Asabina: “Meer dan helft aantal parlementariërs was aanwezig in DNA-gebouw”

5
DNA vergaderzaal Suriname
archieffoto

BEP-fractieleider Ronny Asabina vindt dat waarnemend parlementsvoorzitter Dew Sharman donderdag te snel heeft gehandeld bij het afhameren van de uitgeschreven openbare vergadering vanwege het feit dat slechts 12 parlementariërs op dat moment de presentielijst hadden getekend.

“In de regel is het zo dat leden na aanvangstijd nog tekenen. Wat we gezien hebben, is precies 10 minuten na de start de voorzitter de vergadering heeft geopend en weer abrupt heeft geëindigd. Maar er waren veel meer leden in het gebouw. Zelfs meer dan de helft. Er was zelfs een commissievergadering en wij waren er allemaal in het gebouw. Die commissievergadering is uitgelopen”, zegt de BEP-topman.

Volgens hem zou het goed zijn geweest als de parlementsleiding eerst afstemming zou hebben gepleegd met de verschillende fracties.

Op de agenda stond de behandeling van de ontwerpwet nadere wijziging van de Personeelswet en nadere wijziging van de Ambtenarenpensioenwet.

“Ik ging ervan uit dat we zouden vergaderen, want normaliter gaat een kwartier tot een half uur voorbij alvorens de vergadering aanvangt”. Hij vermoedt dat er getaxeerd is en de coalitie dan geconstateerd heeft dat zij niet over voldoende leden beschikte in geval van stemming bij de wet.


5 REACTIES

 1. asabina , jij lult , een vergadering is geplant op een bepaald tijdstip , en dan moet het aanvangen , en niet zoals jij zegt ::: ik ging er van uit dat ……….. , nou asabina wat doe jij in gods naam in het parlement , ga groenten en fruit planten in het binnenland , politiek is te hoog voor jou gegrepen
  gemodereerd

 2. Asibana, geeft de namen door aan de leiding van DNA en betaal ze niet wegens onrechtmatige werkverzuim. Die volksverlakkers.
  gemodereerd

 3. @@WAT … je hebt dikati om dhr. Asabina aan te vallen.

  Asabina … één van de beste Volksvertegenwoordigers … doet datgene waarvoor hij gekozen is … en niet zoals de Oranje Movement Bandieten … die niet eens weten waarvoor ze in DNA zijn. Stelen/Dieven … daarin zijn ze niet te evenaren.

  @@WAT .. joe sopie beest .. je toont je ware aard .. tenminste als je begrijpt wat dit betekent.
  gemodereerd

 4. Gewoon plichtsverzuim.
  Asabina zou beter moeten weten. In het gebouw zijn is niet voldoende. Je moet voor presentie tekenen.
  Gewoon slap ge……
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.