Auto inbrekers maken 200 pinpassen buit en pinnen grote bedragen bij ATM’s

18
Voorbeeldfoto: Autoruit ingeslagen in Suriname.

Een geldschieter in Suriname deed vorige maand aangifte op het politiebureau Uitvlugt, van diefstal uit zijn voertuig welk geparkeerd stond op het terrein van de Hermitage Mall. Daarbij werd ondermeer een tas inhoudende ongeveer 200 pinpassen van klanten buitgemaakt.

Na de diefstal hebben de inbrekers met de buitgemaakte pinpassen bij verschillende ATM machines grote bedragen gepind van de klanten. Door goed speurwerk van de Surinaamse politie werden de verdachten M.M. en J.M. (21) op donderdag 27 april tijdens het pinnen op heterdaad betrapt bij een pinautomaat aan de Gemenelandsweg.

Bij hun aanhouding werden er 15 pinpassen en een groot geldbedrag in SRD dat zij al hadden gepind, aangetroffen en in beslag genomen.

Op hun aanwijzingen werden de verdachten R.W. (24), J.B. (23) en D.V. (25) aangehouden door de politie en werd de verdachte F.W. (38) naderhand in het ressort Flora aangehouden. Op de verdachte M.M. zijn er in totaal 127 pinpassen en de persoonlijke spullen van de aangever aangetroffen en in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname zijn de verdachten M.M., R.W., J.B. en F.W. door de politie in verzekering gesteld, terwijl de verdachten J.M en D.V. zijn heengezonden.

Tot nog toe zijn er vier aangiftes tegen deze verdachten hieromtrent gedaan. Het vermoeden bestaat dat meerdere personen slachtoffers zijn geweest van diefstal of auto-inbraak in de omgeving van de Hermitage Mall. Deze worden door het KPS opgeroepen zich alsnog te melden bij de Recherche Paramaribo dat ondergebracht is op het politiebureau Geyersvlijt ,te bereiken op het telefoonnummer 451163.


18 REACTIES

 1. Hoe komt meneer de geldschieter aan al die pinpassen en waarom laat hij deze in de auto achter. En wie (ik heb misschien al een vooroordeel) is zo dom om zijn of haar pinpas af te staan. Een pinpas heeft toch ook een pincode en is die ook afgestaan aan meneer de geldschieter? Volgens de regels banken mag je jou pinpas aan niemand afstaan. Wie is hier dom? De dieven of de geldschieter en degene die hun pas hebben afgestaan?
  gemodereerd

 2. Hoe komen ze dan aan de pincode ?????? ”Er klopt hier iets niet”.
  Als ze in Su zulke honden moeten (opruimen dood schieten,) is
  Su binnen 15 jaar dun bevolkt. Alhoewel, er komen nieuwe criminelen
  in hun plaats! Alle criminele activiteiten wat er nu gaande is, heeft te maken
  met de armoede! En dat is volgens velen de schuld van Chan, en dat is in
  mijn optie niet waar. Alléén doet Chan geen ene moer om de Criminaliteit,
  te beteugelen. Wat dat betreft is hij een slappe ”LUL”. ”Voer de doodstraf
  weer in man” een ieder dat buiten de wet opereer ophangen.

  sari tori

  Jako
  gemodereerd

 3. Zet ze allemaal in de gevangenis ook de helers niemand mag heengezonden worden, geld ook voor de hooggeplaatste.Geeft ze stront en plas als voedsel, zo verduurzamen wij SURINAME. Echt dat moet gebeuren, laat Akan-Zwari stront en pis daar droppen zo besparen we de kosten van het voedsel, daarnaast kan het geld wat men overhoudt aan de arme mensen besteden.
  gemodereerd

 4. deze hele zaak stinkt naar fraude/ witwassen! waarom had de geldschieter pinpassen van zijn klanten? en nog wel 200 passen!!! Als ik naar een geldschieter ga, heb ik geen grote bedragen op mijn rekening en zou mijn pinpas niet bij de geldschieter zijn! Geldschieters geven meestal het geld contact aan je en gaan het echt niet storten!
  Dit tot de bodem uitzoeken en de geldschieter flink aan de tand voelen. Deze zaak stinkt van alle kanten. Ik wil bijna met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat de pinpassen op fictieve namen staan of op namen van mensen die geen flauw idee hebben. Als dat het geval is wil het ook zeggen dat er een bende is bij de bank die meewerk! Ben benieuwd naar updates over deze zaak.
  gemodereerd

 5. Een geldschieter in Suriname deed vorige maand aangifte op het politiebureau Uitvlugt, van diefstal uit zijn voertuig welk geparkeerd stond op het terrein van de Hermitage Mall. Daarbij werd ondermeer een tas inhoudende ongeveer 200 pinpassen van klanten buitgemaakt.
  ============
  Deze geldschieter lijkt Watje wel, zonder zijn hersenen te gebruiken loopt hij met 200 pinpassen van klanten rond. Je vraagt zelf om de problemen lummel.
  gemodereerd

 6. Waarom heeft die man de pinpassen en blijkbaar ook de pincodes van klanten bij zich. Is dat iets Surinaams ? Nog nooit van zoiets gehoord .
  gemodereerd

 7. Dat de dieven zo massaal hebben kinnen pinnen met de gestolen pinpassen, was alleen mogelijk omdat de geldschieter en zijn klanten zo slim zijn geweest de pinpassen samen met hun pincodes bij elkaar op te bergen. En bovendien zijn deze slimmerikken ook niet op het idee gekomen de diefstal van de pinpassen aan te geven bij de bank zodat die de pinpassen kon blokkeren. Iedereen die zo ‘slim’ is verdient het om.bestolen te worden.
  gemodereerd

 8. geldschieter met 200 pinpassen van klanten hoe? en hoe weten ze dan de wachtwoorden van alle 200 pinpassen. Something is not adding up.
  gemodereerd

 9. EEN PINPAS IS PRIVE ALSOOK DE PINCODE

  HET IS TEGENWOORDIG EEN TREND IN SURINAME DAT MENSEN KLEINE BEDRAGEN ALS BIJVOORBEELD 1500SRD TOT 2000SRD NODIG HEBBEN.

  DE GELDSCHIETER GEEFT ZE DIT BEDRAG MET INHOUDING VAN RENTE ALSOOK DE PINPAS. OOK HANTEERT HIJ BIJ ELKE 100SRD WEL 30SRD RENTE.

  DE GELDSCHIETER PINT DAN ZELF ELKE MAAND ZIJN GELD TERUG VAN DE KLANT EN HOUDT DE KLANT ZIJN PAS ALS ZIJN EIGENDOM. WANNEER HIJ DEZE TERUGGEEFT EN HOEVEEL GELD HIJ HEEFT GEPIND WEET NIEMAND.

  OF HIJ DE PAS NETJES TERUGGEEFT IS OOK EEN VRAAG.

  VEELAL KOMT DIT VOOR BIJ WACHTERS VAN SCHOLEN EN KLEINE AMBTENAREN DIE DE DUPE HIERVAN ZIJN.

  EEN PINPAS IS PRIVE ALSOOK DE PINCODE EN MAG NOOIT AAN EEN DERDE GEGEVEN WORDEN.

  DIT IS EEN CRIMINELE ZAAK WAARBIJ DEZE GELDSCHIETER DIE AANGIFTE IS GAAN DOEN DIRECT ACHTER DE TRALIES MOET VERDWIJNEN.

  MAAR DE POLITIE LIJKT NIET WAKKER GENOEG.

  HET IS EEN NIEUWE TREND IN SURINAME ALS MENSEN IN NOOD ZITTEN ZONDER GELD. VAAK EEN ONDRO ONDRO CRIMINEEL SYSTEEM. KLEINE AMBTENAREN ZIJN VAAK DE KLANTEN.

  DE PINPAS IS OOK EIGENDOM VAN DE BANK
  gemodereerd

 10. Vreemd verhaal. Bij een pinpas hoort een unieke pincode. Hoe komen deze boeven aan de codes?
  gemodereerd

 11. 200 pinpassen?? De mensen kunnen niet bij de bank lenen dus dan bij geldschieter.
  gemodereerd

 12. Hoe achterlijk kun je zijn om zulke belangrijke documenten onbeheerd in de voertuig achter te laten. Eigenlijk moeten deze gasten worden gestraft i.p.v. de dieven. Ze vragen zelf om problemen.
  gemodereerd

 13. eigen + mening , jij weet hier meer van he lummel , die geld schieter ben jij he , maar jij bent door de mand gevallen he hans oh , jij hebben zeker die lagere klasse van de ndp gevraagd om hun pinpas bij jou in te leveren met de pincode , ja die ongeschoolde ndp-ers trappen erin he , maar ze zullen jou vinden zonder een code
  gemodereerd

 14. Ik zou je veel beter aanpakken WATje dat hoor je te weten.. ik reageer pas als je je onzin uitkraamt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.