Van Dijk-Silos: “Veel hooggeplaatste politieagenten onderdeel van drugsmaffia”

36
Van Dijk-Silos:
Jennifer van Dijk-Silos - Beeld (c) D-TV Express

Jurist Jennifer van Dijk-Silos zegt dat zij tijdens haar bewind op het ministerie van Justitie en Politie (10 augustus 2015 t/m 21 maart 2017) moedeloos was vanwege het feit dat heel veel hooggeplaatste politieagenten in Suriname onderdeel zijn van de drugsmaffia.

“De politie is onderdeel van de institutionele corruptie die geconstateerd is niet alleen door het NRA rapport, maar ook door CFATF. Het betekent simpelweg dat je het korps moet evalueren, filteren en schoonmaken. Ik was moedeloos van die corruptie; vooral moedeloos omdat heel veel hooggeplaatste politieagenten in het korps onderdeel zijn van die drugsmaffia. En dat je Intel afdeling ook gedrogeerd is”, zei de ex-minister van Justitie en Politie recent in het praatprogramma De Dave Podcast.

Deze kwestie zou zij toen ook onder de aandacht hebben gebracht van de korpschef. Zij stelt ook voor haar eigen leven in 2016 te hebben gevreesd het moment zij bezig was met haar drugsbestrijdingsplan. In een recent rapport van de World Justice Project heeft 55 % van de Surinaamse respondenten ook aangegeven dat politieagenten corrupt zijn.

Ook bij de dienst Vreemdelingenzaken merkte zij dat de corruptie met betrekking tot vreemdelingenvergunningen op hoog niveau is. “Het is niet de kleine ambtenaar. En dat begon ik aan te pakken, maar toen vlogen er ook cadeautjes naar me toe. Ik stuurde al die dingen terug. Ambtenaren waren stomverbaasd dat ik niets wil. Ik weet niet als ze die dingen aan de vorige minister gaven, maar ik wil die dingen niet. Je bent dan cheap, cheap, cheap als je dat soort gekke bribery accepteert”, aldus Van Dijk-Silos.

Als bewindsvrouw pakte zij dit systeem toen aan en zorgde ervoor dat bepaalde personen werden ontheven. Het moment zij de afdeling echter grondig aanpakte, vloog het gebouw in brand. De jurist vermoedt nog steeds dat kwaadwilligen, wiens belangen in gevaar waren, het gebouw in brand hebben gestoken. “Op een dag waarop de hele afdeling met verlof was. Men wist het dus van tevoren. Als minister kan je zonder bewijs geen namen noemen. Zeker niet als je weet dat zware politieke bonzen erbij betrokken zijn”, aldus Van Dijk-Silos.


36 REACTIES

 1. Het klopt mevrouw Van Dijk-Silos, dat hooggeplaatste politieagenten onderdeel van de drugsmaffia is. Verder deugt het OM helemaal niet, omdat deze teveel aan de politiek gelieerd is. Wat het nog erger maakt is, dat de minister van justitie het hele jaar door in zijn hangmat ligt te dutten. Vandaar de toenemende criminaliteit. Nog nooit is de criminaliteit in Suriname zo hoog geweest als op dit moment onder de huidige regering. De president kijkt ernaar en is niet bij machte om iets te doen. Triest allemaal.
  gemodereerd

 2. Het is niet een gewone Surinamer die uit haar nek kletst zegt dit. Is wel iemand die kennis heeft van haar vak, de Surinaamse Mij kent, de Surinamers kent, (drugs)criminaliteit, grensoverschrijdend is kent, door haar werk veel met criminele zaken in contact komt, de Surinamers, ddb, bravo, bordo, enz, kent.

  Het is goed dat zulke mensen er zijn die Surinamers informatie geeft. Het is triest voor woorden dat het KPS zo in verval is gekomen. Vroeger zou je dit gedrag niet van een politieagent verwachten en als het er was, was het vlinder dun.

  Het is triest dat dit met Suriname gebeurt. Deze luitjes zijn zeer diep gevallen en dat is aan hun gedrag duidelijk te merken als ze aan het werk zijn.

