ABO neemt strijd leerkrachten actiegroep ‘Wi Sa Strey’ over

8
Pakittow:

De Algemene Bond Overheidspersoneel (ABO) in Suriname heeft de strijd van de leerkrachten die zich hebben gebundeld in de actiegroep ‘Wi Sa Strey’ overgenomen. ABO-voorzitter, Hugo Blanker, stelt in een schrijven dat het gesprek met onderwijsdirecteur, Natasia Bennanon, geen soelaas heeft geboden.

“Uiteindelijk heeft de ABO besloten om niet werkloos te blijven toezien hoe er door de regering met deze landsdienaren wordt omgesprongen en heeft de zaak naar zich toegetrokken”, zegt Blanker.

Vanaf dit moment heeft het bestuur van de ABO besloten om de belangenbehartiging van deze werkers over te nemen. De regering had laten weten geen gesprekken meer met de actiegroep te voeren omdat ze geen rechtspersoon zijn.

Het bestuur van de ABO vraagt met de nieuwe ontwikkeling aan president Chandrikapersad Santokhi om het bestuur en een vertegenwoordiging van de actiegroep te ontvangen. De vakorganisatie wijst op de toekenning vanuit de regering van de oli karta en het bedrag van SRD 5.000 maandelijks.

Het deelnemen aan het werkproces is volgens het ABO-bestuur afhankelijk van een aanvaardbare oplossing.


8 REACTIES

 1. Al geef je ze 10.000 dan nog is het niet genoeg. Na 2 maanden gaan ze weer in actie, want de mensen hangen hun hoed op hoger dan ze kunnen reiken, oftewel ze geven méér uit dan ze hebben. Wie is de dupe van dit alles? De schoolgaanden. Over een paar jaar is 10% van de volwassenen op het niveau kleuter B blijven steken.
  gemodereerd

 2. Begrijp niet waarom 1 bevolkingsgroep zo oververtegenwoordigd is bij de stakingen. Staken ze om verandering in de samenleving te brengen of staken ze omdat de president een niet Afro is? De mate waarin men (lees de Afro) staakt doet mij vermoeden dat de stakingen racistisch getint zijn. Overal waar men de straat opgaat zie de racistische kop van Macdonald opduiken. Dat zegt toch al genoeg. De
  gemodereerd

 3. Laat de leerkrachten massaal naar buiten land vertrekken, in het buitenland is er tekort aan schoonmakers. Niveau van Surinaamse leerkrachten is de vergelijken met de niveau van de schoonmakers in Nederland
  gemodereerd

 4. De FOLS roert zich ook. Leerkrachten die dagelijks meemaken dat kinderen met een lege maag naar school komen, kunnen nu ook geen extra broodje meenemen voor hen. Immers, ze hebben er zelf moeite mee om de knorrende magen van hun kinderen tot bedaren te brengen. De middenklasse is haast weggevaagd. Leerkrachten en verpleegkundigen moeten vaak dubbele jobs doen om het hoofd boven water te houden.

  Verpleegkundigen, van wie wordt verwacht dat ze met uitzonderlijke liefde hun werk moeten verrichten, waren alles behalve zachtmoedig bij de protestactie. Er zijn zelfs racistische opmerkingen gemaakt over de regering en over hun mede-collega’s. ‘Gladharigen’ zijn niet komen protesteren. De ‘gladharige’ president mag van enkele verpleegkundigen terug naar India. Het is bedroevend en triest om dit soort nodeloze uitspraken te doen. Maar ze tonen wel de inborst van mensen die zonder onderscheid elke patiënt dienen te behandelen. Racisme komt steeds meer tot uiting in Suriname. Dit zet het land vele stappen terug en zal met een koopkrachtversterking van zelfs SRD 10.000 per maand, niet kunnen worden genezen.

  Nita Ramcharan

  Duidelijk dat deze demonstrerende kroesharige primaten een dubbele racistische agenda hebben.
  Nog steeds kunnen deze racisten het niet verkroppen dat een niet Afro de leiding van dit land heeft.
  gemodereerd

 5. Beste Surinamers,
  Bouterse en zijn NDP hebben al het geld opgemaakt en alleen maar schulden achtergelaten.
  Waarom doen jullie alsof jullie dit niet weten? Als je voor dommerik speelt, dan verdien je ook armoede.
  Velen van jullie hebben ook flink onterecht gegeten uit de ruif, 10 jaar lang. Wanneer ga je het terugbetalen?
  gemodereerd

 6. Als je over regering Bouterse praat die gestolen hft wat zeg je van VHP regering. Bij Boutetse zag je ontwikkeling, geen criminaliteit en niet deze miljarden diefstallen van chan en consorten. Verspillen van geld aan snoepreisjes. Gebouwen van miljoenen in nl verkopen voor habbekrabs aan zn vrienden.
  De koers moet omlaag. Ht moet nr 10. Jullie geld is geen moer waard.
  Staken totdat jullie iets zien. Wie dood gaat dat moet.
  gemodereerd

 7. @@Pjul …. het zijn kroesharigen o.a {de slim stemmers} die Santokhi aan de macht geholpen hebben. Laat dat over en over duidelijk zijn.

  De meerderheid heeft gestemd om het misdadig bewind van Bouterse weg te krijgen … en niet anders !!!!!!!

  Wanneer gaat dit tot jullie “gladharigen”doordringen???

  Wij de “slim stemmers “die gekozen hadden voor Santokhi… gaan hem niet wegstemmen op 25 Mei 2025 … maar WEGJAGEN !!!!!!

  Hij en z’n “dochter”{de zgn first lady} zullen in een Calcutta hol gaan wonen en “genieten”van de vele gestolen miljoenen.

  Ik bedoel niet Calcutta {distr. Saramacca} .. Calcutta {India }.
  gemodereerd

 8. abo , helden zijn jullie , jullie komen niet op voor de werkende klasse , de fabrieksarbeider , de bouwvakkers , personeel bij de supermarkten ect. , die geld in het laatje brengt voor de staat die dan jullie kunnen betalen , jullie werkende ?? , de leraren , de overheidsambtenaren , brengen niets naar de staat , jullie kosten een vermogen voor de staat , en jullie willen nog meer geld van de staat , jullie willen dus dat de bouwvakkers , de fabrieksarbeiders etc. harder moeten gaan werken zodat jullie loon omhoog gaat , abo jullie moeten jullie schamen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.