Aanval op controlepost: houttrucks in brand gestoken en politiemannen beschoten

15
Houttrucks in brand gestoken; politiemannen beschoten

Een nog onbekende groep gewapende personen heeft vanmorgen vroeg een aanval uitgevoerd op een controlepost van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) en het Korps Politie Suriname (KPS) te Pikin Saron. Daarbij zijn diverse houttrucks in brand gestoken (foto) en politiemannen beschoten.

Ook een post werd in brand gestoken. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat zeker twee agenten werden geraakt door kogels. Een van de agenten raakte gewond aan zijn hand. Een ander heeft schotwonden over het hele lichaam.

Er zouden acht vrachtwagens in brand gestoken zijn. De verdachten zijn daarna met twee dienstvoertuigen van de SBB ervandoor gegaan alsook met een dienstwapen van een agent.

De redactie verneemt verder dat er ook truckchauffeurs, een politieman en een lid van SBB zijn meegnomen door de aanvallers. Over de aanvallers is bekend dat het gaat om inheemse bewoners uit de buurt.

UPDATE: Een aantal personen die vanmorgen betrokken waren bij de opstand te Pikin Saron, zijn dodelijk geraakt door afgevuurde kogels. De redactie van Waterkant verneemt dat het uitvaartbedrijf zojuist twee lijken vanaf het politiebureau te Lelydorp heeft afgevoerd naar het mortuarium. Over hun identiteit is nog niets bekend.


15 REACTIES

 1. Afrikaanse toestanden…jeetje laten we bidden dat meegenomen personen veilig en wel terug worden bevonden/ gebracht
  gemodereerd

 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Het zijn geen AFRIKAANSE toestanden.
  Maar gewoon Surinaamse toestanden, waar de burgers/bewoners van het dorpsgebied nu eindelijk in opstand komen.

  Geen enkele regeringen in Suriname hebben ooit bij Wet illegale Houtkap van ons binnenland in Suriname verboden.
  Al die zogenaamde politici, bedriegers, oplichters met hun familieleden en vrienden hebben belang in deze.

  En het GELD dat ze verdienen via bepaalde buitenlandse Chinese bedrijven worden op een heel slimme manier overgemaakt naar geheime (bankrekeningen) in het buitenland.

  Aan welke schurken in Suriname zijn er concessies verleend voor hun illegale activiteiten in ons binnenland?
  Laten ze alle namen publiceren.

  @moen: Wij hoeven niet te bidden.
  Want met de BIJBEL in de HAND gaan ze door ons BINNENLAND om al onze grondstoffen te ROVEN.
  gemodereerd

 3. Het zijn de opgehitste mensen van NDP, NDP zit hier achter. Shantoe heeft niks serieus genomen , hij had Bouterse en hun aanhang allang moeten opruimen. Ik denk zelf dat het nu te laat is, je heb de ene kant de actie voerders ook de aanhang van NDP en de andere kant inheemse en de ABOP. Chan behandel nieuwe kiesregeling en schrijf snel een nieuwe verkiezing.
  gemodereerd

 4. weet een indiaan netjes gezegd inheemse wel wat een daf truck met oplegger kost????????????

  onze indianen/ inheemsen worden steeds en steeds vrijpostiger.

  een stevige koti go hebben ze nodig. sorry maar dit is zware criminaliteit.
  ze claimen heel suriname inclusief onafhankelijksplein /palentuin etc. a no ka daa deng ede.

  inheemsen die deze vrachtwagens in brand hebben gestoken gewoon levenslang opsluiten. ano ka da ien deng edesee.

  ze roepen zichzelf ingie en willen ook zo genoemd worden want het is een naam om trots op te zijn. vandaar het gebruik van woord indiaan. elke inheemse zegt mi na wang ingie en mo tang wang ingie jere. is om trots op te zijn. maar deze praktijken keuren wij 1000% af.

  protesteren mag maar vernietig geen dure spullen van derden.

  suriname is niet van de inheemsen laat dat duidelijk zijn. misschien met hun mond.
  gemodereerd

 5. Bij aanhouding van de daders moet de korps leiding hun een ernstige reprimande geven.Is een beetje ongehoord wat ze gedaan hebben.
  gemodereerd

 6. ke pôti, de mensen hebben totaal geen idee wat voor schade ze anderen en de Surinaamse economie aandoen.
  gemodereerd

 7. Inheemsen weten misschien niet wat een DAF truck waard is, maar ze weten wel dat hun leven en dat van hun kinderen meer waard is dan dat van alle trucks en alle geld op aarde. Als men zo doorgaat met het vernietigen van hun milieu en het vergiftigen van hun samenlevingen met kwik, ben ik bang dat er straks geen (gezonde) inheemsen meer zijn in Suriname. Ik vind eerlijk gezegd dat de inheemsen te lang en te veel met hun belangen hebben laten sollen. Zelf was ik, als ik in hun schoenen had gestaan, al veel eerder in opstand gekomen.
  gemodereerd

 8. Als paars, de NDP aan de macht was dat zou dit echt niet gebeurd zijn. Het is goed om een goed onderzoek te doen wie er daadwerkelijk achter zit. En wie er daadwerkelijk de geestelijke vaders zijn geweest.
  Het land wordt bewust in chaos en anarchie gegooid, wetende dat het 8 december proces aan zijn einde is.
  Ook met de plunder en roof in Paramaribo kan deze relatie aangetoond worden. Maar regering Chan is veel te zwak om dit goed te kunnen adresseren. Nog steeds weten we niet wie de geestelijke vaders zijn van de Roof en plunder van 10 februari terwijl we precies weten wie er bij deze allemaal garen bij spint.
  Een staat die pretendeert een centrale gezag te hebben mag dit nooit tolereren. Moord, brandstichting, vernieling, poging tot moord. De verkrachting van de rechtstaat.
  gemodereerd

 9. Zou het ook zo kunnen zijn dat de inheemsen klaar mee zijn dat de natuur in binnenland van Suriname nasr de klote geholpen wordt door op eenvolgende regeringen. Dit lijkt mij een duidelijke protest tegen vernietiging en houtkapperij. Indianen leven in grote mate in harmonie met de natuur!!
  gemodereerd

 10. Die emmer druppelde al een tijdje over. De inheemsen nemen het recht nu in eigen hand. Want wat er nu gebeurd kan niet zo verder. Er worde concessies uitgegeven in die mensen hun leefgebied. Kijk maar hoeveel aan waarde er word weggedragen. Maar niemand luistert naar deze mensen. Deze regering is de erg.. eigen belang, staat voorop! Ze houden een ieder voor de gek. Kijk maar naar de vele skalians die nog steeds aktief zijn.

  Chan doet geen moer voor niemand..! Wat verwacht men dan.. en als ik de eerste beelden zo zie. Dan zijn de rapen gaar.. maak uw borst maar nat..
  gemodereerd

 11. Wie had die concessies uitgegeven dan!? was het niet die halve inheemse? Waai boi!!!
  gemodereerd

 12. @Konsensi: jij en je makkers slapen want die concessies binnen het woongebieden van de inheemsen, worden al jaren uitgegeven. Ook de vice-president heeft er meerdere. Nu jullie ineens wakkers lijken te worden, vinden jullie dat je achtergesteld worden maar nogmaals, jullie hebben jaren geslapen en vinden alles prima. Nu geweld gebruiken om je eisen kracht bij te zetten is oerdom.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.