  Het beste dat z.e. president Chandrikaperkash Santohki kan doen, is de eerste de beste die betrapt wordt van een criminele daad op staande voet ontslaan. Zaken die grijs zijn per direct schorsen en het salaris halveren. De rechter moet deze personen niet meer de kans geven om in het KPS terug te keren.
  gemodereerd

 3. Ik ben het met u eens, dat de drugsmaffia in alle lagen van de overheid is geïnfiltreerd. Maar u heeft zich laten misbruiken door degene , die dit vanaf 25 februari 1980 stelselmatig heeft bewerkstelligd. nl de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, wonende aan de patrijsstraat 28 te Leonsberg. Dus geen mooi weer nu komen spelen, miss piggy. U was dondersgoed op de hoogte.
  gemodereerd

 4. God, wat een ontboezeming. Het is echt geen rocket science. Allemaal producten van paars en van Bellie toen hij minister van Justitie was. Allemaal criminele producten binnen gehaald en binnen de maffia staat van de NDP laten groeien en bloeien. Vraag het maar aan de DEA en le Monde hoe het komt dat Suriname nu te boek staat als een Narco staat en de meest corrupte land in het Caraïbisch gebied.
  gemodereerd

 5. Van al deze dingen is de Nederlandse regering op de hoogte ze zijn zeer goed geinformeerd hoe het in Su toegaat op politiek en ambtelijk niveau.
  gemodereerd

 6. Mevrouw Silos is bezig met een nieuwe organisatie of partij en komt nu na 7 jaren ineens met nieuws dat al geen nieuws meer is. Als je in 2017 toen Bouterse je had opgedonderd alles had bekend gemaakt zou het geloofwaardiger overkomen. En niet liegen dat je van de nps was want je hebt gewoon Ndp bloed in je en een vereerder van de partijleider. Dus mijn sweet fat Lady je weet wat men zegt als je veel liegt ga je stinken uit je bek.
  gemodereerd

 7. Nu weet ze wel plotseling dat Suriname een narcostaat is en zelfs wie er achter zitten? Waarom heeft ze daar nooit wat aan gedaan als minister
  gemodereerd

 8. Het is geen geheim dat Belfort diverse politieambtenaren heeft bevorderd die met drugsgerelateerde zaken bezig waren. Onlangs zijn 2 van de politie commissarissen opgepakt met honderden kilo cocaïne. Mw Silos heeft dus groot gelijk, maar zelf is zij niet veel beter omdat zij als NDP ook beseft dat de NDP de basis heeft gelegd van grootscheepse doorvoer van drugs via Suriname.
  gemodereerd

 9. Grappenmaker! Haar baas was toch DiDiBri en die heeft vast heel schone handen.
  gemodereerd

 10. Surinaamse douane meest corrupte in Carribean, KPS en DNA in top 3 meest corrupt
  —bron: dbsuriname.com 25 april 2023—-

  Corruption, Cocaine, and Gold: Interview With Suriname’s President Santokhi
  —- bron: insightcrime.org 17 november 2022—-
  gemodereerd

 11. Vreemd dat de VHP buiten beschouwing wordt gelaten in deze discussie.Wie zijn de gasten in Nederland die door de Justitie zijn gearresteerd? En de huidige aanslagen in Rotterdam vinden plaats op overwegend Bara- en Rotieshops in Crooswijk. Ook vreemd dat na het bezoek van Chan aan Nederland vanwege “ gezondheidsklachten “ nu juist een scala van aanslagen plaatsvinden.?
  Wie is zo gek? Nederland moet nu haar interesse verleggen van DDB/ Brunswijk naar Chan en zijn ploeg.
  Als oud politieman in de zeventiger jaren was al bekend, dat de secretaris toen van de VHP(ene Tielikdharie, woonachtig te Commewijne), de drugsorganisatie in handen had.
  Mooie “ sopropo- antroewa- tayerblad” verbouwers. Time Will tell🫣🫣🫣.
  gemodereerd

 12. En wat verwacht ze van deze ontboezeming.
  In ieder geval geen persoonlijke bescherming zoals de president, kun je vergeten.

  Al die 70 plus ministers onder bewind bouta hebben boter op hun kop. Totaal geen principes, ook die ex-directeuren vd cbvs weten heel veel.

  Zoveel oneerlijkheid, het is niet te bevatten.

  Ze zitten allemaal te wachten totdat die decembermoordenaar wordt opgesloten.
  Al die figuren die de afgelopen 2 jr veelvuldig de media opzoeken, ook delen ndp.
  President Santokhi mag alle vuil opruimen, dan gaan ze helemaal los en mag hij vertrekken.

