Stutgard: “Mangre weghalen als bondsvoorzitter; ze heeft haar schaapjes op het droge”

25
Reshma Mangre, voorzitter van de onderwijsvakbonden BVL en ALS

Ricky Stutgard, universiteitsdocent en voedseltechnoloog, vindt dat de leerkrachten aangesloten bij de Bond van Leraren (BVL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) ervoor moeten zorgen dat Reshma Mangre wordt bedankt als bondsvoorzitter.

“Ze moeten die voorzitter weghalen. Mangre is DNA-lid, VHP’er en ze heeft haar schaapjes op het droge. Dus ze gaat niet vechten voor de leerkrachten. Die vrouw is daar niet goed als voorzitter”, zei Stutgard in het radioprogramma Bakana Tori.

De wetenschapper vindt dat het moment een bestuurslid van een vakbond de keus maakt om een politieke functie te bekleden, die dan gelijk moet bedanken bij de vakbeweging. Dit geldt dan ook voor vakbondsleiders die andere partijen vertegenwoordigen.

De financiële situatie voor vele groepen, waaronder ook leerkrachten, is momenteel niet rooskleurig. Echter slechts een deel uit deze groep is bereid in de voorlinie te staan en de strijd te voeren voor lotsverbetering.

Stutgard noemt de groep die niet bereid is te strijden, maar wel van de vruchten van de resultaten van deze strijd te profiteren, lafaards. “Vele van ze zijn lafaards. Ze willen dat anderen hun vuile werk moeten doen”, aldus Stutgard.


25 REACTIES

 1. Stukgard dat is een mislukkeling; niet enkel binnen zijn eigen partij gedumpt maar ook in het onderwijs gebeuren; probeert zich uit te geven als ‘allround gezondheid wetenschapper’ is voedingsmiddelen technoloog( HBO-4 jr). Probeer nu zijn geluk /slag te slaan als “vakbond man” en binnen de NDP binnen ’te sluipen’…. erg doorzichtig..
  gemodereerd

 2. En hij hft gelijk. Mangre is via de dimme mensen van ALS/BVL in Dna belandt. Eigen belang. Ze gaat geen moer voor onderwijsgevenden doen. Schrijf verkiezingen uit of mensen schrijf je uit de bonden
  VSB moet ook zwijgen want zij zitten ook bij de honingpot.
  gemodereerd

 3. Ricky heeft helemaal gelijk. Reshma is niet de juiste persoon om als vakbondsleider aan te blijven. Ze heeft teveel petten op, als VHP’er, als DNA lid en als vakbondsleider.
  gemodereerd

 4. Er was eens een diëtist die in het kader v het recht op mensenrechten en het recht op vrijheid van meningsuiting, van mening is dat de bondsvoorzitter vh onderwijs moet vertrekken.
  Het lijkt inderdaad op een anansie-torie!
  Diëtist; iemand die gaat over veilig en gezond voedsel, welke uni? Economische faculteit of Bestuurskunde? Proest!

  ‘Ze heeft haar schaapjes op het droge’ 🙄. Ooh lordy, het gaat bij deze ouwe bok om het aantal schapen.

  Suriname let op die wolven in schaapskleren!

  Heeft suri geen media-toezichthouder?
  Die bakana-rommel loopt de spuigaten uit.
  De suri’s worden vergiftigd en bewierookt door allerlei laag allooi, lijkt Noord Korea wel, alleen die megafoons op straat ontbreken.

  ON-Gehoord Suri!
  gemodereerd

 5. Stutgard onderschat de positieve invloed die een vakbondspersoon kan hebben binnen een politieke partij.
  gemodereerd

 6. Stutgard noemt de groep die niet bereid is te strijden, maar wel van de vruchten van de resultaten van deze strijd te profiteren, lafaards. “Vele van ze zijn lafaards. Ze willen dat anderen hun vuile werk moeten doen.
  Stutgard die mensen zijn geen lafaards, ze zijn juist de harde werkers. 90 procent van de actie voerders bestaat uit een bevolkingsgroep. Het zijn juist de mensen die alles gratis willen en behoren tot de armste bevolkingsgroep. De niet actie voerders gebruiken de vrije dagen om hun landbouw/vee teelt te doen. U bent de grootste lafaards die geen verstand heeft om een land op te bouwen, u bent net als Hooghart.
  gemodereerd

 7. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.
  Dit moet niet alleen gaan over mevrouw Mangre, maar ook over anderen die een dubbele pet op hebben.
  Wat vindt je van DNA leden met allerlei andere baantjes en dito salariëring, ook onze pres en VP hebben een dubbele pet op, vergeet onze ministersploeg en de vakbondsleiders niet. Belangenverstrengeling???????? Het is een “vies” woord.
  gemodereerd

 8. Mislukt in zijn eigen partij. Hij is nu pas wakker???? Shut up, skoeby. Bruma, Derby, Sylvester, Castelen, Hooghart, Miskin. Moet ik nog meer namen opnoemen van vakbondsleiders, die tegelijk politieke functies bekleden of hebben bekleed? Dus ga met je fluitjes spelen, stutgar……of houden jezelf bezig met voedsel, die we nodig hebben. En wie ben jij om mensen, die geen lid zijn van een vakbond, lafaards te noemen???? Jo sebrefata.
  gemodereerd

 9. Stutgard noemt de groep die niet bereid is te strijden, maar wel van de vruchten van de resultaten van deze strijd te profiteren, lafaards. “Vele van ze zijn lafaards. Ze willen dat anderen hun vuile werk moeten doen”, aldus Stutgard.@@
  Ben het met Ricky eens. Er zijn altijd mensen die van anderen profiteren zowel bij de actieven als niet actieven.
  In bedrijven heb je ook collega’s die geen vakbondslid willen zijn, maar wel mee profiteren. Zowel Ricky als Keneth moeten in de spiegel kijken en zich afvragen, wie zijn deze/de mensen.
  gemodereerd

 10. Esmerald, onderontwikkeld Surinamertje, ben jij tegen een strijd van recht op vrije meningsuiting? Als die Stuttgart iemand was die daar voor opkwam mag jij wel een toontje lager zingen. Jij schrijft veel maar zegt heel weinig.. probeert daarnaast intelligent over te komen maar slaat volledig de plank mis!
  gemodereerd

 11. “Echter slechts een deel uit deze groep is bereid in de voorlinie te staan en de strijd te voeren voor lotsverbetering.”

  Dankjewel Hr. Stutgard.. u benoemt de zaken zoals ze zijn! A Blaka mang altijd o tjar a neng, terwijl dat de groep is die onderaan de maatschappelijke ladder bungelt. En overal met argwaan word bekeken. Helaas heeft men geen andere keus, dan te strijden. Men manipuleert deze groep op allerlei mogelijke manieren. Ze deugen niet?? Maar ga kijken op elke werkvloer, wie daadwerkelijk het werk uitvoert..

  De beelden van de leraren die bij de President op de stoep stonden, spreken voor zich. Dat zijn de mensen die onze kinderen opvoeden, vormen en ontfermen. Ja.. de zwarte vrouw.. geef ze aub het respect dat ze verdienen en kijk niet op ze neer.
  gemodereerd

 12. Stutgard heeft een flinke dosis zelfkennis. Hij is de grootste lafaard. Bij hem gaat het niet zozeer om die mevrouw, maar deze zichzelf benoemde wetenschapper, voedseltechnoloog, universiteitsdocent, en wat al dies meer zij, bedrijft politiek. Schoenmaker houd je bij je leest. Haal het niet in je stomme kop om president te willen worden, als je daarop uit bent. No so a volk toe letter.
  gemodereerd

