Henk ten Cate nieuwe assistent bondscoach nationaal elftal Suriname

11
Henk ten Cate nieuwe assistent bondscoach nationaal elftal Suriname
Foto (c) Tasnim News Agency

Henk ten Cate is de nieuwe assistent bondscoach van het nationaal voetbalelftal van Suriname. Dat is vanmiddag duidelijk geworden tijdens een briefing van het Natio Pers Management team.

Henk ten Cate is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig voetballer, geboren op 9 december 1954 in Amsterdam. Hij begon zijn voetbalcarrière bij DWS in Amsterdam, voordat hij naar Ajax vertrok en deel uitmaakte van het succesvolle Ajax-team dat in 1979 de Europacup I won. Hij speelde ook voor clubs als Sparta Rotterdam, Paris Saint-Germain en Vitesse.

Na zijn spelerscarrière werd Ten Cate coach. Hij begon als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles, voordat hij hoofdtrainer werd bij clubs als VVV Venlo, Sparta Rotterdam, NAC Breda, Heracles Almelo en FC Barcelona. Bij FC Barcelona was hij assistent-trainer onder Frank Rijkaard en werd hij medeverantwoordelijk voor de Champions League-winst van de club in 2006. Hij was ook hoofdtrainer bij andere clubs in het buitenland, zoals Al-Ahli in Dubai en Umm Salal in Qatar.

In Nederland was Ten Cate vooral succesvol als coach van Ajax. Hij was twee seizoenen hoofdtrainer van Ajax en won met de club de landstitel en de KNVB-beker in het seizoen 2006-2007. Daarnaast was hij ook succesvol met Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij in 2017 de landstitel en de beker won.

Ten Cate staat bekend om zijn offensieve speelstijl en zijn vermogen om teams te motiveren en te inspireren. Hij is een van de meest succesvolle Nederlandse trainers in het buitenland en wordt gerespecteerd om zijn kennis en ervaring in het voetbal.


11 REACTIES

 1. Een goede trainer die nooit een kans heeft gekregen bij een topclub in Nederland. En de KNVB heeft een vies spelletje gespeeld met hem.
  Hopelijk kan hij nog veel halen uit de Surined spelers.
  gemodereerd

 2. Wel leuk dat Henk Suriname gaat bijstaan met het voetbal.Hij wil iets betekenen voor het Surinaams voetbal. Een bijzondere ervaring voor hem. Hij kan dan ook met een deel van zijn roots in contact komen.
  gemodereerd

 3. Ik wens ten Cate veel succes met zijn functie als ass. coach van Natio Suriname. Ik hoop dat hij vele nachten over het ijs is gegaan en wens hem succes toe.
  gemodereerd

 4. Gefeliciteerd SVB, Natio, hiermee haalt U een summa cum laude prof voetbaltrainer/mens met een band met Suriname, met binnen in kennis en ervaring, ook om met mensen, spelers om te gaan onder alle omstandigheden.

  Nu moeten alle Surinamers, Surinaamse ondernemers achter zowel Natio, trainer Aron Winter en Henk ten Cate gaan staan.

  Laten we Suriname met Natio een positieve gezicht in de wereld geven zoals top Surinaamse topsporters gedaan hebben en nu nog doen.
  gemodereerd

 5. In een woord… geweldig!!! Ben blij met deze beslissing. Ten Cate behoort tot de top Nederlandse trainers. Dit zal zeker Natio ten goede komen. Ik ben enthousiast
  gemodereerd

 6. Laten we svp gematigd positief blijven en niet verwachten dat Natio nu wonderen zal verrichten nadat er ook nieuwe spelers zijn toegevoegd. Elf goede spelers op het veld vormen niet automatisch een goed team. Heb vernomen dat er geen oefenwedstrijden gepland zijn voorafgaand aan het volgend toernooi. Hoe bereik je dan een samenhangend geheel. Hopelijk berust mijn informatie niet op waarheid. Time will tell.
  gemodereerd

 7. robg , wie zegt dat henk ten cate , hier zijn roots zal vinden , ja jij , kom jij maar naar suriname dan kan jij zien dat jou roots jou direct terugstuurt , want jij bent geen surinamer
  gemodereerd

 8. henk ten cate heeft veel clubs onder zijn hoede gehad , dus veel ervaring , waarom is hij geen hoofd bondscoach , en nu slechts assistent , die winter heeft toch niet zoveel ervaring , maar wat zeker is dat ze beiden klauwen geld kosten en ook die voetballers die ze uit het buitenland hebben laten komen , hoe komt de svb aan dat geld om alles te betalen , zal santokhi hier achter zitten , hij gebruikt geld uit de staatskas om de svb en de slm te ondersteunen , en het gewone volk laat hij in de steek
  gemodereerd

 9. Totaal uitgerangeerd zakkenvullertje, die de afgelopen decennia hoofdzakelijk in de zandbak van het Midden- Oosten opereerde en overal is weggejaagd, ontslagen, weggelopen en nu al een aantal jaren niet meer actief. Nog ff snel geld ophalen in een landje waar zijn roots liggen. Veel succes zal het niet opleveren…….mark my words.
  gemodereerd

 10. Mooie koppel de zon gaat weer schijnen, ik heb van dichtbij gezien en bewonder , ik werk partime in een v/d grote clubs in Nederland al bijna 10 jaren er zijn heel talenten van Surinaamse komaf die Suriname degelijk kan gebruiken om weer als i/d jaren 70 toen was Suriname top i/d regio.
  Ik heb Aron Winter bij Ajax zijn vlammen en Henk Coach bij AZ/ Ajay en de kleurrijk team als coach.
  Heef had Hesron Jezefzoon tijdens vriendschappelijk in Nederland laten komen, maar door omstandigheden is hij door slechte invloed niet zijn prof carrière ie voor elkaar kunnen bewerkstelligen ” jammer was een goeie voetballer.
  🇸🇷⚡️⚽️🥇🏆 wens ze een heel veel succes met NATIO ” DE SLOGAN VAN TOEN TEGEN MEXICO .
  WE NANK DEN 3 BIJNA WK BEREIK TOEN.
  IK BEN ONDER DE INDRUK ✊️🇸🇷🙏
  gemodereerd

 11. @Khroes goed lezen in Nederland was Ten Cate succesvol als coach van Ajax en heeft meerdere prijzen gewonnen. Deze blaka Bakra 😁😁😁 moet eigenlijk zijn naam niet te grabbel gooien in het nietszeggende Surinaamse voetbal.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.