Bronto Somohardjo

Bronto Somohardjo, minister van Binnenlandse Zaken in Suriname tevens zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo, zegt dat zijn vader de enige nog in leven zijnde politicus is die zoveel verraad in zijn leven heeft gemaakt. Als één van de oprichters van de Pendawalima werd Paul jaren terug voor het eerst verraden en moest hij noodgedwongen eruit stappen en een nieuwe partij, de Pertjajah Luhur (PL), oprichten.

“Maar ook die partij is getroffen door verraad. Maar waar de verraders padre u in 2015 voor dood hadden verklaard en op hadden gegeven vanwege uw leeftijd, staat u vandaag 2023 met je 80 jarige leeftijd en een batterij aan opvolgers aan de vooravond van een historische comeback van de Pertjajah Luhur”, benadrukte Bronto zaterdagavond tijdens de feestvergadering van de PL in het partijcentrum te Beekhuizen.

Hij doelde hiermee op de voormalige partijtoppers Raymond Sapoen, Diepakkoemar Chitan en Mike Noersalim die de rood-witte partij na de verkiezingen in 2015 de rug toekeerden en met twee DNA-zetels overliepen om samen te werken met de NDP van Desi Bouterse.

Bronto stelde over ‘intelligence’ te beschikken dat de personen die zijn vader keer op keer hebben verraden, zich nu aan het bundelen zijn om een zogenaamde Platform voor Javanen op te richten. “Ze gaan een platform maken. Ze gaan het noemen: Platform voor Javanen. Maar no sweat, ik ga die naam veranderen naar Platform voor Verraders. En net als die partij die ze leiden (HVB, red.) zal dit platform ook een doodgeboren kind zijn”, aldus de politicus.

Ondertussen zijn enkele van de oorspronkelijke overlopers uit 2015 teruggekeerd naar de PL om naar hun zeggen te werken aan de wederopbouw van de partij. Zo werd in 2021 bekend dat ex-assembleelid Chitan en topper Ajoeb Moentari terugkeerden. Zij waren twee van de prominenten van de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB).


9 REACTIES

 1. Dit zijn nu de hersenloze idioten die het land willen besturen. De hele dag zijn ze met politiek bezig. Chan, wanneer stuur je de incompetente ministers van de ABOP/PL naar huis.
  gemodereerd

 2. maar je weet toch dat je vader zelf ook een verrader is? of weet je dat niet? nou, hierbij. je vader is (ook) een verrader. en bovendien illustreert hij dat net ook met het geval venetiaan, venetiaan is de enige die in hem geloofde, en de eerste die een dolksteek ontvangt van je vader. need is say more?
  gemodereerd

 3. Das dom verraders nooit meer binnenhalen, ze gaan je nu killen, let maar op. Laat citan maar naar vhp, wat doet hij bij pl.
  gemodereerd

 4. Look who is talking? De familie Soemohadjo is uit een speciaal hout gesneden. Ze zijn net zo onbetrouwbaar als een luis op een kaalhoofd.Deze corrupte figuren zijn extreem onbetrouwbaar. Dankzij Ronnie Brunswijk heeft PL water ademruimte verkregen…Leve de NDP.
  gemodereerd

 5. Het geeft aan dat Somo meer met zichzelf bezig was en niet de karakters heeft bestudeerd van de mansen die hij aannam. Of nam hij soms mensen aan die dezelfde karakter hadden als hij?
  gemodereerd

 6. Bronto,jouw vader is vroeger toch in aanraking geweest met het sex schadaal.
  gemodereerd

 7. Als elke partijoverloper als verrader moet worden gezien dan heb ik weinig hoop voor beterschap. Want er lopen dan heel veel verraders rond in het land…
  gemodereerd

 8. robg , leve de ndp , lul jou ndp wordt straks begraven , en dan zal jij opzoek moeten naar , ja waar naar , je moet hier komen om bij de begrafenis van de ndp te zijn , of durft jij nog steeds niet te komen , loser
  gemodereerd

 9. Ai boi Bronto ik had je hoger ingeschat.
  Zo vader zo zoon.dus onbetrouwbaar.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.