BvL/ALS-voorzitter: “Maar de leraren zeggen geen dankjewel mevrouw Mangre”

20
Reshma-Mangre

Reshma Mangre, voorzitter van de onderwijsvakbonden BVL en ALS, spreekt met klem tegen dat er niets wordt gedaan voor leraren. Als bondsvoorzitter heeft zij naast loonsverhogingen, een belastingvrije grens, gebruikmaking van het NOB-fonds vorig jaar ook nog ervoor gezorgd dat de secundaire voorzieningen voor leraren aanzienlijk zijn verbeterd.

“Laat mij u ter herinnering brengen dat het in 50 jaar geen enkel vakbond gelukt is om de secundaire voorzieningen voor leraren te regelen. Precies 25 mei vorig jaar heb ik in een crisisperiode voor alle leraren, en dan mogen ze gaan kijken op hun SZF-kaart, ervoor gezorgd dat ze een vrije tandheelkundige behandeling en een hogere klasse ligging kregen. Wanneer ze bij de tandarts nu zitten en hun vrije tandheelkundige behandeling krijgen, dan zeggen ze niet dankjewel mevrouw Mangre.

Maar ik verwacht het ook niet van ze. Ik doe mijn werk en mijn moeder heeft me altijd geleerd: doe goed en zie niet om”, zei Mangre afgelopen vrijdag na de ondertekeningsceremonie voor SRD 2.500 waarmee de overheid ambtenaren en met hen gelijkgestelden, tegemoet komt. Volgens Mangre zijn al deze zaken die ze heeft gerealiseerd, haar legacy als bondsvoorzitter.

Volgens Mangre is elke onderwijsgevende vrij om zich aan te sluiten bij één van de 9 onderwijsvakbonden in Suriname. Echter merkt zij dat er steeds aanvallen op haar worden gericht. Zo is er recent een fake bericht via sociale media gelanceerd dat zij te midden van de protesten van leerkrachten naar het buitenland zou zijn vertrokken.

“En er is niemand die daar iets over gezegd. Dat wordt geaccepteerd en gedeeld. Ik zit al 23 jaar in de vakbeweging en we hebben ook gestaakt, maar het is altijd ordelijk geweest. En aan staken gaat er een proces vooraf. Uiteindelijk als je iets wil, moet je met degene die je het kan geven gaan praten. Maar alleen maar op straat schreeuwen, gaat niet helpen. Het stakingsrecht is verankerd in wetgeving behoudens de beperkingen van de wet”, stelde zij.

De permanente educatie was vorig jaar door de regering bevroren. Als vakbondsleider heeft Mangre toen ook gedaan gekregen dat alle 11.800 leraren 7% van die permanente educatie mochten krijgen. “Ze hebben een afstandsonderwijs gehad en dat heb ik afgedwongen van de regering. De regering had gevraagd om het met twk te betalen, maar u begrijpt dat twk ergens ophoud. En dat is wat er deze maand is gebeurd. Dat heeft gemaakt dat mensen minder zijn gaan ontvangen. De mensen die schreeuwen dat ze lid zijn van de organisatie zijn geen leden van de BVL/ALS. Ik ken het ledenbestand van mijn organisatie en tot nu toe heb ik niet de klacht dat mensen zich uitschrijven”, aldus de bondsvoorzitter.


20 REACTIES

 1. Er is een redelijk resultaat bereikt, maar als deze madam op een dankjewel zit te wachten, dan zal ze lang moeten wachten. Wel jammer dat de gepensioneerden niet hetzelfde bedrag ook ontvangen hebben. Dat is wel een minpunt.
  gemodereerd

 2. Mevrouw Mangre U weet donders goed dat Surinamers een ondankbare volkeren zijn. Vroeger was het anders!! Ik heb vaker meegemaakt!! Ze schelden je moeder ook uit!!! Mar vergeet het ook niet dat er een KARMA is!!! De bal kets altijd terug en vaak vergeten zij dat!!!!
  gemodereerd

 3. Zodra een Hindoestaan ergens het hoofd van wordt, begint een zwarte lobby hem/haar aan te vallen. Dit is standaard praktijk in Suriname.
  Waarom doet de zwarte lobby dit? Willen ze soms het land alleen voor zichzelf hebben?
  Maar dan brengen ze het land naar de afgrond, zoals in 10 jaar NDP is gebeurd.
  Vindt de zwarte lobby dit minder erg soms? Het lijkt er wel op.
  gemodereerd

 4. Eigen+mening !! Lezen en begrijpen is een kunst!! Zij geeft duidelijk aan, dat zij niet op zit te wachten!! Een ieder leest Nederlands, praat en luistert er naar, maar de vraag is, of zij dat begrijpen!!! Vooral in SU !!!!
  gemodereerd

 5. Mevrouw Mangre,u vraagt naar een dank je wel maar hoe zit her met onze status als we met pensioen zijn ?Hebben we nog recht op dezelfde klasseligging ?Hebben we nog recht op beperkye tandheelkundige behandeling ?Op deze vragen is het antwoord nee Mijn vraag is waarom gaan deze voorzieningen wanneer we met pensioen zijn ?.Zou u dat kunnen bewerkstelligen?En hoe zit het met de oogheelkundige behandeling ?Waarom meet men met twee maten?Als de politieagenten en militairen met pensioen zijn gaat alles gewoon door waarom voor ons ook niet ?
  gemodereerd

 6. Waarom deze voorzieningen niet door gaan wanneer we met pensioen zijn ?
  gemodereerd

 7. Educatie daar draait het om en ik ben zo eerlijk om het recht voor de raap te zeggen dat een bepaalde bevolkingsgroep nog een lange weg te gaan heeft. Ondanks alle pull factoren en alle voorzieningen die zij in het verleden en nu nog hebben ontvangen, heeft die groep zich niet weten te ontwikkelen. Het is triest om dit te moeten concluderen want het brengt een enorme aanslag op de Staatskas om die groep te helpen. Wat de leraren betreft is het een schorem vuil dat totaal geen respect verdient. Ik ben zelf getuige geweest hoe een lerares die weigerde om met de oproep mee te doen uitgescholden werd. En geloof mij maar de groep bestaat voornamelijk uit nietsdoende mensen die zogenaamd meedoen met de acties en de hoedanigheid van schooljuf aanneemt. Hoe achterlijk moet je niet zijn om kinderen (voornamelijk uit de Afro groep) zo te manipuleren dat zij allen “Weg met CHan lopen te schreeuwen. Natuurlijk doen ze dit op aanwijzing van de stakende ‘leraren’.
  Stel je een vraag wat de hoofdstad is van Brazilië komen ze aankakken met Caracas. Tsja, niet alleen lui maar nog steeds dom.
  Mevrouw Mangre, uw moeder was een wijze vrouw. Ik zit niet op een bedankje van die bevolkingsgroep te wachten die vooral racisme hoog in het vaandel heeft staan.
  gemodereerd

 8. Mevrouw Mangre, eigen lof stinkt. Dat weet u toch..! Doe gewoon uw werk en probeer het goede te blijven doen..! Iedereen krijgt wel eens met kritiek te maken.
  gemodereerd

 9. Mevr. Mangre gaat u ze ook bedanken voor uw salaris en andere vergoedingen? Het is toch uw werk?
  gemodereerd

 10. Mevrouw Mangre, maakt u zich niet druk. Surinamers vergeten gauw; zowel hun lange- als korte termijngeheugen laat hen in de steek. Als u op hen leek, was er geen vuiltje aan de lucht. Ze laten zich wel kennen. U doet uw best, maar voor deze (luie) leerkrachten is het nooit genoeg. Ze willen 5000 srd, terwijl ze weten dat er geen geld is. Luilakken die actie voeren en niet tevreden zijn met de 2500 srd, moeten het bedrag weigeren, maar dat zie ik ze niet doen.
  gemodereerd

 11. Ze hft geen malle fluit gedaan ze is niet edns gekozen als voorzitter van BVL/Als. Valies die ellendeling hft haar de post gegeven. Wat moeten de mensen mt geld voor 6 mnd. Rechtelijke macht hft 2 forse verhogingen gehad binnen 1 jaar.
  Met die SZF kaart vind je geen medicijnen
  gemodereerd

 12. Juist ja !
  Eindelijk durft iemand de roddels en de leugens met de waarheid te ontkrachten.

  Goed zo Mangrey !

  Tja go. Set kong !

  There is no God higher than truth.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 13. Al de gatlikker vakbondsleiders van vandaag die eigenlijk werken vr de regering verenigd in RAVAKSUR, Als/BVL en niet te vergeten de vakbonds adviseurs van Chan werken heden ten dagen niet vr de leden en dat is te merken aan hun wijze van besluiten nemen zonder toestemming te hebben gehaald bij de aangesloten vakbonden/leden. Ze zitten allemaal die wrokomang/oema aan het verkopen vr functies en andere giften van uit de regeringen. selling out the employees. 😡😡😡
  gemodereerd

 14. Als Mangre geen dankjewel verwacht, vraag ik me af waarom ze er dan toch over begint te zeiken (als Valies nog de voorzitter was geweest, had ik een ander woord gebruikt)
  gemodereerd

 15. mevrouw mangre , die aanhangers van die club van de duivel zijn ongeschoold dat zie je aan hun reacties , dus maak u zich niet druk , en iedere ongeschoolde leerkracht hier weet niet eens wat dankjewel betekent , echt dat zulke domme leerkrachten onze kinderen moeten onderwijzen , al vanaf 2010 willen ze de kinderen niet onderwijzen , de opdracht van de duivel toch , , , , dom houden
  gemodereerd

 16. blaka blaka , lekker he die stront van ddb he , 💩💩💩 ,, 🐀🐀🐀 zijn er dol op
  gemodereerd

 17. Nou wiep ding, ik denk dat jij eerder een cursus Nederlands nodig hebt om dingen te kunnen begrijpen, want je kan echt er duidelijk uit halen dat ze graag een “bedankje” had gekregen, ook al zegt ze daarna van niet! Voor de rest is deze mevrouw niet capabel voor deze functie en haar stem is een verschrikking voor elke man.
  gemodereerd

 18. haha , die hans oh zit onder de plak , en zegt alleen maar ja mevrouw en nee mevrouw , en de rest is onzin
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.