Ooggetuige brengt verslag uit van heldenactie om vrouw uit water te redden

10
Ooggetuige brengt verslag uit van heldenactie om vrouw uit water te redden
Beeld (c) TikTok gebruiker @noahjohnson

De vrouw die gisteren met haar auto op de kop in het Magentakanaal in Suriname terecht kwam, werd uit haar benarde situatie gehaald door toedoen van de actie van een aantal mannen. Een ooggetuige tekende op hoe Santosh Boeddha als eerste het water in ging om te helpen.

Ooggetuige Nicole zat in de file toen ze het eenzijdig verkeersongeval zag gebeuren, waarbij de vrouw met haar voertuig in het kanaal terecht kwam. Santosh aarzelde geen moment, deed zijn kleren uit en ging meteen het water in. Hij wist de achterdeur open te krijgen en kon met de vrouw praten.

De vrouw zit bekneld en moet bevrijd worden. Ondertussen zijn nog twee mensen, wiens namen onbekend zijn, het water ingegaan om te helpen. Op gegeven moment is de auto verder gezonken en is er geen teken van leven meer zegt Nicole. Boedda duikt weer en het lukt hem om het inmiddels bewusteloze slachtoffer eruit te krijgen.

Ondertussen waren ook de heren Wip en Swedo in het water. Santosh krijgt meteen hulp van de andere helden. Samen leggen ze haar op de omgekeerde auto en wordt ze gereanimeerd door Santosh, waarna het slachtoffer gelukkig bijkomt.

“Help mij vandaag om deze helden te vieren, Surinaamse helden die een medaille verdienen! Ik hoop echt dat ze worden erkend als helden. Door Gods genade en hun onbaatzuchtige inzet heeft Suriname vandaag geen dode in het verkeer”, aldus Nicole Tong Sang op Facebook.

Waterkant.Net sprak met de heer Swedo die de klap vanuit zijn huis hoorde en vanuit de overkant met een geblesseerde heup het water in sprong:


10 REACTIES

 1. Dat de here of het universum deze mannen mag belonen voor deze heldhaftige daad! Fantastisch!
  gemodereerd

 2. Deze heldendaad is gelukkig nog mogelijk in Su. De drie helden verdienen zeer zeker een medaille voor hun nobele daad.
  gemodereerd

 3. Soms een bericht over de betere kant van mensen, dan berichten over de brute kant van mensen zoals roof, moord, mishandeling.
  Gelukkig weten mensen de goede kant van de medemens te waarderen.
  gemodereerd

 4. En hopelijk is het racistisch gelul nu over. Wie is als eerste in het water gesprongen? Precies, die koelie, zoals de Hindoestanen genoemd worden. Deze Santosh is driedubbel een held: 1. voor hem maakte het niet uit wie in de auto zat. 2. hij is met gevaar voor eigen leven het kanaal ingesprongen en 3. hij heeft alle moeite gedaan haar uit de zinkende auto te halen en haar zelfs gereanimeerd.
  Vraag me in gemoede af of die lelijke racist makoe en zijn paarse bende dit ook zou hebben gedaan als de rollen omgekeerd waren.
  Surinamers, dit is een eye opener dat we allemaal gelijk zijn, dus houden jullie op met het racistisch gelul.
  gemodereerd

 5. Santosh Boeddha!! Uw naam Santosh Boeddha zegt al genoeg!! Trouwens de anderen zijn ook vd de partij!! U allen moge beloond worden door de allemachtige en hopende door de anderen ook!!
  gemodereerd

 6. Dave!! dit zijn de echte Surinamers!! De anderen maker elkaar af!!! Kijk naar o.a. recentelijk Atjoni!! Het zijn Awaries!!
  gemodereerd

 7. Dit is ook een geval van : Te joe joeroe no doro.
  Deze vrouw moet gaan bezinnen, waarom ze een tweede kans heeft gekregen. Hoeveel mensen zijn niet op zo’n wijze om het leven gekomen.

  Ik hoop dat de DC deze mannen uitnodigd om hun te bedanken voor wat ze voor hun medemens hebben gedaan.
  gemodereerd

 8. Gado bigi.. de Heer heeft ervoor gezorgd dat deze mannen op dat moment daar waren. Het was uw tijd nog niet Mevrouw. Deze mannen verdienen een heel groot dankjewel…
  gemodereerd

 9. Dit zijn daadwerkelijk helden. Van mij mogen ze een decoratie van de president krijgen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.