Snijders: “handelingen stakende leerkrachten terrorisme; als ze geld niet willen, laten ze terugstorten!”

8
Snijders:

“Het is terrorisme wanneer iemand les geeft en met kracht en geweld uit de klas wordt gehaald om mee te doen”. Woorden van Errol Snijders, voorzitter van AVVS De Moederbond in Suriname én lid van het presidium van Ravaksur, vrijdag na de ondertekening akkoord tussen de Surinaamse regering en de vakbeweging over de verhoging van 2.500 SRD voor alle landsdienaren.

Snijders reageerde hiermee op de actie van een groep leerkrachten van de actiegroep van Wi Sa Strey waarbij zij schoolterreinen opgaan om lesgevende collega’s te dwingen om de scholen te sluiten en zich aan te sluiten bij de actie. Volgens Snijders kan ‘zo een grap ook niet in Nederland of London worden uitgehaald’.

“Wij willen ook een beroep doen op de mensen. Respecteer de ene zijn mening. Kunnen we dat niet meer in dit land? Dan alleen maar afgeven en afkraken. Wanneer wij aan tafel zitten, dan betekent het dat we een mogelijkheid zien. We zijn niet alleen maar gekomen met minder geld, maar we zijn met oplossingen gekomen.

We hebben nu in ons midden ook de deskundigen die over monetair-economische vraagstukken kunnen praten. Dus minister dwingt u de mensen niet om het geld op hun rekening te nemen hoor. Als ze het niet willen, laten ze het terugstorten!”, aldus Snijders.

Ook Reshma Mangre (BVL/ALS) vindt dat het schreeuwen op straat niet zal helpen, omdat er geen enkel arbeidsgeschil is met de werkgever.


8 REACTIES

 1. Deze klootzaken denken alleen aan zich zelf, hij krijgt zijn geld optijd van het ministerie van BiZa om te gaan gokken. Hij heeft het heel complex van de Moederbond al weggegokt😡klootzak.
  gemodereerd

 2. Komt allemaal door die zg redi moesoe van ABO hij kan niets anders dan oproepen tot onrust terwijl hij weet dat de middelen er niet waren en nog steeds niet zijn.
  gemodereerd

 3. Stakende leraren. Opgeleide mensen die geen argumenten kunnen geven aan hun collega’s waarom die niet moeten werken. En dan geweld gebruiken tegen hen.
  Wat zullen de stakende leraren stiekem aan hun leerlingen doorgeven? Dat geweld goed is?
  gemodereerd

 4. Helemaal eens met snijders!! en kijk naar de beelden, alleen maar criminelen op pad!! geen wonder dat de jeugd ook crimineel wordt als hun eigen voorbeeldfiguren lawaaimakers en terroristen zijn!!! je ziet overwegend 1 bevolkingsgroep, ra ra, welke bedoel ik????
  gemodereerd

 5. Snijders en Zunder moeten hun grote bek houden, bij elke regering maken zij witte voetjes om eigen belang en dan zijn ze die wrokomang en oema aan het verkopen vr een portie Tjouwmin en het blijft niet bij die tjouwmin, tijdens het eten van die tjouwmin worden de functies van adviseurs verdeeld waarvan ze geen moer uitvoeren dat de wrokomang aan het verkopen waarvoor ze dik ontvangen, ook die Leeflang en Pultoo die als vakbonds leiders nu adviseurs van Chan zijn, ga eens kijken naar hun loon. De vakbondsleiders van toen zullen draaien in hun graf. Maar men vergeet 1 ding, karma is niet ver van ze. Time Will always Tell.
  gemodereerd

 6. Laat de leerkrachten extra gaan verdienen om op hun grond te planten. Ze hebben tijd genoeg. De leerkrachten willen Benzine geld is dat tocht belachelijk, waarom vragen ze geen geld voor openbaar vervoer op basis woon werkafstand. In Nederland is benzine bijna 2 euro en je krijgt 0.19 cent als toeslag woonwerk verkeerd als je langer dan 10 km moet rijden om naar je werk te gaan. zo kan de leerkrachten ook 10 procent toeslag vragen alleen als de afstand langer is dan 10 km.
  gemodereerd

 7. Omdat deze mensen staken is er ineens weer wat geld vrijgekomen die ze vorige maand hebben ingehouden. Deze vakbondsmensen hebbem geen moer gedaan. Buitendien is dit gewoon het probleem verschuiven naar november. Omdat ze de vorige keer dat geld vr 6 mnd hadden geaccepteerd zijn ze nu weer op straat. Er moet een permanente oplosding komen.
  Mensen stap uit die boevenbende.
  Er is geen moer bereikt
  gemodereerd

 8. Leerkrachten zouden mensen moeten zijn kennis en wijsheid, tenminste dat wordt verwacht van ze, zo worden de jonge leergierig schoolgaande gedupeerd. Leerkracht worden is een keuze om de kinderen te onderwijzen, dus gedraag ook naar, iedereen heeft het zwaar, hopelijk komt er wel een tijd dat het goed zal gaan, intussen moeten jullie je inzetten voor de kids.Waarom werdt niet gestaakt in de tijd van DB? Nu mogen ze en maken misbruik van. Suriname is falliet. Waar aan Ronny om extra geld uit zijn goud consesie te geven aan de maatschappij, want is toch goud van Surinamers en dat geld moet tengoede komen voor de ontwikkeling van het land. Nee hij zit daar als VP als spek en bonen, zijn familie heeft het goed en dat is belangrijk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.