woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameMinister Ori gaat doorstroombeleid basisonderwijs grondig evalueren

Minister Ori gaat doorstroombeleid basisonderwijs grondig evalueren

-

Does Travel - naar Suriname

Henry Ori, de nieuwbakken minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname (Minowc), is zich bewust van de vele kritieken vanuit onderwijsgevenden en ouders van leerlingen voor wat betreft het doorstroombeleid binnen het basisonderwijs, dat door zijn voorganger Marie Levens is ingevoerd.

Zijn eerste stap als onderwijsminister is daarom om het doorstroombeleid grondig te evalueren om na te gaan of dit wel of niet zal worden voortgezet.

“Het doorstroombeleid speelt erg op de achtergrond. We gaan echt even kijken naar het basisonderwijs waar er wat turbulentie en ontevredenheid is. Ouders klagen en het veld klaagt. We gaan daar rustig kijken wat er moet gaan gebeuren, zodat ik op kort termijn wat maatregelen kan treffen zodat er wat rust komt in de samenleving”, zei de bewindsman kort na zijn beëdiging dinsdag aan journalisten.

Het doorstroombeleid van Levens is al geruime tijd onder vuur. In De Nationale Assemblee hebben eerder diverse assembleeleden gesteld dat dit onderwijssysteem averechts werkt en dat kinderen in het vijfde en zesde leerjaar geen competenties hebben zoals lezen, tellen en schrijven.

de Surinaamse oud-onderwijsminister Robert Peneux stelde tijdens een persconferentie vorig jaar dat het fundament van goed onderwijs totaal aan diggelen is geslagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Met een minister met een zg “professor ” titel valt er geen ka te doen.
    Grotere grap was er niet.
    Wanneer krijg je de titel??? Familie Orie zijn niet pluis.


    gemodereerd
  2. Vreemd, het beleid van Levens is pas 2 jaar ingevoerd. Onmogelijk dat daardoor kinderen in het 5e en 6e leerjaar niet kunnen lezen en schrijven. Dan moet het daarvoor al mis gegaan zijn bij het lesgeven. Om dit te doen slagen wordt er extra inspanning van de leerkrachten gevraagd. Je gaat bijna denken dat de onderwijzers die extra stap niet willen maken en alles bij het oude willen houden. Terwijl gebleken is dat dit systeem in andere landen vruchten afwerpt.


    gemodereerd
  3. Ori speelt in het land der blinden is 1 oog koning.

    Ik vind het jammer dat hij minister van Onderwijs en Wetenschappen is geworden.

    Als hij zo slim is als hij mensen wil doen geloven, hoe komt het dan dat je zo’n uitspraak in Suriname een land van diversiteit doet, waar mensen, naast elkaar wonen en het beste voor zich zelf en Suriname willen hebben. Voor de posities waar je wil werken, ben je daarom hiervoor ongeschikt.


    gemodereerd
  4. persoon , 3 mei 2023 Bij 12:31 , , Met een minister met een zg “professor ” titel valt er geen ka te doen.
    Grotere grap was er niet.
    Wanneer krijg je de titel??? Familie Orie zijn niet pluis.

    deze domme persoon wat bedoel jij met titel krijgen , jij ongeschoolde gast , en jij beledigd de familie Ori , jij hebt nog nooit gehoord van de titel professor he , vraag aan je vriend dr. robg , maar die misbruikt de titel dr.


    gemodereerd
  5. Dus ik ben blij met dit medium, dat ook een artikel van Makoe presenteerde over hoe deze meneer de zogenaamde professor in Suriname zich schuldig maakte aan uitspraken, die behoorlijk rassistisch waren. Ik kon m’n oren en ogen niet geloven, dat die laag bij de grondse en verwerpelijke en bovenal rassistische uitspraak van deze z.g. professor kwam.
    De voorzienigheid heeft gezorgd dat deze uitspraak, bekend bij het Surinaamse volk, zich heeft verloochenstraft, want die ontwikkeling is heel ver te zoeken.
    En dat uitgerekend deze gast op Onderwijs gaat zitten, staat haaks op de verbroedering waarnaar we uitkijken. Ik wens hem alle succes!


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES