Reizigers met zangvogels in handbagage aangehouden op JAP-luchthaven

3
Vrouw vast voor oplichten sollicitanten met nep vacature voor werk op Zanderij
De vertrekhal van de luchthaven zanderij in Suriname - maart 2020

P.L. (68) en U.T. (67) die vanuit Suriname op vertrek stonden naar Nederland zijn respectievelijk op zondag 16 en dinsdag 25 april tijdens visitatie door leden van de airport security op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven aangehouden op verdenking van overtreding van de wet tegen smokkelen.

Bij P.L. werden in zijn handbagage 21 zangvogels aangetroffen, terwijl U.T. 11 vogels bij zich had, meldt het Korps Politie Suriname.

De zangvogels van onder meer het soort Twa Twa en Picolets, die totaal beschermd zijn, werden samen met de verdachten overgedragen aan de afdeling Fraude en Economische delicten van de politie.

De verdachten werden in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het voldoen van een boete is het tweetal na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie heengezonden.

De in beslag genomen zangvogels zijn afgestaan aan de dienst ’s Lands Bos Beheer (LBB).


3 REACTIES

  1. Gelukkig dat men deze smokkelaars heeft tegen kunnen houden.Na het betalen van ern boete van, laten we zeggen SRD 500 – ( ongeveer €15,- ) zijn ze heengezonden.
    gemodereerd

  2. En de dienst landsbosbeheer gaat de vogels voor zichzelf houden. BRT your life‼️
    gemodereerd

  3. Eenzelfde wijze nu ook toepassen op deze vogelsmokkelaars. Bindt hun snavels vast en pak deze smokkelaars stevig in. Dan wil ik zien hoe ze de overtocht gaan overleven. Het zullen wel die moorschonts uit Meerzorg zijn.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.