Santokhi installeert werkgroep om investeringen uit China te identificeren en faciliteren

18
Santokhi installeert werkgroep om investeringen uit China te identificeren en faciliteren

Suriname en China zijn altijd goede partners geweest. Om meer voordelen te halen uit dit partnerschap heeft president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 4 mei de presidentiële werkgroep Suriname China Investeringscomité geïnstalleerd. Zij heeft als opdracht het identificeren en faciliteren van investeringen c.q. investeerders vanuit China.

Het staatshoofd zegt dat er niet moet worden gewacht op de ideale situatie om investeerders te interesseren. Het streven is volgens hem erop gericht om middels het aantrekken van investeerders een stabiele, gezonde en goed functionerende economie te realiseren.

Liu Yuk Keung (Norris Liu), die als voorzitter van de groep is aangesteld, toont zich ingenomen met het in hem gestelde vertrouwen. Hij merkt op dat er potentie is in investeringen in de agrarische sector, de houtbewerkingsindustrie en de logistieke dienstverlening, met name de scheepvaart.

Daarnaast ziet de voorzitter mogelijkheden voor Suriname om middels de opzet van vrijhandelszones een belangrijke rol in de regionale handel te verkrijgen. In deze is de marktpotentie van de Caricom en Latijns-Amerikaanse van belang.

De bedoeling is een studie te doen naar de opzet en werking van dergelijke vrijhandelslocaties. Hierbij zullen ervaringen van China met dergelijke handels- en productiecentra als leidraad dienen.

Liu heeft in de nabije toekomst graag een handels- en productiebeurs met als voornaamste doel het informeren van potentiële investeerders over de investeringsmogelijkheden in Suriname. Zo’n evenement kan tevens dienen als platform voor Chinese bedrijven die overwegen in Suriname te investeren of voor het aangaan van partnerschappen.


18 REACTIES

 1. Liu Yuk Keung merkt op dat er potentie is in investeringen in de agrarische sector, de houtbewerkingsindustrie en de logistieke dienstverlening, met name de scheepvaart.
  ==========
  De Chinezen zijn alleen maar geïnteresseerd in de houtindustrie. Is heel gemakkelijk om de bomen te kappen en te verwerken. Door al die onrust in het binnenland over concessies etc. zie ik dit niet op korte termijn gebeuren.
  gemodereerd

 2. zoveelste nutteloze commissie/ werkgroep om mensen zoals hem mee te laten vreten van het geld van het land
  en maar mensen blijven aannemen cq faciliteren die niet eens betaald kunnen worden
  iedereen die deze dikke vette idioot steunt is gewoon een landverrader
  gemodereerd

 3. Nep commissie president ik wil ook in een commissie bel me op 06
  gemodereerd

 4. Santoki ziet het niet meer zitten met al die werk groepen, mischien is het beter om een tweede prisiedent te benoemen.
  gemodereerd

 5. Ach hou toch je mond over landverraders! Wie ging na de onafhankelijkheid als eerste naar Nederland toch Henck Arron met zijn hele grote mond om Lachman van landverraad te beschuldigen? In ieder geval vluchtte Lachman niet naar Nederland.
  gemodereerd

 6. Kan iemand mij vertellen hoeveel commissies/werkgroepen er zijn geïnstalleerd sedert het aantreden van deze regering? Gaarne ook de namen publiceren en wat ze allemaal verdienen. En ook wat ze hebben kunnen bereiken.
  Een stukje transparantie is hier gewenst.
  Wanneer krijgen we in su de wet “vrijheid op informatie”, in Amerika bekend als FOIA (Freedom Of Information Act).
  gemodereerd

 7. Chan gebruik je verstand.
  Ga kijken in de wereld wat China uitspookt.
  Ze helpen niet. Ze manipuleren, ze lenen geld uit, met alle natuurlijke hulpbronnen als onderpand.
  Verdorie ga toch weg. Sa je seti.
  Er studeren zoveel economen af. Maar jullie zijn niet in staat om de baas te zijn.
  Zetten Suriname in de uitverkoop.
  Te triest voor woorden. Want deze commissie leden, worden allemaal miljonair. Ze doen het land in de uitverkoop.
  STOP MET CHINA!!!
  gemodereerd

 8. Zeer waarschijnlijk heeft de president een vette portemonnee ontvangen van de chinezen. Zo kan hij zijn miljoenen project in Guyana, de bouw van 4 sterenhotels completeren.

  Het is toch anders van de zotte om te geloven dat China mee zal helpen de Surinaamse economie vooruit te helpen.
  Landbouw gebied;
  Wie weet beter dan de Su hindoestanen hoe landbouw zou moeten worden uitgevoerd op Surinaams grondgebied. Ze zijn al decennia lang in het weer.
  Voor China is een afleidingsmanoeuvre om zo doende in de houtsector te integreren en het land leeg te roven. Chinezen zijn op de koop toe landrovers, want al het verdiende geld in het buitenland gaat terug naar China. Wordt praktisch niets geïnvesteerd in het verdiende land waarvan de bevolking profijt zal hebben.
  Scheepvaart;
  De viskotters zullen weer terugkomen om de Surinaamse wateren en zeeën leeg te roven.
  De president heeft toch geen modder in zijn hoofd om dat niet te weten.
  Kan iemand mij een land opnoemen waar China de economie heeft opgebouwd. Sterker nog blijkt uit de praktijk, dat door alle chinezen die in het buitenland wonen het verdiend kapitaal naar China wordt overgeheveld. Chinezen die in het buitenland wonen, met chinese of andere nationaliteit vrij een bankrekening in China kunnen openen.
  Hoogste tijd dat president Santokhi het veld gaat ruimen, want hij is niet integer en geschikt om suriname te leiden!!!!!! !
  gemodereerd

 9. Wat doen de ministeries nog? Want voor elk vraagstuk wordt er een werkgroep of commissie in het leven geroepen. We hebben een werkgroepen-democratie. Van dit instrument wordt er te pas en te onpas gebruik gemaakt.
  Santhoki heeft geen kaas gegeten van besturen
  gemodereerd

 10. Als je nu nog moet gaan identificeren (zeg maar gewoon inventariseren) op welk gebied je hulp nodig hebt, dan ben je wel erg laat.
  China wacht gewoon op 2025. Dan is de Gevangene uit de VS terug en wordt hij – met Chinese steun – president. Wat Chan dan gaat doen? Waarschijnlijk vluchten naar zijn schoonfamilie in Guyana.
  Wat er dan gebeurt met Suriname?
  Wordt de nieuwe Taiwan. Want de VS zal niet toestaan dat Suriname een provincie van China wordt.
  gemodereerd

 11. Dit is weer typisch de verkeerde aanpak. Problemen die potentiële investeerders ondervinden worden hiermee niet opgelost maar alleen voor enkele specifieke Chinese investeerders glad gestreken!
  Dit is nog erger dan ad hoc beleid. Als er problemen zijn mbt “Doing Business” dan moet dit structureel worden opgelost voor alle potentiële investeerders! Niet in achterkamertjes. Zeker niet tussen partijen die gewend zijn met tjuku te werken!
  gemodereerd

 12. inderdaad een verkeerde aanpak wat santokhi doet , zelfs de aanhangers van de duivel beamen dat , maar zij willen niet dat santokhi iets gaat doen met xi , want xi is de vriend van bouterse en niet van santokhi
  gemodereerd

 13. santokhi u moet nu eindelijk eens een werkgroep van militairen installeren , die de chinezen en de ndp-ers het land uitflikkeren , want die gasten vernietigen suriname , lukt dat niet , dan kunt u beter vertrekken naar holland , want het wordt hier steeds onveiliger , wij en velen kunnen niet vertrekken want de slm is te duur en wij en velen steunt u niet , wij en velen zijn niet belangrijk voor u
  gemodereerd

 14. Zoveelste schaamteloze belazerij van Santokhi de oplichter en leugenaar.
  Ook deze nep commissie is een lee-lee bende. Ze worden goed betaald om niks te doen. Er is al door Santokhi en ramdin al uitgemaakt wat het meeste geld opleverd.
  De steekpenningen van de Chinezen hebben ze al op zak. En dat telt bij deze oplichters. Weer een deel van Suriname verkocht aan parasieten die naar steeds meer grondstoffen op zoek zijn. Dom en onmondig gemaakte landen als Suriname pakken ze daarvoor. Met de medewerking van ziellozen als Santokhi en ramdin.
  gemodereerd

 15. Pas op voor Chinese debt traps, heel veel landen kunnen de schulden niet meer terugbetalen dan aast China op de natuurlijke hulpbronnen, kijk maar wat ze in afrika doen !!!!
  Pakistan is al een provincie van China !!!!
  gemodereerd

 16. Als de regelgeving zodanig beschreven is dat suri hier voordeel uithaalt, én met de kennis van nu, zie ik geen enkel probleem.

  Je moet diplomatiek met deze gasten omgaan, vanwege de veroorzaakte schulden door de vorige regering. Politiek is geven en nemen.

  De regels om business te doen kunnen niet zomaar losgelaten worden. De witwassers liggen op de loer. Eerst de ‘investeerder’ screenen, etc etc.
  Mooi voorbeeld is die psa database; uit heinde en verre zijn er toen criminelen neergestreken in su.

  Het gaat in deze om een simpele beurs en een studie. Reageren op de werkgroep is energieverlies.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.