Amoksi: “Beschoten politieambtenaren verkeren buiten levensgevaar”

8
amoksi:

De twee politieambtenaren die afgelopen dinsdag bij de schotenwisselingen te Pikin Saron schotwonden hebben opgelopen, verkeren buiten levensgevaar. “Ze maken het redelijk en ik hoop ze later op de dag te gaan bezoeken”, zei minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in Suriname woensdag kort voor de aanvang van de wekelijkse Raad van Ministers (RvM) vergadering aan journalisten.

Dinsdagavond is tot laat door een cluster van ministers van Juspol, Defensie, BIBIS en GBB ondersteund door de districtscommissaris van Para en een veiligheidsadviseur van de president vergaderd met vertegenwoordigers van de VIDS en OSIP. Volgens Amoksi zijn er tijdens deze bespreking een aantal zaken naar voren gehaald waarover de Surinaamse regering zich nog moet buigen.

Voor nu is er een aanvang gemaakt met dialoog. “Vanuit deze organisaties is ook de suggestie gedaan om binnen kort termijn een Gran Krutu te organiseren, zodat we ook op dat forum diepgaander kunnen praten over de issues die hun bezig houden”, aldus de minister.

De politie ondersteund door militairen zijn momenteel nog aanwezig in het gebied om voor de nodige veiligheid te zorgen. Volgens Amoksi is er ook opgeroepen dat burgers zoveel als mogelijk dat gebied vermijden.

“Er zijn verdachten voortvluchtig en deze mensen moeten opgespoord worden. De veiligheidsdiensten zijn bezig met deze activiteiten”, aldus de minister. Bij de opstanden zijn ongeveer 10 trucks van derden, die hout vervoerden in brand gestoken en het politiebureau volledig uitgebrand. Volgens Amoksi zijn er tot nu toe twee doden gevallen.


8 REACTIES

 1. Moks-aleisi, kom liever met een plan op welke wijze je de fors toegenomen criminaliteit en drugshandel gaat aanpakken.
  Je doet er goed aan de eer aan jezelf te houden en terug te stappen, want je bakt er niks van!
  Idem voor alle andere abop kneuzen. De groeten vanuit Laos
  gemodereerd

 2. boesskowtoe , jij zit in laos , wat daar gebeurde in 1975 lijkt hier ook te gebeuren , wij hier in suriname zullen woelige jaren meemaken , jij raad wel wie deze chaos ondersteund
  en wat amoksi betreft , waarom is deze prater zonder daden nog steeds minister van politie en justitie
  gemodereerd

 3. Vids moest deze corrupte moksimetie moeten pakken, maar helaas zijn de agenten slachtoffer geworden.
  gemodereerd

 4. Ha, Amoksie is heel even uit zijn hangmat. Preventief optreden kent deze minister niet. Chan, stuur alle incompetente ministers van de ABOP/PL zo snel mogelijk naar huis.
  gemodereerd

 5. Er moet idd iets meer gebeuren, deze Surinamers (indianen) zijn de “afgelopen” 10 jaar beetgenomen door de grote (semi) indiaan Bouterse; ook daarvoor in de tachtiger jaren zijn ze misbruikt; er is hoegenaamd niks voor hun geregeld.
  Chan moet zo spoedig mogelijk hun leef/woon/werk gebieden laten markeren en “in eigendom” van betreffende stammen doen afgeven.
  Ook voor ‘de marronstammen’ moeten de zaken nu eindelijk op orde gebracht worden.
  gemodereerd

 6. “Ze verkeren buiten levensgevaar”. Dus er zijn gelukkig geen giftige pijlpunten gebruikt😂😂😂😂
  gemodereerd

 7. nou persoon van reactie , 4 mei 2023 Bij 10:18 ;;Je agenten hebben geboeide mensen vermoord. was jij daarbij dan , en ben jij soms een van die rebellen gestuurd door jou vriend ddb , nou op afstand zeker , jij lult , kom met harde bewijzen , zo niet hou dan je klep daar in amsterdam
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.