 13. Mijnheertje antivax. God u hebt het allemaal overleefd met uw geweldige antivax beweging. Maar velen niet. Jammer, van die anderen.
  Maar goed. Mevrouw Mangre zou een dubbele pet op hebben. Geloof ik ook. Maar wat moet volgens u met het onderwijs gebeuren. Geld is er niet. Uw helden hebben afgelopen 10 jaar een destructieve beleid en een ROOF beleid gevoerd.
  Wat wilt u nu?? Door stakingen het beetje onderwijs kapot maken.
  Hoe moet het met de jeugd en de kinderen die nog op school zitten. Wilt u ze nog een stukje ontwikkeling afnemen?
  De ROOF regering heeft dit land al verarmd. Sociaal- economisch en cultureel verarmd. 10 jaar beleid door de Nationale dago partij. Nee geen Dagobert beleid. ROOF beleid. Ze hebben de toekomst van de jeugd gestolen en geroofd.
  Coca Regering hebben ze achtergelaten in Suriname. Elke jongere is aan coke verslaafd. Vraag het Le Monde en de DEA hoe dat komt???
  gemodereerd

 14. @hans o. meneertje conspiracy.

  Waar bemoei jij je mee kaaskop, met je;
  “onderontwikkeld Surinamertje, ben jij tegen een strijd van recht op vrije meningsuiting?”

  Mijn gunst mang, wat voor ABN is dit?
  Mie gado, soso lafoe! Schei toch uit man, geboren en getogen nog erbij, dubbel Proest!

  Niet omdat je via boer zoekt vrouw’ een suri heb gescoord mag je infiltreren.
  Je bent te achterlijk om te begrijpen wat ik bedoel. Is alleen bestemd voor insiders; echte Surinamers. Ik volg dat verwerpelijk gedrag v jou tegenover ‘WAT’, een echte suri. Nou ik ben geen ‘wat’ loosert!. Is dat duidelijk!

  Wegwezen jij!
  MAND!
  gemodereerd

 15. Oooh, thx yere @Sing Sing

  Nu snap ik waarom die angsthans het opneemt voor zijn vriendinnetje. Ze zijn beiden bang voor het vaccin, woehahahaha.

  The End of the world is nearby.
  Kijk vrijdag 5 mei onder je bed angst-hans, dan is het Black moon eclipse and full moon in scorpio. Boehoehoe, de illuminatie komt je ophalen.

  Braaf,
  Mand!
  gemodereerd

 16. Mnr. Stutgard u heeft groot gelijk …….. Mangre moeten ze opdonderen.

  Wat is haar bijdrage tot nogtoe … als DNA-lid en Vakbonds leider … om ons Onderwijs dat helemaal op z’n gat ligt … uit dat diep dal te halen.

  Ik hoor de Gatlikkers en Lafaards van de Oranje Movement zeggen dat het allemaal de schuld is van de vorige regering.

  Nu de NPS uit de Coalitie gestapt is krijgt die partij ook de schuld { Jogi en consorten}.

  De Oranje Movement Abanies schreeuwen van de daken … houdt de dief … terwijl … ding na ding very very … GRAAIERS … DIEVEN … van ’s Lands financiën.

  Hoe vaak heeft deze “……….” van Santokhi … de afgetreden minister van Onderwijs … niet aangevallen in DNA.

  Dhr. Valies had beter moeten luisteren naar adviezen om deze labaria niet als opvolger voor te dragen.

  Dinsdag wordt een V…H…P’er benoemt op Onderwijs .. thanks to the gods .. dat ABOP die post niet opgeëist heeft.

  Ik ben benieuwd hoe genoemd DNA-lid en de andere V…H…P
  DNA leden uit Nickerie hun opstelling t.o.v. de nieuwe mi-ni-ster van Onderwijs zal zijn.
  gemodereerd

 17. Belangen verstrengeling.
  Dit had nooit gemogen het bekleden van meedere posten.
  Hoe kun je objectief blijven
  gemodereerd

 18. ha ha die hans oh , en ook die stadsgerillia , hansje jij wordt eens goed onderuit gehaald , jou dropveter is nog geen millimeter , dus wat is jou inbreng dan , en die stadsgerillia zit gewoon weer de vhp aftekraken , dus ook een droplulletje , ach jullie zijn laaggeschoold en dat is het , limbo zal jullie niet vragen om op de koffie te komen , hij wil geen luizen in zijn programma op limbo fm
  gemodereerd

 19. Probeer je toch weer intelligentie uit te stralen?😭 Totaal geen verstand in het hopeloze onderontwikkeld land. Door mensen als jou ligt Suriname in een puin. Alleen praters die denken omdat ze een beetje Nederlands kunnen, ze op niveau zitten. Alleen maar schreeuwen langs de zijlijn 😂. Blijf in je kelder hersenloze esmerald 🤡
  gemodereerd

 20. Al de Koeneersies,& Kobieskeren,die hier kritiek leveren op de geleerde respectabele heer Stutgard,moeten hun domme waffel dicht plakken,als ik hun allemaal op een hoop zou vegen,zouden zij een niets voorstellende hoopje vuil/rommel zijn,en zich niet kunnen meten aan deze rechtgeaarde Surinamer,nu begrijp ik het,als men zegt,dat deze DOMMIE SO boerikies tot en met 4 de klas lagere school geweest zijn,SAMMA NO MOES DONG SO,..allemaal 2de klas lagere school DROP OUTS. FB idioten.get a f,,cking life.and hit the road.Als jullie de verrader Mangre verdedigen,dan zijn jullie allemaal zo blind en dom als een stelletje Garnalen.
  gemodereerd

 21. Alweer een hersenloze reactie, met een enorm hoog kleutergehalte, van angst-hans.
  Ik daal effe af naar het niveau, is wel zo eerlijk.

  Tjee potie, wat moet je nou tss al die onderontwikkelde suri’s in dat hopeloze onderontwikkeld land. Hoe voelt dat!

  Wat doe je daar, wat is jou intellectuele Hollandse bijdrage, behalve zeiken op suri’s en geloven in conspiracy.
  Oooh wacht, je dokt in suri voor het einde der tijden, whoehahaha.

  Je kunt liever teruggaan want suri heeft geen bejaarden-tehuizen voor dementen. Mensen als jij zijn een zware belasting voor de gezondheidszorg.
  In Holland kunnen ze je nog verbergen in een kelder, vind jij vast erg leuk. Net als vroegâh, toen je spelletjes speelde in de kelder.

  Mand!
  gemodereerd

 22. Ik ben in Nederland en zorg ervoor dat Surinamers geld kunnen verdienen. Jou hersenloze kop dacht dat ik in Suriname was he. Leer je mensen een hengel te geven en geen vis zoals jullie mekaar behandelen. Dat “woehaha” was de aap die in je loskomt af en toe hè mislukte Surinamer die maar zit te klagen😭. Daarom pak ik jullie aan, de echte nietsnutten! Je mag uit je kelder.. ga nu maar op het dak zitten 😁
  gemodereerd

 23. hansje oh , of bedoel jij stelen van de hollanders , studgard zegt het toch , de schaapjes van de ndp staan met de pootjes in het water op de uiterwaarden , hansje hier hebben we geen uiterwaarden , omdat ze er hier geen kaas van hebben gegeten
  gemodereerd

 24. Oooh, wat doe je dan? Drugs.
  Angst-hans hou je liever bezig met die boerin van bbb. Niemand zit op jou soort te wachten.
  Helemaal geen toegevoegde waarde.
  Heel goed dat je terug bent, vergeet je niet om je plekje te reserveren in het dementie-zorghuis, want die proeverijen hebben erin gehakt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.