vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBrunswijk: "Verkopers Vreedzaammarkt gaan nergens, a naai wooko"

Brunswijk: “Verkopers Vreedzaammarkt gaan nergens, a naai wooko”

-

Does Travel - naar Suriname

Verkopers van de Vreedzaammarkt aan de Waterkant in Suriname, worden gedreigd met uitzetting. Maar, vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, is vastberaden en steekt deze marktventers een hart onder de riem.

In een video-boodschap zegt Brunswijk: “A naai wooko”, doelende dat het niet kan. “Zolang ik deel uitmaakt van deze regering en zolang ik vicepresident ben kan niemand jullie van hier verwijderen”, stelt hij met klem.

In de volksmond staat deze markt bekend als de Brunsi wowojo. Een ondernemer wil op de plek een boulevard opzetten. De vp zegt dat herbestemming van de locatie binnen de regering is besproken.

“Maakt u zich niet druk het komt niet zo ver. Niemand kan jullie vewijderen. Als dat gebeurd dan hoef ik geen vicepresident meer te zijn. Jullie moeten aannemen wat ik zeg. Wees niet bang,” spreekt Brunswijk zich militant uit.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

28 REACTIES
  1. Maakt u zich niet druk het komt niet zo ver. Niemand kan jullie vewijderen. Als dat gebeurd dan hoef ik geen vicepresident meer te zijn.
    =========
    Haha, wat een grappenmaker is Brunswijk. Alsof iemand hem serieus neemt als vice-president. Beste Ronnie, mensen zien jou liever aftreden als vice-president dan nog aan te blijven. De centrale markt staat wel op een slechte plek zonder parkeermogelijkheden. Het is ook heel slecht onderhouden. Een markt midden in een stad zou er mooi en netjes uitzien, dan zouden ook toeristen ernaar toe kunnen gaan. Als je nu naar de markt gaat, dan wil je zo snel als mogelijk wegrennen. Visafdeling ziet er smerig uit. Niet echt hygiënisch allemaal. En de rovers liggen vaak op de loer.

    Dus beste Ronnie, zorg ervoor dat de markt behouden blijft en zorg ook ervoor dat het netjes eruit ziet.


    gemodereerd
  2. Met deze vp wordt met Suriname nooit wat. Een boulevard brengt ontwikkeling


    gemodereerd
  3. Waar was je met je helicopter bij piking saron? Nu grote smoelwerk opzetten. Brunswijk je hebt geen macht. Alle macht zowel geestelijk als op je department bij de vp begint te brokkelen. Its over my friend. Surinaamse kruiden gaan tegen je werken. Je misbruikt t land waar dezelfde kruiden die je wil gebruiken groeien. Kwestie van geduld. Als jij aanspoort tot oorlog gaat mama sranang niet meer coulant zijn. Geen enkel du of bonumang kan en gaat je kunnen helpen. Doe goede dingen. Breng ontwikkeling en heb respect voor de natuur.


    gemodereerd
  4. Brunswijk houd niet van modernisering hij heeft liever dat de hele stad een ghetto wordt. Hij houdt ervan dat alles in verval raakt en smerig uitziet. Zijn kapitaal haalt hij wel uit zijn goud en houtconcessies en het witte goud. Deze man beloofd heelveel maar het arme volk dat hem steunt mag zonder dat ze het beseffen op die vuile vieze markt blijven verkopen .Waarom zet hij niet iets moderns neer voor de mensen.


    gemodereerd
  5. Voor wie zal deze politieke boodschap bestemd zijn!!!!!

    “De vp zegt dat herbestemming van de locatie binnen de regering is besproken”.
    Wat is het resultaat, geheim!!!!! Een andere plek voor de marktventers? de Marrons willen ook een eigen markt, tôg👍

    Btw, weer een mythe ontkracht, blakamangs zitten toch niet in de landbouw, ook de Javanen niet tôg, dit komt onze samenleving ten goede. Nu moeten de anderen ook gaan rellen, dan komt het goed, dan zijn wij weer samen en solidair 💪🏼


    gemodereerd
  6. Dus Brunsie laat nu zijn gele tanden al zien, wie de baas is!
    Het wordt straks wat, als hij president mocht worden. Zeg maar
    gewoon een tering zooitje in het land. ”Dan wordt het zeker een
    Apen staat”.

    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  7. Ach, deze overschreeuwer gebruikt meer zijn grote mond dan zijn hersenen. Was het niet dezelfde persoon die enkele maanden geleden luidkeels riep dat hij persoonlijk, ik herhaal persoonlijk, ervoor zou zorgen dat de koers binnen enkele dagen omlaag zou gaan? Hij zou persoonlijk langs de cambiohouders gaan en hen vermanend toespreken. Niemand weet of deze lobolobo iets ondernomen heeft maar in ieder geval is de koers na zijn dreigement alleen maar gestegen. Niemand in Suriname heeft nu angst voor deze domme man. Hij praat mee rommel dan dat hij nadenkt. Waarvan is hij op de hoogte? Steeds als er een onderwerp besproken wordt weet hij niet waar het over gaat of is hij niet bij betrokken terwijl hij na ZE Santokhi de 2e man in Suriname is. Het zal wel met een sisser aflopen.


    gemodereerd
  8. Zo had dezelfde vp een paar maanden geleden ook gezegt van als de € koers 40 wordt TREED IK AF ALS VP.
    En toen de koers omhoog ging zat hij met z’n smoel vol tanden


    gemodereerd
  9. Alleen in su kan dit. In een beschaafd land mag een korporaal zijn bek niet open doen.


    gemodereerd
  10. Deze man weet echt niet wat ontwikkeling is. Een boulevard op die plek zou perfect zijn. Regering kom met een duidelijk alternatief voor de venters daar. Tegen elke ontwikkeling is er tegenstand.


    gemodereerd
  11. Men kan mensen uit het BOS halen,maar het BOS zal men niet uit de mensen kunnen halen.


    gemodereerd
  12. Ik heb Brunswijk ook horen roepen dat de Veiligheidsadviseur Melvin Lindscheer door de president moest worden bedankt.

    Het was toen Brunsie of Lindscheer.
    Hij zou ook de Cambio’s een lesje leren.

    Dus mi EDEH nanga Brunsie yere


    gemodereerd
  13. Ik snap niet waarom mensen uit de regering zo tegenstrijdig zijn. Zich bemoeien in allerlei zaken en die rommel nog groter maken dan het is. Het volk naar de mond praten, alleen maar om zieltjes te winnen?!?
    Aan de ene kant willen ze toerisme promoten?!?
    Gooi me weg, het centrum van Su is mix van de getto’s van Jamaica, India en Afrika. Keba hoor mensen, deh ernstig mang. Wanneer gaat de rest van de wereld de Su van voor 1980 weer zien?!?!?


    gemodereerd
  14. Wat een term.
    Vp durft niet te zeggen A naai a wrok……….
    Hij gedraagt zich niet als een vp gelet op zijn straattaal……..


    gemodereerd
  15. duidelijk toch mensen , alles in regeringsverband besproken dat die markt verplaats moet worden , dus brunswijk heeft zeker toestemming gegeven , en nu lult hij ,en hij zegt ;;;;

    “Maakt u zich niet druk het komt niet zo ver. Niemand kan jullie verwijderen. Als dat gebeurd dan hoef ik geen vicepresident meer te zijn. Jullie moeten aannemen wat ik zeg. Wees niet bang,” spreekt Brunswijk zich militant uit.

    mooi toch de vp neemt zelf ontslag , maar morgen zegt hij , o dat heb ik zo niet bedoelt , ik blijf zitten waar ik zit en blijf vp


    gemodereerd
  16. Nou……..De zoveelste blunder/nederlaag weer van deze minister van OW. Lijkt nu sterk, ondanks die aangeeft docent te zijn op adek, dat deze man vaak ondoordacht dingen zegt of doet! De president indiceerde laatst een reshuffeling te doen, waarbij mensen/ministers die geen empathie hebben met het volk het veld gaan moeten ruimen. Zal me niet verwonderen als deze minister ook in het rijtje van “noodzakelijke” vervanging zit.
    Ik kijk ontspannend ernaar uit!


    gemodereerd
  17. “A naai woko” ik ben tegen deze “boelervart” aldus Ronnie B alias de veepee.


    gemodereerd
  18. Loco Lonnie MBA, BBA bereidt zich op voor op binnenlandse oorlog 2, probeert de rule van de jungle in de stad te halen en van Paramaribo Moengo#2 maken.


    gemodereerd
  19. Noem me maar een vluchteling, noem me maar een landverrader, noem me maar een gelukszoeker of noem me maar wat je wilt; één ding is zeker, ik blijf mijn ouders zeer dankbaar dat zij – dankzij hun voorziene geest – het godvergeten land Suriname in 1970 de rug hebben toegekeerd.
    Suriname is een prachtig land; jammer dat er krabben wonen.


    gemodereerd
  20. Een boulevard in het achtergesteld gebied is misschien de beste grap van het jaar… Knap liever die markt op als je toch wil investeren in dat gebied. Maak fietspaden, voetpaden, recreatievelden voor kinderen, speeltuintjes in wijken. Deze duivelse regeerders moeten allemaal worden opgesloten, want ze haten het volk en de kinderen vooral.. het krioelt ook van de pedofielen de laatste tijd.


    gemodereerd
  21. bravo is gewoon een ordinaire idoot. Karoe-wi’wirie faja zou mijn oma zeggen. Hij heeft zo vaak van de daken geschreeuwd dat als iets niet zou gaan…case Linscheer, case koers…..hij zou zelf de regering bossen….waar hij is nog steeds?? nog steeds op zijn Vieze Peetje stoel. Bravo na tweede tralalalala


    gemodereerd
  22. Waaarom speciaal op die plek!!!
    Er is genoeg ruimte aan de waterkant voor een Boulevard.
    Maar ” ser ing no”, heeft nooit genoeg.
    Zien ze een perceel ” ser ing no”
    Zien ze een huis: ser ing no!
    En als je niet wilt verkopen, proberen ze het op een ander manier.
    Laten ze bij ouroe ansoe veer een Boulevard gaan bouwen.
    Het wordt toch als dumplpek voor afval gebruikt.


    gemodereerd
  23. Brunswijk met zijn gele partij ABOP gaat Suriname niet tot onwikkeling kunnen brengen.
    Hooguit een paar familie en vrienden, zoals de NDP dat heeft gedaan en daarna is het weer hommels en kan een ander die shit gaan opruimen.
    Volk van Suriname let op uw zaak………


    gemodereerd
  24. Nederland heeft een kardinale fout gemaakt na de afschaffing van de slavernij.
    Als de Hollanders voor repatriëring hadden gezorgd na de slavernij zou het land bloeien !!!
    Want met dit gespuis gaat het niet lukken om van het land een 2e Dubai te maken, een marron genaamd, ik dacht dat hij mishitkaba heette, die droomde om van het land een 2e Dubai te maken. Ik ben zelf in Dubai geweest, maar daar zie ik niet die soortgenoten van mishitkaba en brunswijk WERKEN !!!. Het zijn die Aziaten die daar keihard werken en progressief zijn !!!!


    gemodereerd
  25. Haiti 6 mei 2023 Bij 02:00
    Nederland heeft een kardinale fout gemaakt na de afschaffing van de slavernij.
    Als de Hollanders voor repatriëring hadden gezorgd na de slavernij zou het land bloeien !!!
    Want met dit gespuis gaat het niet lukken om van het land een 2e Dubai te maken, een marron genaamd, ik dacht dat hij mishitkaba heette, die droomde om van het land een 2e Dubai te maken. Ik ben zelf in Dubai geweest, maar daar zie ik niet die soortgenoten van mishitkaba en brunswijk WERKEN !!!. Het zijn die Aziaten die daar keihard werken en progressief zijn !!!!@@@
    Haiti, de Aziaten laten zich uitbuiten door de Arabieren en jij noemt ze progressief, je leeft zeker onder een steen, of wilde jij zo graag de “soortgenoten van mishitkaba en brunswijk” beledigen.
    Wat hebben jullie tôg tegen de Marrons, onze Surinaamse broeders en Zusters.

    Trouwens het is Santokhi en Brunswijk die het nepotisme uitgebreid hebben toegepast en genormaliseerd, als onderdeel van het/een regeringsbeleid, de “anderen” (oa NDP) hebben zich aan het nepotisme bezondigd en hebben ethisch laakbaar gehandeld. Dus, wie is bezig het volk een rad voor de ogen te draaien.


    gemodereerd
  26. Citaat; Wat hebben jullie tôg tegen de Marrons, onze Surinaamse broeders en Zusters.
    Onze Surinaamse berovers en zuigersssss bedoel je pony !!!!!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES