Pikin Saron: ‘Wapens in beslag genomen, vier personen aangehouden en twee doden na schieten op politie’

10
Pikin Saron: 'Wapens in beslag genomen, vier personen aangehouden en twee doden na schieten op politie'

De Surinaamse politie heeft vooralsnog in totaal vier personen aangehouden in verband met gepleegde ernstige strafbare feiten op 2 mei jongstleden in het Pikin Saron gebied. Ook zijn zware schouder – en vuistvuurwapens bij de verdachten aangetroffen alsook twee handgranaten.

Uit een zaterdagavond uitgegeven persbericht van het Korps Politie Suriname, blijkt wat zich allemaal heeft afgespeeld op die bewuste dag:

In de vroege ochtend werden eerst medewerkers van SBB aangevallen, ernstig mishandeld en vervolgens gegijzeld door een groep mannen, gewapend met zware wapens en andere voorwerpen. Een aantal voertuigen van SBB zijn hierbij weggenomen.

Een groep truckbestuurders werd eveneens aangevallen, mishandeld en beschoten door de mannen. Meer dan tien met houtblokken beladen trucks, zijn in de fik gestoken door de aanvallers.

Politie ambtenaren werkzaam op de controle post Pikin Saron bleven niet bespaart en werden ook aangevallen en mishandeld door deze zelfde groep mannen. De dienstdoende politieambtenaren werden beschoten en geraakt, waarbij hospitalisatie noodzakelijk was. De verdachten hebben hun bezittingen weggenomen en de controlepost in brand gestoken.

De verdachten hebben vervolgens medewerkers van Grassalco te Maripaston, ook ernstig mishandeld, vervolgens gegijzeld en met de dood bedreigd. Daarnaast zijn er vernielingen aangericht aan eigendommen van het bedrijf waarbij er enorme schade is aangericht.

Alle gegijzelden werden op 2 mei bevrijd door de politie, geassisteerd door manschappen van het Nationaal Leger en werden bij de verdachten enkele goederen die waren weggenomen van de gegijzelden ook teruggevonden.

Op de vluchtroute hebben de verdachten het vuur geopend op de assisterende politie eenheid, die kordaat hierop reageerde. Hierbij werden drie verdachten aangehouden waarvan bleek dat twee van hen bij dit vuurgevecht zodanig zijn geraakt dat zij kort hierna het leven hebben gelaten. De derde verdachte werd zwaar gewond naar het ziekenhuis afgevoerd en is ter verpleging opgenomen.

Het onderzoek voortzettend, is op dinsdag 2 mei de verdachte H.J aangehouden. De verdachte A.J is op woensdag 3 mei aangehouden door de politie. De verdachte Z.G werd op 4 mei eveneens in de kraag gevat door de politie. Hangende het onderzoek zijn alle vier verdachten in verzekering gesteld.

Deze zaak wordt grondig onderzocht door een gemengd onderzoeksteam. Het Korps Politie Suriname doet een dringend beroep op alle burgers, om alles na te laten dat kan leiden tot verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid. Bij het constateren van ongeregeldheden of verdachte situaties, maakt u zo snel mogelijk melding daarvan via 115 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.


10 REACTIES

 1. Wie is d leverancier vn al deze wapens.mr 2mensen kunnen hierachter zitten.
  Die heli-man of die eerloze moordenaar.
  Let op d gemeenschap gaat nooit t weten komen wie dit op zn kerfstok hft. Omdat ht om bepaalde personen gaat.

 2. deze vier personen moeten ze ophangen , waarom gaan ze gijzelaars die al in hun macht zijn molesteren , dat toont aan dat het beesten zijn , beter is nog om ze levend in de ongebluste kalkput te kieperen

 3. dit zijn nog maar een paar van die bende , straks komt er nog veel meer geweld en ze worden aangestuurd door de bekende massamoordenaar , die wil oorlog

 4. Wet en recht moet voor iedereen gelden in Suriname. Volgens mij zijn dit echt geen zware wapens waarover de regering het heeft. Dit zijn geweren waarmee je op eendenjacht gaat. Zijn dit de gestolen wapens van het leger???

 5. Ik zie alleen jachtgeweren en vuistvuurwapens. Nergens zijn er zware wapens te bespeuren.
  Met zware wapens bedoel ik dus wapens die gebruikt worden door leger en politie.
  Ik zag alleen de politie en militairen lopen met zware wapens optredend tegen ongewapende indianen.

 6. Jammer voor het hospitalisatie van de derde verdachte.
  Gewoon laten liggen en ondervragen.
  Als hij mee werkt dan pas hospitaliseren.

 7. Verhoren wie daar toe de aanleiding heeft gegeven en er achter zit!! oppakken en 20 meter onder de grond levend dumpen!!

 8. Taurus zuiver gezegd. Bepaalde groepen in su lob lik go olo foe ding leider. Groepen bedoel ik geen expliciet personen van bepaalde afkomst.het zijn net de fans van m.jackson die fantastisxh muziek heeft gemaakt. If a mang lien wan ka ding fan e geniet nanga a ka.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.