President houdt spoedvergadering met veiligheidstop na ongeregeldheden Para

12
Ongeregeldheden te Para

In navolging van de ongeregeldheden in het district Para heeft de Surinaamse president Santokhi vandaag een spoedvergadering van de veiligheidstop van het land bijeengeroepen. Daarbij is een update gegeven over de ongevallen die zich hebben voorgedaan hedenmorgen.

Het staatshoofd van Suriname zei daarover: “In de eerste plaats spreek ik mijn ernstige afkeuring uit. Deze handelingen horen niet thuis in onze samenleving. Alle misnoegen worden in overleg en met gesprekken uitgewerkt. Ook in dit geval zullen de grieven van de lokale bewoners op een correcte manier worden behandeld.

Op dit moment is het garanderen van de veiligheid en openbare orde de prioriteit. Er is vuurwapengeweld gebruikt tegen het bevoegde gezag in het gebied. Daarbij zijn twee aanslagplegers overleden. Enkele politieambtenaren zijn gewond geraakt. Er is ook sprake van enorme materiële schade.

De gewonden zijn voor medische behandeling onder politie begeleiding vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis. Ik leef mee met de slachtoffers en blijf in overleg voor het terugkeren van orde en rust. Daarom is een gemengde eenheid van politieambtenaren en militairen naar het gebied gedirigeerd om dat te garanderen.”


12 REACTIES

 1. Chan pak je biezen.
  Heb je je afkeuring afgesproken over Jogi, die de helft van Saramacca bezit.?
  Pure hebzucht.
  Straks gaan jullie zeggen dat jullie grond uit India hebben meegenomen.
  Net als hoe jullie ineens slaven zijn geweest.

  Vertel de geschiedenis!!!!!
  Deze mensen hebben recht op hun leefgebied.
  We zijn ze hier komen aantreffen.
  Ze zijn niet per boot komen aanwaaien uit Afrika, India of Europa!
  Er is ze teveel onrecht aangedaan.

  Soso hebzucht. Lachmon heeft altijd gehamerd op het bezit van land.
  En jullie kunnen ook te ver gaan.
  Jullie verkopen het hout, vernietigen de leefomgeving. En doen niks voor de mensen.
  gemodereerd

 2. Als de beelden terecht komen in ht buitenland waar er geschoten is op mensen die hun armen omhoog hielden dan ga je anders zingen.
  Heb je bewijzen dat die mannen iets gedaan hebben?? Meest domme uitspraak. Aanslagplegers
  Ben jij de rechter???
  gemodereerd

 3. De president wenst middels “dialoog de problemen op te lossen”.
  Met deze president valt niet te praten. Hoe wil je dan middels dialoog de problemen oplossen?
  gemodereerd

 4. Dit is chan beleid, laat de arme indianen armer worden zodat alleen hindustanen rijker worden. Overal waar de indianen op jacht gaan wordt hun dat belemmert door gewapende mannen. Kan toch niet? Chan is veel erger dan bouta en ik begin ook een afkeer van chan te krijgen. Goed dat de indianen die trucks met lading in brand steken want ik leeft met ze mee. Alle rijkdom behoort ook een deel van de indianen, niet alleen koelis of djoekas.
  gemodereerd

 5. he aanbidders van de duivel ddb , het is jullie duivel die al in 2014 daar hout en goud concessies uitgaf , maar toen durfden de bewoners daar niets te doen , want ze hoorden ook wat die duivel zei in 1982 , als je tegen de duivel was dan werd je in de rug geschoten , ja dat vertelde de duivel een dag later toen de 15 echte surinamers waren vermoord
  gemodereerd

 6. Pure anarchie daar in Para. Deze mensen lappen alle regels aan hun laars. Zorg voor een permanente post van politie-militairen in het gebied om herhaling te voorkomen.
  Het zijn altijd weer dezelfde figuren die denken dat ze Suriname bezitten en dat hun bijdrage aan de opbouw en ontwikkeling 0,0 is.
  Deporteren op een boot naar Ghana is natuurlijk beter.
  gemodereerd

 7. President houdt spoedvergadering met veiligheidstop na ongeregeldheden Para
  ***************************************
  Tijdens de spoedvergadering met veiligheidstop was VP Brunswijk aanwezig … wel de mi-ni-ster van Bibis.

  Anyhow … de president heeft tijdens de spoedvergadering ondernemers beloofd bescherming om hun “werk” te doen.

  Met “werk” bedoelt de ple-si-dent …. het roven en vernielen van de gronden van de inheemsen en het milieu … voortgang mag hebben.

  Tegelijkertijd belooft de ple-si-dent bescherming voor de leefgemeenschappen.

  Dit breekt mijn klomp. Je gaat de rovers aan de ene kant beschermen …. ze mogen blijven roven en vernielen …. tegelijkertijd bescherming voor de leefgemeenschappen …
  hoe dan.

  Ik hoop dat ” gewapende machten ” hun verstand gebruiken, anders … wo dede law law.

  Gaan jullie je niet als ” don don dias ” gedragen.
  Wie zorgt voor jullie bescherming. Je moet je zelf beschermen … jullie hebben ook een gezin … Santokhi en consorten worden dag en nacht beschermd.
  gemodereerd

 8. Hoe zit het met de vp een van de grootste vervuiler, plunderaars en rover van Su met zijn duizenden concessies. Wat je ook doet het blijft de schuld van de hindoestaan, de chinees en de blanke.
  gemodereerd

 9. President houdt spoedvergadering met veiligheidstop na ongeregeldheden Para.
  ================
  Dat zijn de sterke punten van de president, zo snel mogelijk met zijn babbelgroep bij elkaar komen en daarna hoor je niets meer. De echte problemen van de inheemsen worden niet opgelost. Dit klein deel van het volk is behoorlijk achtergesteld in Suriname. Dan snap je de ontevredenheid wel. Geweld en vernieling keur ik ten zeerste af.
  gemodereerd

 10. Zolang Chan niet begrijpt welke mechanismen nu in het spel zijn, en de waarheid niet wil zien, zullen zulke zogenaamde erupties blijven bestaan.
  Dit is de modus operandi van de moordenaar, die weet dat zijn spel is uitgespeeld. Denk aan de Tucajana Indianen, een instrument van die misdadiger, de vloek van Suriname.
  Zolang deze vloek blijft bestaan, zal het nooit meer goed komen met Suriname.
  De vloek van Suriname zit nu alles te mobiliseren, zelf zijn geheime leger van zogenaamde Inheemsen in het binnenland.
  Met anarchie en chaos probeert hij de rechtsgang in Suriname te belemmeren. Een laffe hond, die alles zal mobiliseren om te proberen zijn eigen huid te redden.
  Het blijft een pathologische lafaard.
  gemodereerd

 11. Singsing boesskowtoe
  zuiver gezegd.
  Laaggeschoolde volk in su kun je niet kwalijk nemen. Ze eten de poep van hun leiders.
  In plaats aan sme te denken ding long baka a tingi go foe ding leider. Ik hoor omoe kasiri in t bos niks zeggen over concessies van bankrover.vervloekte volk. Zo mooi is sme en toch we doti a kondre. Mr winetoe ga je veren kunstwerk weer aandoen en je ballen bedekken met bladeren.
  gemodereerd

 12. Indianen zijn toch ook vluchtelingen die toevallig in Suriname zijn beland en daardoor misschien de eerste bewoners. Geeft dat hun het recht om te zeggen dat Su van hun is. En als het geen vluchtelingen zijn, wie dan wel, zijn ze soms gebaard door de apen in het oerwoud.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.