16-jarige autobestuurder veroorzaakt aanrijding en vernielt ruit benadeelde met handbijl

4
Politie gearriveerd op locatie

De 16-jarige verdachte Michel A. is afgelopen zaterdag door de politie in Suriname aangehouden, omdat hij op vrijdag 21 april na een aanrijding met een pick-up ook nog de ruit van het voertuig heeft stukgeslagen met een bijl.

Het geval deed zich voor aan de Goede Verwachtingweg. De benadeelde die naar een rouwzitting ging, parkeerde zijn pick-up langs de weg. Op een gegeven moment reed de verdachte voorbij met zijn voertuig en kwam in botsing met de pick-up van de benadeelde.

Er ontstond hierover een discussie tussen de verdachte en een familielid van de benadeelde, die de botsing zag gebeuren.

De verdachte reed weg en kwam kort daarna terug gewapend met een handbijl. Daarmee beschadigde hij een zijruit van pick-up en reed daarna weg.

De politie wist hem afgelopen weekend voor een supermarkt aan de Ephraimszegenweg aan te houden. De verdachte bekende de vernieling. Het voertuig dat hij bestuurde en de handbijl werden door de politie in beslag genomen.

Michel is minderjarig en bovendien niet in het bezit van een Surinaams rijbewijs. Hij is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het verder onderzoek is overgedragen aan Jeugdzaken.


4 REACTIES

 1. 16 jaar, zonder geldig rijbewijs deelnemen aan het verkeer en nu reeds de crimineel uithangen. Hoe corrigeer je dit gedrag? De Amerikaan zou zeggen: lock him up, he is a loose canon.
  gemodereerd

 2. Er lopen te veel van dit soort totaal gestoorde, verwende, asociale krengen rond!
  Hopelijk krijgt hij een gepaste straf waarbij iets aan zijn gedrag gedaan wordt.
  gemodereerd

 3. Ja inderdaad een gepaste straf, en dat is een kogel door zijn kop jagen!
  16 jaar en dan zonder(rijbewijs wat niet mogelijk is) moet 18 jaar zijn om
  dat te halen. En dat ”criminele gedrag vertonen” wat een kolére rot jong.
  Weg ermee, als deze 18 jaar wordt, is hij al een top crimineel.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. @Klaas die gepaste straf van jou kennen ze alleen in Nederland daar wordt alles afgedaan met een taakstraf en dan mogen ze weer. 16 jaar en de gangster uithangen dan ook maar een flinke straf erop.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.