  Minister van Justitie moet om opheldering vragen, want mevr komt met zware beschuldigingen. Kan dit zomaar?
  gemodereerd

 13. Welke link heeft de VHP met die criminelen in Nederland? Leg uit @eduardo-dinges.

  Het is niet te hopen dat je denkt, ze zijn hindustaan dus automatisch VHP. Vast wel hé.

  Voor het gemak ben je effe vergeten wie de geldschieters vd ndp zijn. Of wie de ex-vp was.
  Alle maar dan ook álle geldschieters vd ndp zijn Hindustaanse Surinamers. Van de pakketten-rommel tot de goedkope doller-wisselaars tot ocer. Alle cambios zijn opgericht tijdens de ndp, idem dito casino’s.

  Je liegt dat de aanslagen gericht zijn op hindustaanse ondernemers, omdat er toevallig één is opgepakt door de Fiod.
  De meeste aanslagen zijn die witwas restaurants vd drillrappers en hun oso’s.

  Dus flikker een eind op met je beschuldigingen. Dit soort wazige en ranzige verzinsels circuleren rond binnen de ndp. Makkelijke schapen die je van alles kunt wijsmaken. Ndp wordt geruled door dé Hindustaan, zelfs daar kunnen ze niet zonder.
  Knoop dit goed in je oren, met je jaren 70 rommel.

  Er zijn nog nooit zoveel Internationale drugsvangsten geweest, hoe zou dat nou komen.
  gemodereerd

 14. De Sopiangs van de V…H…P vergeten bewust of onbewust te melden dat hun voorzitter Santokhi ook betrokken is geweest bij drugs aktiviteiten.

  Zijn jullie vergeten dat Santokhi bij één van die aktiviteiten in de rivier sprong om te voorkomen gearresteerd te worden.

  What about die 90 kg cocaine die in de kofferbak van zijn auto { de auto van Santokhi } foetsie, verdwenen is.

  Kom me niet vertellen dat de hindoestanen …. {de eerlijke en keihard werkenden niet te na gesproken} …. door EERLIJK en HARD WERKEN rijk geworden zijn …. geven jullie me een grote BRICK.

  @@Sabaku … is misschien de grootste dealer … nu trekt hij z’n sopie …… om Bouterse en de NDP de schuld te geven.

  NDP’ers gaan niet vrij uit dat weet ook een koe van zondag !!!!

  @@WAT … is maar een kruimeldief … wat drugs betreft … vandaar dat hij zo verward is.
  gemodereerd

 15. De politieke partijen van Suriname, maakt misbruik van de omstandigheden. Helaas is het gross van de bevolking niet geschoold, hierdoor zijn ze te makkelijk te beïnvloeden en te manipuleren. Elke regering heeft de plicht om te zorgen voor goede gezondheidszorg, voedsel, veiligheid, onderwijs, het recht op vrije meningsuiting, ouderenzorg. Ook wel bekend als klassieke recht. Daar hebben alle Surinamers recht op. Het is paradoxaal, dat er een bedelcultuur is ontstaan na de onafhankelijkheid van Suriname tot heden. Alle regeringen zijn schuldig hieraan, ze doen aan Friends and Familie beleid, zelfverrijking, belangen van derden behartigen met als doel zelf baat bij te hebben. Velen hebben dan ook Narcistische trekken. Daarom is slecht een klein deel van de bevolking rijk en behoren tot de elites. Zij hebben echter geen beleving hoe de gemiddelde Surinamer leeft. Surinamers redden het echt niet met hun salaris, hoewel ze heel creatief zijn redden het niet. Suriname is een rijk land, de Surinamers zitten op een gouden bankje, echter zijn ze bedelaar. Alle regeringen zijn schuldig hieraan, SURINAME wordt Nationaal en Internationaal belachelijk gemaakt.
  gemodereerd

 16. Eduardo Dankjewel…

  Bouta en Brunsie worden in een of ander programma als het brein van de drugshandel in Suriname weg gezet

  De feiten vertellen ons iets anders. Check het verhaal van Eduardofayardo….
  gemodereerd

 17. De politieke partijen van Suriname, maakt misbruik van de omstandigheden. Helaas is het gross van de bevolking niet geschoold, hierdoor zijn ze te makkelijk te beïnvloeden en te manipuleren. Elke regering heeft de plicht om te zorgen voor goede gezondheidszorg, voedsel, veiligheid, onderwijs, het recht op vrije meningsuiting, ouderenzorg. Ook wel bekend als klassieke recht. Daar hebben alle Surinamers recht op. Het is paradoxaal, dat er een bedelcultuur is ontstaan na de onafhankelijkheid van Suriname tot heden. Alle regeringen zijn schuldig hieraan, ze doen aan Friends and Familie beleid, zelfverrijking, belangen van derden behartigen met als doel zelf baat bij te hebben. Velen hebben dan ook Narcistische trekken. Daarom is slecht een klein deel van de bevolking rijk en behoren tot de elites. Zij hebben echter geen beleving hoe de gemiddelde Surinamer leeft. Surinamers redden het echt niet met hun salaris, hoewel ze heel creatief zijn redden het niet. Suriname is een rijk land, de Surinamers zitten op een gouden bankje, echter zijn ze bedelaar. Alle regeringen zijn schuldig hieraan, SURINAME wordt Nationaal en Internationaal belachelijk gemaakt en dat is pijnlijk.
  gemodereerd

 18. Ze heeft een punt, want sinds mei 2020 is het aantal drugsvangsten dat gelinkt kan worden aan Suriname, schrikbarend toegenomen. Wegkijken kan niet meer, want alle corruptie komt nu naar boven drijven. De anti-corruptiewet moet nu daadwerkelijk worden ingezet tegen de grootschalige corruptie in Suriname.
  gemodereerd

 19. Ze vertelt niets nieuws en heeft er blijkbaar bitter weinig aan gedaan. Er zijn altijd mogelijkheden!
  gemodereerd

 20. Als ze slim zijn dan laten ze de toeristen wel met rust. Ik ben gister teruggekomen uit Suriname en heb te maken gehad met intimidaties van de politie op Zanderij. Ik ben naar binnen gebracht en ik ben ondervraagd en ik ben onderzocht op drugs. En toevallig lees ik nu dit artikel. Dat is wel grappig, want toen ik gister naar hoofden van die agenten keek dacht ik: ”Ze lijken zelf op drugsmensen.” Nu hoeft dat natuurlijk niet zo te zijn. Maar het is wel grappig dat ik een dag later dit artikel tegenkom.

  Als de toeristen niet meer komen dan loopt Suriname inkomsten mis, dus mijn advies is om ze met rust te laten als ze geen wet overtreden.
  gemodereerd

 21. Hoef je ons niet te zeggen. Waarom is Roger khan uitgeleverd??
  Kennen jullie het verhaal nog van Sege bai???
  gemodereerd

 22. Dit is politiek om broeja in de kondre te brengen, kijk maar wat er allemaal gebeurt hoe dichterbij 30 mei rechtszaak ddb nadert. It’s all ndp, no law joe verstang.
  gemodereerd

 23. Waarom is dit geen nieuwsfeit.
  Deze dingen spelen zich jaar en dag af in Suriname.
  Kijk maar naar de ranglijst waar Suriname is geplaatst vanwege corruptie en andere misdaden.
  Jaren na dato hoeven we niet veel te verwachten dat dit gaat veranderen.
  Dit proces gaat nog 5 generaties duren of langer.
  De Surinamers hebben een mentaliteit verandering nodig.
  gemodereerd

 24. eigen+mening , deze van dijk praat over de tijd 2015-2017 , we wisten allang dat je dom bent , lees eerst eens goed wat van dijk zegt , en plaatst dan een reactie , ze praat niet over 2023 , maar zij moet oppassen , want vele van die gasten zijn niet content met haar uitspraak
  gemodereerd

 25. stadsgerillia , drugs zal jou nekken , en dat zegt van dijk in principe
  gemodereerd

 26. Miss Piggy bevestigd wat velen reeds weten, dus niks nieuws. Het land is onder didibrie en Lonny het coca-land van zuid-amerika geworden. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het economisch verval en als gevolg daarvan, de fors toegenomen criminaliteit. Dat zijn de feiten. Een ander feit is, is dat Eduardo- dinges zijn oren weer helemaal schoon zijn nadat @Esmerald ze met die staalborstel heeft geschuurd.
  ala eng jesie pirie.
  Nice work girl!
  4 the time being, keep the spirit alive.
  Greetings from KL
  gemodereerd

