dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Alleen Venetiaan geloofde in onschuld 80-jarige Paul Somohardjo'

‘Alleen Venetiaan geloofde in onschuld 80-jarige Paul Somohardjo’

-

Does Travel - naar Suriname

De 80-jarige Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur in Surinamem(PL), is bijzondere dankbaar dat de Surinaamse ex-president en ex-NPS-voorzitter Ronald Venetiaan de enige was die in de onschuld van de PL-voorzitter geloofde, toen hij in 2003 door enkele deelneemsters van de Miss Jawa 2002-miss-verkiezing werd aangeklaagd voor seksueel molest.

“Toen ik in problemen zat, een setup. Den man taki seksueel molest. Ik rende achter vrouwen. Wan man san ben bribi mi na Venetiaan”, zei Somohardjo zaterdagavond tijdens de feestvergadering van de PL in het partijcentrum te Beekhuizen.

Volgens het relaas van de deelneemsters kwam Somohardjo toen zomaar de kleedkamer binnen, waar zij soms halfnaakt waren, en dat hij ondanks hun verzoek niet wilde vertrekken. Daarnaast zou hij op een bepaald moment een 19-jarige deelneemster betast en in de borsten hebben geknepen.

In augustus 2003 kreeg Somohardjo een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden vanwege schending van de eerbaarheid van de deelneemsters. Op de partijvergadering voerde de PL-voorzitter aan dat Venetiaan niets hiervan geloofde, omdat naar zijn zeggen het toenmalig ook gezien had hoe vrouwen zelf achter Somohardjo renden.

Vandaar dat hij als minister van Sociale Zaken eerst verplicht verlof moest opnemen en later eervol ontslag kreeg.

Ondanks er geen wettig en overtuigend bewijs was voor seksueel molest, zegt Somohardjo dat kwaadsprekers durfden om hem een verkrachter en veroordeelde te noemen.

“Ik ben alleen voorwaardelijk gevonnist voor schending van vrouwenrechten. Wel ifi yu go na strand en yu sjie vrouw ini badkostuum, is dat dan ook schending?”, stelt Somohardjo. Uiteindelijk zette hij zijn politieke carrière voort en werd hij parlementsvoorzitter in 2005.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Het enige wat opvalt is 20jr gecasht als ex-mini-ster. Echt iets om trots op te zijn.


    gemodereerd
  2. Waarover klets deze veroordeelde seksmaniak nu weer over. Beste paje, het is nu hoogtijd voor jou om in een bejaardentehuis plaats te nemen. Je hebt letterlijk nooit iets betekend voor Suriname en die zoon van jou kronto zal het ook niet zijn. Dus sodemieter op met dat geklets van jou.


    gemodereerd
  3. Het enige wat opvalt is een vergoeding v netto srd 15.000 per maand als ex-minister. In de afgelopen 20jr is dat circa 4 miljoen netto.
    Dat is je legacy.


    gemodereerd
  4. El Somo heeft een punt, t.a.v. vrouwen op het strand, als dat alles is was. Maar een strand is openbaar, een kleedkamer is privé.

    Dus El Somo, spreekt niet de waarheid.


    gemodereerd
  5. Het zou best kunnen dat ze Somo een politieke loer hebben gedraaid. Maar ex-president Venetiaan als getuige aanhalen dat hij onschuldig is aan seksueel molest is natuurlijk onzin; Venetiaan weet veel van wiskunde, maar volgens mij weet hij het woord seksueel molest niet eens te spellen. Het zou natuurlijk anders zijn geweest als Somo ex-president Trump als getuige had genoemd. Die man heeft in zijn tijd namelijk menig katje in het donker geknepen, maar onze ex-president met tien schone vingers weet daar niets van.


    gemodereerd
  6. Omdat venetiasn die fool was. Je bent gewoon een smeerlap. Altijd gekletst met jonge meisjes. In buitenland was je de bak in gegaan en uit politiek getrapt. Vene hft zn grote bek gehouden omdat hij pres wilde blijven ten koste van alles. Daarom hft hij NPS en Su nr de klote geholpen


    gemodereerd
  7. Natuurlijk was de minder potente 80 jarige Somo toen onschuldig omdat die 80 jarige oude heer nog niet eens bestond. De geile, jonge Somo was, toen het gebeurde, de realiteit.


    gemodereerd
  8. Wel ifi yu go na strand en yu sjie vrouw ini badkostuum, is dat dan ook schending?”, stelt Somohardjo…Atwoord : NEE hoor. MAAR ALS JIJ OP HET STRAND of elders EEN VROUW DE IN BORSTEN KNIJPT,ga jij wel de bak in PAE.


    gemodereerd
  9. Deze man is al owpa, overgrootowpa en waarschijnlijk overovergrootowpa en dan nog je haren helemaal zwart verven. Dat is al een verdachte bobi grijper camouflage. Hij zal wel viagra als snoep nemen.

    Ze hadden in die tijd goeie smartphones moeten hebben met camera waarbij de beelden direct gedeeld werden. Dan direct a ben tap eng mofo.


    gemodereerd
  10. Somo zegt dat die meisjes zich figuurlijk en geestelijk in hun billen en borsten geknepen voelden, niet fysiek.


    gemodereerd
  11. Alleen de dwazen gaan in pae somo’s anansi tories geloven. Hij is en blijft een onbetrouwbare logo logo.


    gemodereerd
  12. Een corrupter iemand,als dit induvidu , bestaat er niet in Suriname.politieke gokker 1ste klas,de heer August Boldewijn had dat een keertje zo mooi uitgelegd,dat klopt als een bus !


    gemodereerd
  13. Somo mag in zijn handjes klappen dat hij in een bananenrepubliek woont, want al is dit verhaal 10tallen jaren geleden gebeurd, in een beschaafd land zou hij nu nog aan zijn ballen gegrepen worden. (Trump, prins Andrew van de UK, de jury van the Voice, enz). Duzzzzz somo’tje, niet omdat el Vene je het voordeel van de twijfel gegeven had, ben je onschuldig. Bovendien neem ik aan dat el vene niet je schaduw was, dus hoe kon hij zijn vingers voor jou in het vuur zetten. Je bent en blijft een oude viezerik. Je zal je moeten verantwoorden in het hiernamaals. Voor je volgelingen die op alles ja en amen zeggen, ben jij hun god. Poti, die djowo’s weten niet beter. Alles van hen is ngeh, al snappen ze er geen bal van.


    gemodereerd
  14. Die hele vergadering was n belachelijke vertoning. Pae verhemelde zichzelf aln maar dat zelfs die moordenaar vr hem hft gesalueerd. Behh dementerende pae.


    gemodereerd
  15. Paé wani boro met.👻
    Vene is ook een oude viespeuk.
    Als hij het verschil niet weet tussen een afgesloten ruimte en een open strand.dan a Paé Diesi mag boro ing Stefi.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES