woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Sewdien over uitspraken vp Guyana: "Als dat hun niveau is laat...

Minister Sewdien over uitspraken vp Guyana: “Als dat hun niveau is laat ze in hun waarde”

-

Does Travel - naar Suriname

“Wij zijn niet zo opgevoed. Iemand die twee keren president is geweest hoort het beter te weten. Als dat hun niveau is laat ze in hun waarde”. Zo reageert de Surinaamse minister Permanand Sewdien van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) op de recente aanvallen op hem vanuit de vicepresident van Guyana, Bharat Jagdeo (foto).

De Guyanese regeringstopper heeft vorige maand tegenover de media verklaard dat Sewdien een duistere personage en louche figuur is. Jagdeo voert al geruime tijd een lastercampagne tegen Suriname in de hele kwestie rondom de 150 visvergunningen die volgens hem beloofd zouden zijn aan Guyanese vissers.

Sewdien zei woensdag kort voor aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers (RvM) vergadering dat zowel zijn collega van Bibis en de president al enkele maanden bezig zijn om lijnen uit te zetten zodat gesproken kan worden over onder andere de grenskwestie, visserij kwestie en de veiligheid.

Hoewel dit gesprek sedert vorig jaar oktober al had moeten hebben plaatsgevonden, is dat een half jaar verder nog niet gebeurd. “Ik wil het proces van die gesprekken niet verstoren door nu direct erop te reageren. Dat is niet gepast. Wij houden ons aan de regels die gangbaar zijn. Als dat hun niveau is laat ze in hun waarde. Wij hebben ons eigen niveau”, aldus Sewdien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
  1. Voor jullie is stelen en liegen normaal. Als jullie geen toezeggingen hadden gedaan zouden de mensen niet zeiken.
    Jullie doen het ook met de Surinamers.


    gemodereerd
  2. waar slaat dat op , persoon 4mei 2023 bij 00: 50 , weer zo’n domme reactie van die persoon , de vp van guyana heeft gelijk dat bouterse deze ruzie heeft veroorzaakt , visvergunningen en de grenskwestie liet bouterse koud ,


    gemodereerd
  3. Sewdin ….“Wij zijn niet zo opgevoed. Iemand die twee keren president is geweest hoort het beter te weten…”.

    ***************************************

    Sewdin … in het dagelijks leven laat je duidelijk merken dat je NIET bent opgevoed.

    Je hebt eten en drinken, kleren en schoeisel gehad m.a.w. je bent OPGEBRACHT en niet OPGEVOED.

    Opvoeden en opbrengen is niet hetzelfde.

    Vraag “de zichzelf noemend professor ” … Orie … mi-ni-ster van Onderwijs … om uitleg.

    Moeilijk zal het zeker zijn om dit te begrijpen … jij en je soortgenoten in het kabinet hebben: Liegen … Frauderen en Stelen … tot hoger kunst verheven.

    In een normale opvoeding wordt je duidelijk gemaakt deze verfoeilijke zaken achterwege te laten.

    Sewdin…. jij en je collega’s in het kabinet zijn HARDLEERS … jullie kunnen met je “kilometer lange vingers” niet afblijven van Staatseigendommen.

    In de Chr. Bijbel staat: ” in het zweet des aanschijn zult je je brood verdienen…”.

    Sewdin … jij en je collega’s in het kabinet … jullie verdienen je brood door … LIEGEN … FRAUDEREN en STELEN … in full ornaat … gejast en gedast.

    Mister Jagdeo heeft gelijk. Guyana onderhandelt niet met Abanies.


    gemodereerd
  4. the poor guyanees bai gets a big mouth thanks to the oil.

    jagdeo his mouth is mooving like a rat. jabba jabba jabba.

    but guyanees people are friendly en nice people i know.

    surinam will not give your fishing pirates any documents to allow fishing in surinam waters.

    Go fish in your own waters.

    SURINAM DONT,T WANT ANY GUYANEES PIRATES ANYMORE IN OUR SEA. WE NEED ALL THE FISH FOR OURSELF AND EXPORT.

    SELL YOUR OIL AND BUY SURINAM FISH.


    gemodereerd
  5. Dat zijn de consequenties als je ondoordacht toezeggingen doet aan de grondrovers van Surinaams grondgebied. En niet Sewdien is de schuldige, maar de president Santhoki heeft de toezegging gedaan. Maar in elk geval is het goed van Sewdien om de idioot van Guyana op zijn plaats te zetten.


    gemodereerd
  6. GROOT GELIJK HEEFT GUYANA,JULLIE IN SURINAME LIEGEN EN STELEN,HET IS GOED,DAT EEN BUITENLANDSE POLITICUS JULLIE BLOOT LEGT CORRUPTE BENDE.
    DIE MAN HEEFT 100% GELIJK DAAR KIJKT NIEMAND MEER VAN OP.


    gemodereerd
  7. @ Debby wie zegt dat Suriname toezeggingen heeft gedaan? kun je aub de bron prijsgeven zodat ik het zelf kan beoordelen? Ik denk dat er wel is gesproken erover dat dat is aangegeven dat de mogelijkheid bekeken gaat worden. Dat is toch geen harde toezegging?


    gemodereerd
  8. Debby, Voor zover ik weet zijn de toezeggingen niet door de huidige regering gedaan en al waren de toezeggingen door de huidige regering gedaan, dan nog heeft deze regering het recht, om net als de vorige, door veranderde beleidsinzichten, van gedachten te veranderen. Als er in dit geval iemand zeikt, is het Jagdeo wel. Andere Guyanezen hebben de Surinaamse regering gelijk gegeven om geen visvergunningen te geven aan de Guyanese vispiraten, die hun eigen visgronden hebben geplunderd en hetzelfde met die van Suriname zullen doen, als we ze daartoe de kans geven.


    gemodereerd
  9. A Kies oenoe mooi,Sranang sma trong foefoeroe hebzuchtig kieriemang.Shame shame shame.Hier is wat de dieven ,verkopen zelfde percelen voor meer dan 3 perdonen .Visvergunning ook het zelfde .No foer ding sma moro ding o floekoe joe.


    gemodereerd
  10. Bharrat Jagdeo moet zich druk maken om zijn eigen discutabele status die hij heeft in relatie met de chinezen waarmee hij zaken deed tijdens zijn bewind..


    gemodereerd
  11. Denby de toezeggingen zijn gedaan door jouw God!!! destijds!! Ga zijn onderbroek ruiken!!


    gemodereerd
  12. stadsgerillia , wat wil jij zeggen gerillia , jij beschuldigd mensen van deze regering , terwijl jou afgod ddb de toezeggingen heeft gedaan en de grenskwestie dat deerde jou afgod niet , dus jij moet de bijbel eens goed lezen , daar staat in als je een afgod aanbid dan staan de poorten van de hel open maar van de hemel zijn gesloten


    gemodereerd
  13. @@WAT … ik beschuldig de corrupte mi-ni-sters in/uit kabinet Santokhi/Brunswijk … NIET… het zijn vaststaande feiten … toe na samdjè ??? … you do not understand ????

    Waren jullie … jij en je soortgenoten @Moen …@Henkes …
    @Wiep Ding … bij het {de} gesprek {ontmoeting} … ik niet … in dit geval … geloof ik de Guyanezen … de regering … i.c. …. Santokhi …. heeft de belofte gedaan.

    Achteraf gaat de regering natuurlijk ontkennen … alles wat uit hun koker komt … “stinkt ” … is van A-Z gelogen.

    Het zijn notoire Leugenaars … Bedriegers … Fraudeurs en Abanies !!!!

    @@WAT … je weet dat er een hel en een hemel bestaat … GEWELDIG !!!!!!

    Weten je corrupte soortgenoten van de Oranje Movement dat ook???

    Ik ben bang van niet … de H van V…H..P… staat toch voor Hel !!!!

    Je soortgenoten in het kabinet en DNA proberen van Suriname een HEL te maken … dat zullen wij met alle ons ten dienste staande middelen zien te voorkomen.

    @@WAT … ten overvloede … mijn Partij … mijn Partij Centrum staat aan de J.A.Pengelstraat … de Nationale Partij Suriname … de partij die samen met andere partijen Suriname kan redden … NIET … met de huidige … V…Hel..P … o.l.v Chan Santokhi en “dochter” { de zgn First Lady } !!!!!


    gemodereerd
  14. Natuurlijk heeft de huidige regering toezeggingen gedaan aan de grondrovende Guyanezen. Santhoki wilde vlak na de verkiezingen populair doen tegenover de president van Guyana. Santhoki had Ali 50 vergunningen toegezegd en Ali zei daarop doe er maar 150. En toen stond Chan daar met een mond vol tanden. In een Joint Communiqué, die aan het eind van het officieel bezoek van president Santokhi aan Guyana op 19 augustus 2021 is uitgegeven, staat dat. Toen er hevig werd geprotesteerd in Suriname is Santhoki een toontje later gaan zingen en begon hij terug te krabbelen. Je bent toch niet goedwijs om deze Guyanese schurken visvergunningen te beloven. Laat deze boeven het Tigrigebied gelijk teruggeven.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES