Panka: “Rechtsgang in Suriname op dit moment zwaar politiek beïnvloedt”

19
NDP woordvoerder Panka
NDP woordvoerder Panka (archief)

De Rechtsgang in Suriname wordt volgens NDP-woordvoerder Ricardo Panka op dit moment zwaar politiek beïnvloedt. De paarse partij gelooft daarom niet in rechtvaardige uitspraken in de diverse strafzaken die lopen tegen partijtoppers Desi Bouterse, Ashwin Adhin, Gillmore Hoefdraad, Ginmardo Kromosoeto en Robert van Trikt.

“Laten wij dat niet onder stoelen of banken schuiven. We zien en horen wat er gebeurd, maar we zeggen niet veel erover. Er zijn drie machten die elkaar in balans moeten houden, zodat de rechtsgang in Suriname op een zuivere wijze verloopt. Ik roep daarom namens de Nationale Democratische Partij de instituten op om zoveel mogelijk volgens hun verantwoordelijkheden beleid te voeren en hun machtspositie niet te gebruiken om Surinaamse burgers politiek te vervolgen”, benadrukte Panka in een interview op Culturu TV.

Hij voegt eraan toe dat de hoger beroepszaak in het 8 december strafproces, waar zijn partijvoorzitter Bouterse 20 jaar cel riskeert en de zaak van Hoefdraad grote voorbeelden zijn van politieke vervolgingen. Zo is er zelf getracht om de voortvluchtige Hoefdraad via Interpol internationaal te laten signaleren en aanhouden. “En ze zijn op hun bek gevallen. Duidelijk is door Interpol aangegeven dat zij niet meewerkt aan politieke vervolging van burgers”, zegt Panka.

Over het vervolgingsapparaat, doelende op het Openbaar Ministerie, fronst Panka ook zijn wenkbrauwen. Volgens de partijwoordvoerder heeft een ieder in de afgelopen periode gezien hoe bepaalde verdachten wel zijn vervolgd, terwijl anderen de kans hebben gehad om het land uit te vluchten.

“U weet dat de vicepresident ook gezegd heeft dat het paspoort van zijn jongere broer werd ingehouden, maar van iemand anders is vrijgegeven en die is niet meer in het land (kwestie Paul de Haan en Prenobe Bissesseur bij SLM, red.). Dus binnenshuis zelf kookt het. Ze houden elkaar natuurlijk krampachtig vast, maar binnenkort zal men zien dat wat niet bij elkaar hoort ook niet bij elkaar zal blijven”, stelt hij.

Een ander verschijnsel dat Panka nu merkt, is de manier waarop critici worden uitgeschakeld. “De onderdrukking wanneer je iets zegt en men is daarmee niet gelukkig, dan wordt je uitgenodigd door de politie en je ziet voorlopig het daglicht niet. Of je nu verkeerd of terecht uitspraken hebt gedaan, lapt men aan hun laars. Laten we de dingen bij de naam noemen”, aldus de NDP-woordvoerder.


19 REACTIES

 1. panka , wat bent jij een zielig mannetje , al die vrienden van jou die je noemde hadden allang in het gevang moeten zitten voor jaren , maar jij bent zeker blij door de traagheid van de rechters , dat je vrienden vrij rond lopen , maar waarom is jou grote vriend hoefdraad gevlucht , dat weet jij zeker niet he , maar panka als je de massamoordenaar ddb blijft steunen , nou dan hebt jij ook geen respect voor de nabestaanden die hun dierbaren van de coup op 25 februari 1980 , en december 1982 en in 1987 in Moiwana zijn vermoord, en panka jij zal wel elke dag de voeten kussen van die duivel he
  gemodereerd

 2. Panka ede boro. De ratten die hij noemt zijn schuldig en moeten zoals een democratische rechtsorde betaamd bestraft worden. Als visverkoper zou hij beter uit de verf komen, deze ndp kneus.
  gemodereerd

 3. Als ze zelfs DDB om politieke redenen kunnen vervolgen en hopelijk voor twintig jaren achter de tralies kunnen zetten, vraag ik me toch af waarom ze Panka niet ook een politieke loer draaien. Volgens mij is Panka een grotere paarse koebie vis, het zou toch meer politieke winst opleveren om Panka uit te schakelen I.p.v. een politieke nobody als Robert van Trikt?
  gemodereerd

 4. De NDP heeft 10 jaar de kans gehad en heeft in die 10 jaar de basis gelegd voor armoede voor de komende 20 jaar.
  Bovendien zijn heel veel ondeugdelijke en incapabele mensen in overheidsdienst genomen, met riante salarissen, wat het allemaal nog erger maakt.
  Hebben ze geen geweten bij de NDP? Nee. Het is een rovers producerende partij.
  gemodereerd

 5. Panka lanka, je moet je paarse bek houden. Je lult over de trias politica. Maar jouw paarse criminele boevenbende weet niet wat dat is en heeft er nooit naar gehandeld. Je noemt de naam van van Trikt. Wie heeft hem voorzichtig het gerecht gesleept, joe dong boeriki? Juist ja. Dus diezelfde voortvluchtige boefdraad……
  En vooral jouw gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, heeft een broertje dood aan democratie….remember 25 februari 1980 en 8 december 1982???? Joe ellingbere.
  En btw, hoe is het gesteld met de nutsvoorzieningen op jouw, met lanti djari, verkavelingsproject op Para , jo paarse oplichter?
  Dus hou je grote kappa dicht, Panka lanka.
  gemodereerd

 6. Niet dat ik het helemaal eens ben met de heer Panka. Maar wat heel duidelijk is bij de huidige regering, is dat critici monddood gemaakt worden. Het OM wordt op dit moment heel zeker beïnvloed door de politiek. Suriname is een politiestaat geworden onder Santokhi.
  gemodereerd

 7. Jammer dat het arme stemvee in Suriname blijft geloven in deze gewetenloze figuren.
  gemodereerd

 8. panka ook zo’n hersenloze NDP’er die ook maar wat roept om maar te roepen.

  Jouw leider had allang al in gevang moeten zitten, en de rest ook, zoals Boefdraad.

  Zoek een fatsoenlijke politieke partij, brulaap!
  gemodereerd

 9. Panka(kelaar)…..miezerig paars politiek kuikentje….laten we de dingen even bij naam noemen, de inmiddels veroordeelde massamoordenaar en drugscrimineel Bouterse schoot, eigenhandig, 15 onschuldige en ongewapende landgenoten het leven uit op 8 Dec. ’82. En deze mensenrechtenschender en misdadiger loopt nog steeds vrij rond. Laten we ook even Hoefdraad bij naam noemen…Oppenheimer $125 miljoen geleend tegen 12,875% rente, plus $550 miljoen geleend tegen 9,25%. Em met een schuldenlast van $4 miljard heeft deze veroordeelde paarse schurk het land in een chaotische financiele ellende en armoe achter gelaten , om vervolgens als een laffe straathond op de vlucht te slaan.
  gemodereerd

 10. Die P moet echt zijn hoofd uit die…. halen. Dan zal hij het daglicht aanschouwen.
  Een massamoordenaar die alle rechtsingangen heeft gehad en het recht maximaal heeft benut, en die meerdere malen wordt veroordeeld voor de moorden, om dan te zeggen dat B slachtoffer is van politieke vervolging is een grote farce.
  Deze P lijkt gehandicapt te zijn in zijn cabeza.
  Dat mensen nu vervolgd worden voor wat ze de economie van het land hebben aangedaan, wordt ook als politieke vervolging betiteld.
  wanneer gaat deze P de OM vragen om een onderzoek in te stellen met de vraag zijn leider en de andere NDP elite allemaal zo stinkend rijk zijn geworden. Allemaal dollars miljonairs. Roof mijnheer P. niet door noeste arbeid.
  Het is jammer om te zien wat voor boeven partij de NDP is.
  gemodereerd

 11. Als je sec luistert naar wat Panka beweert, dan slaat hij de plank niet mis.
  Bijna iedereen in onze samenleving twijfelt aan de onafhankelijkheid van onze Rechtspraak. Je moet van heel goede huize komen/zijn om de politieke druk en de druk uit de samenleving te weerstaan (ons kent ons bij de elite)
  Dat iemand als Panka (NDP) dat zegt neemt de twijfel onder ons niet weg.
  Hoeveel keer heb je hier op WKT niet gelezen dat er grote twijfel is, onder voor- en tegenstanders van de regering. Nu als je de reacties leest, hypocritisch nô ka.

  “Panka ede boro”, geldt niet alleen voor hem.
  gemodereerd

 12. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. En a bek disi na paarse bek dus a singi na paars. Mi dati, ik zeg Panka zingt vals punt.
  gemodereerd

 13. Ik stel één vraag: Welke regering en partij heeft met een politieke ingreep geprobeerd de strafrechtelijke vervolging van Bouterse te voorkomen? Iets van de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet. Panka is net zo een leeghoofd en blinde volger als de andere zgn. grote namen binnen de NDP.
  gemodereerd

 14. Hij voegt eraan toe dat de hoger beroepszaak in het 8 december strafproces, waar zijn partijvoorzitter Bouterse 20 jaar cel riskeert en de zaak van Hoefdraad grote voorbeelden zijn van politieke vervolgingen. Zo is er zelf getracht om de voortvluchtige Hoefdraad via Interpol internationaal te laten signaleren en aanhouden.
  ==================================

  Eerst de massa moordenaar en de kwal die zoveel geld heeft geleend dat het volk van Suriname nu in chaos en ellende leeft en daarna gaan we achter Panak en de rest van zijn NDP vrienden aan. Immers de moorden en de vele onterechte leningen en het onrechtmatig verhogen van het leenplafond zijn onomstotelijke feiten.

  You can fool all people some of the time and some people all the time. But you can never fool all people all the time.
  gemodereerd

 15. pony en die eigen+ mening , jullie houden van die panka he , precies in jullie straatje toch , panka zal geen slecht woord zeggen over zijn ndp toppers he , en jullie ook niet he
  gemodereerd

 16. Aan Ma Panka,

  Hij heeft een afrikaanse visie, daarom is deze groep niet in staat om ontwikkeling te brengen.
  Een zware misdrijf gepleegd door een moordenaar die gevonnist is, ziet hij
  als een politieke issue.
  Het land had nooooooooit onafhankelijk moeten worden, waar is zijn de fake nationalisten met hun grote bek??????? Waarom zijn de creolen ook naar Nederland gekomen voor de onafhankelijkheid, dat zegt genoeg. creolen hebben ook in vertrouwen in hun eigen politiek leiders. Gratis bruine bonen en zoutveel maakt veel meer kapot dan wat lief is !!!!
  gemodereerd

 17. Maar ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad staat nog op de binnenlandse opsporingslijst. Dus..
  Opsporen en berechten.
  gemodereerd

 18. Over de plank mis slaan gesproken. Zijn er wel of geen onschuldige (tot het tegendeel bewezen) burgers standrechtelijk vermoord en wie was daar ook weer hoofdverantwoordelijk voor die shit?
  Ik zeg uitspraak in hogerberoep 15 x 20 jaar.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.