 27. Eduardofayardo 2 mei 2023 Bij 19:36
  Vreemd dat de VHP buiten beschouwing wordt gelaten in deze discussie. Wie zijn de gasten in Nederland die door de Justitie zijn gearresteerd?
  ===============
  Niets dan de waarheid. We weten allemaal wie de groente en fruitexporteurs in Suriname zijn/waren en wat in hun lading meegingen naar Nederland. Tante Sidonia moet maar een toontje lager zingen met die onzin steeds.
  gemodereerd

 28. Geschoolde mensen handelen niet in drugs de geschoolden gebruiken drugs. De dommeriken handelen in drugs voor de geschoolden die dol zijn op drugs. Kleine mensen hebben geen miljoenen voor drugs inkoop wel de grote bazen die zijn niet dom maar geschoold zelfs wetenschapper die gebruiken het. In rotjeknor tegenwoordig veel gedoe met zaken van hindoestanen maar in iedere hindoestaans familie zitten veel blanken schoonzonen en schoondochters ook creools zelf turks en pools, afrikaans chinees schoonzoon of schoondochter en zelfs kind ik weet uit ervaring. Hindoe is dus een heel breed woord beter hinda of jinda gebruiken want hindoe is een grote mengelmoes geworden maar men denkt aan de hindoe uit de middeleeuwen.
  gemodereerd

 29. WAT 3 mei 2023 Bij 05:15
  eigen+mening , deze van dijk praat over de tijd 2015-2017 , we wisten allang dat je dom bent , lees eerst eens goed wat van dijk zegt , en plaatst dan een reactie , ze praat niet over 2023 , maar zij moet oppassen , want vele van die gasten zijn niet content met haar uitspraak
  ======
  Watje, de man met de kleine hersenen. Ik heb het over het heden.
  gemodereerd

 30. Zeg ze voor me hoor @Sandra

  Ik twijfel altijd bij het gebruik vh woord. Geen idee of het nou ‘Hindustanen’ is of ‘Hindoestanen’.
  Hindoeïsme is het geloof.
  Zelfs ben ik een groot fan van de Hindoeïstische filosofie, een totale andere tak v sport, wel de grootste en oudste ter wereld.
  gemodereerd

 31. @ Esemerald,
  Mag ik antwoord geven op jouw vraag?
  De benaming Hindoestanen of Hindustanen is een geografische benaming van het subcontinent. Een hindustaan/hindoestaan kan een ieder zijn, een Hindu/Sanatan, een moslim, een Christen, een Sikh, een Budhist enzz, woonachtig in het sub continent .
  De Perzen heeft deze benaming Hindustan gegeven omdat het land voorbij de rivier Sindu lag.
  Echter de Perzen hebben van de Letter S de letter H van gemaakt omdat dat niet voor kwam in hun schrift !!! Ter info.
  gemodereerd

 32. Dank voor de uitleg @Yogdan

  Ik vond het altijd lastig omdat Google beide woorden goedkeurt.
  gemodereerd

 33. eigen +mening , lulletje van dijk-silos heeft het over 2015-2017 , nou en jij hebt het over het heden , dan zal jij wel drugs gebruiken , je zal wel de gehele dag de avond en de nacht in een koffieshop doorbrengen
  gemodereerd

 34. WAT
  4 mei 2023 Bij 01:35
  eigen +mening , lulletje van dijk-silos heeft het over 2015-2017 , nou en jij hebt het over het heden , dan zal jij wel drugs gebruiken , je zal wel de gehele dag de avond en de nacht in een koffieshop doorbrengen
  =============
  Watje, waarschijnlijk heb jij ervaring met drugs. Vandaar dat die kleine hersenen van je nog meer beschadigd zijn. Nietsnut!!!
  gemodereerd

 35. De vrouw is een wolf in schaapskleren.

  Stadsgerillia 2 mei 2023 Bij 22:19
  @@Sabaku … is misschien de grootste dealer … nu trekt hij z’n sopie …… om Bouterse en de NDP de schuld te geven.
  =============================

  Yu na soso spek en bonen. Je hebt totaal niets te vertellen dus ga je eigenhandig fabeltjes verzinnen. Hoe serieus wil je “genomen” worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.