Huur tikt Nurmohamed op de vingers: “Markten vallen onder ROS en niet OW”

14
Huur tikt Nurmohamed op de vingers:

ABOP-parlementariër Miquella Soemar-Huur is er niet over te spreken dat marktmeester Gautam Dhanai verklaard heeft dat het ministerie van Openbare Werken (OW) hem zou hebben medegedeeld dat de Vreedzaam Markt aan de Waterkant in Suriname ontmanteld zal worden, terwijl alle openbare markten in Suriname vallen onder het beheer van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS)

“De mensen krijgen van de marktmeester te horen dat ze verplaatst zullen worden van de Vreedzaam Markt, omdat de markt mogelijk ontmanteld zal worden om daar een of ander boulevard op te zetten. Het stuit me tegen het borst dat de marktmeester aangeeft dat hij van de minister van Openbare Werken mededeling heeft gehad hierover.

Als dat op waarheid berust, heeft minister Nurmohamed het ministerie van ROS vreselijk geschoffeerd. Markten vallen onder het ministerie van ROS, dus de marktmeester is geen gesprekspartner van de minister van OW. Op basis hiervan kunnen we aan de verkopers van de Vreedzaam Markt aangeven om deze mededeling naast zich te leggen, omdat het niet van de juiste en formele weg komt”, zei Huur donderdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA).

De parlementariër wenste ook van de regering te weten of dit project opgenomen is in de begroting 2023. “Zijn er middelen hiervoor of is er weer sprake van een ad-hoc beleid? Zoals de vele ad-hoc commissies van de regering. Interdepartementale commissies die het werk van ministeries moeten uitvoeren. Ik wil weten wat het rendement is van al deze commissies”.

Met zoveel presidentiële commissies denkt Huur dat het juist beter is als de voorzitters van deze commissies voortaan in de plaats van ministers in het parlement komen om verantwoording af te leggen.

Lees ook: Brunswijk: “Verkopers Vreedzaammarkt gaan nergens, a naai wooko


14 REACTIES

 1. In deze heeft Mw. Huur gelijk. Laat al die voorzitters van die Presidentiële commissies verantwoording afleggen in het parlement.
  gemodereerd

 2. Dit is tekenend voor de meer dan “uitmuntende samenwerking” van de huidige coalitie partijen VHP en ABOP…….behalve de vele Surinaamse exporteurs van cocaïne naar vele delen in de wereld, zetten ook de Surinaamse politici het land keer op keer te kijk met hun beruchte amateurisme …….je vraagt je in gemoede af, of Surinamers helemaal niets positiefs zelf tot stand kunnen brengen in hun eigen land……moet ook hierbij de blanke man of vrouw jullie hand komen vasthouden?…….
  gemodereerd

 3. Het gaat gewoon door deze mevrouw heeft wel gelijk, bemoei je met je eigen departement, weer zo een idioot die denkt dat hij als minister alles mag doen en zeggen.er is geen eenheid partijpolitiek met al die commissies helpt het toch ook niet , triest triest
  gemodereerd

 4. De vreedzaam markt verpest de uitzicht van de stad, het lijk meer op Afrikaanse arme wijk. Een boulevard zou meer toeristen trekken en is beter voor het land en de omgeving. Alleen de marrons zijn tegen deze plan.
  gemodereerd

 5. Mevrouw Huur mag wel gelijk hebben in wat ze als parlementarier zegt, maar het wordt pas interessant of haar mening door een meerderheid in de DNA wordt erkend. Anders wordt haar betoog tot slechts bla bla bla . . . . getorpedeerd. De tijd zal ons leren wat er uiteindelijk uit de bus komt.
  gemodereerd

 6. Mevrouw Huur heeft die arrogante minister van OW de heer Nurmohamed mooi op zijn staart getrapt. Zo zie je maar dat deze idioot van OW niet goed kan nadenken en als een kip zonder kop begint te kakelen. Chan, deze kuiken op OW zo snel mogelijk reshuffelen.
  gemodereerd

 7. Mevrouw Huur heeft gelijk, zal zij het hierbij laten of……….
  Het is duidelijk, de “anderen” voelen zich (sociaal) bedreigt door de Marrons, die hun weg zoeken in de stad. Laat het sceptisch denken thuis en neem je poen mee.
  gemodereerd

 8. Typisch Surinaams, een deel gaat voor ontwikkeling en het ander deel houd ontwikkeling tegen. Zie je gewoon in alle gelederen van de samenleving.
  gemodereerd

 9. Staat het plan voor een boulevard zo hoog op de prioriteitenlijst? Zijn er geen andere zaken die dringend aangepakt moeten worden? Goed voor toerisme? Nonsens, begin nou eindelijk iets de doen aan de vieze, vuile binnenstad. En dan wil ik het niet eens hebben over de wijken rond Paramaribo. Overal smerige bermen en trottoirs. De zwervers/daklozen die zich aan de waterkant ophouden zouden het wel toejuichen denk ik. Meer “speelruimte”.😂😂😂
  gemodereerd

 10. Het heeft er veel van dat zaken in een grijpgebied liggen over de bevoegdheid en verantwoordelijkheid van het ministerie van OW en het ministerie van ROS.

  Het ministerie van OW was er voor het ministerie van OW en de lijnen scheidslijn lijkt onduidelijk. Het ministerie van OW waar deze zaken waarschijnlijk onder vielen of wellicht nog onder vallen doet wat dan van verwacht wordt.

  Het kan ook zijn dat beide ministerie voor verantwoordelijk zijn voor zaken die moeten plaats vinden.

  Op grond daarvan moet deze dan-lid daarom niets hoog vd toren blazen. Zaken van ministeries kunnen dan best gezamenlijk worden opgelost.

  Een school voorbeeld hiervan is als het om de veiligheid van het land en de bevolking gaat de samenwaerking van het ministerie van Justitie en Politie en het ministerie van Leger.
  gemodereerd

 11. Meneer keneth.
  Hoe goed ken je de vreedzaam markt?
  Het is ook de plaats waar ook de Inheemsen hun spullen brengen om te verkopen.
  Wel deze mensen worden al in hun woongebied bedreigd,moet ook de plaats waar ze hun geld verdienen,ook van hun weg genomen worden.
  Als je chinesetayer,cassave,gember enz per zak wil kopen bijvoorbeeld voor wederverkoop moet je daar zijn.
  Personen die een medicinale plant nodig hebben gaan ook daar.
  Als de regering iets wil doen daar,zoek een andere plaats voor de mensen.
  Moet iedereen bij pa lanti gaan werken of zitten wachten op een pakket meneer kenneth?
  gemodereerd

 12. grijpgebied moet zijn grijs gebied

  Het ministerie van OW was er voor her ministerie van ROS en dat zou ook een probleem kunnen zijn, dat voor het Ministerie van ROS er was deze verantwoordelijkheden bij het ministerie van OW waren.
  gemodereerd

 13. Huur, jou irritatie is letterlijk geplukt van soc media. Kom met iets authentieks en doe niet als een papegaai.

  Hoe zou dat nou komen dat de regering gebruik maakt v werkgroepen?
  Waarom?
  Wat dacht je van geregelde, corrupte, ongeschoolde ambtenaren.
  Een werkgroep bestaat uit welwillende mensen met kennis en ervaring. Wil je vooruit dan heb je geen keus. Alle werkgroepen leggen verslag af en zijn tijdelijk. De kunst is OPTREKKEN aan kader ipv te klagen.

  Waarom zou je de klus overlaten aan onkundige, recalcitrante ambtenaren, die constant hun kont tegen de krib gooien.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.