WWF informeert AWJ over Sustainable Forest Livelihoods Project

2
Natuur Suriname

In het streven van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) om Decent Work in geheel Suriname te bewerkstelligen, zodat personen waar zij zich ook mogen bevinden in het land in hun levensonderhoud kunnen voorzien, verwelkomt minister Steven Mac Andrew alle initiatieven die dit doel of soortgelijke doelen nastreven.

In dit kader heeft de minister op dinsdag 25 april de directeur voor Suriname and Guianas World Wildlife Fund (WWF), David Singh en de Landscape coördinator, Anna Mohase, ontvangen om geïnformeerd te worden over het project “Sustainable Forest Livelihoods for Communities of Guyana and Suriname,” welke WWF Guianas zal uitvoeren.

De algemene doelstelling van het project is het behoud van gezonde bossen en natuurlijke hulpbronnen, waarbij wordt gestreefd naar het versterken van duurzame lokale gemeenschapsontwikkeling in bosgemeenschappen en het verbeteren van duurzame mogelijkheden voor levensonderhoud in die gemeenschappen.

De minister en de onderdirecteur Arbeidsmarkt, Naomi Esajas-Friperson, hebben WWF Guianas geïnformeerd over het midden-lang arbeidsmarktbeleid, welke vorig jaar is geadopteerd, waarin er onder meer een focus is op inheemse – en tribale volken.

Eveneens is aangegeven dat erop zeer korte termijn een Commissie Ondernemerschap en Werkgelegenheid Binnenland vanuit het ministerie zal worden geïnstalleerd, die een plan van aanpak zal moeten uitwerken om Decent Work ook ingang te doen vinden in het binnenland. Ook het bevorderen van “green jobs,” zoals vervat in het Derde Decent Work Country Programma kwam tijdens het onderhoud ter sprake.

De bewindsman en de onderdirecteur Arbeidsmarkt gingen ook in op de mogelijkheid om lokale gemeenschappen vaardigheden aan te leren, welke hun een grotere kans bieden op de arbeidsmarkt. Hierbij kwam naar voren, dat de werkarmen van het ministerie, namelijk SAO, SPWE, SHTTC en RACO, reguliere (vak)trainingen kunnen verzorgen, maar ook trainingen op maat kunnen ontwikkelen en verzorgen.

Mac Andrew heeft blijk gegeven ontvankelijk te zijn voor samenwerking in het kader van de uitvoering van het WWF-project en ziet met name een rol hierin weggelegd voor de verschillende werkarmen van het ministerie.

De bewindsman ziet ook graag, dat WWF zal participeren in de meetings van de te installeren Commissie en acht een uitwisseling van informatie op diverse gebieden, zoals “green jobs” dringend noodzakelijk.


2 REACTIES

 1. In de filosofie van de klimaatdrammers hebben bossen geen nut omdat een boom ook co2 produceert. Dus kappen, al het woud, is hun bedoeling.
  gemodereerd

 2. Goed initiatief de regering moet de bewoners van de districten en het ook betrekken op het arbeidsmarkt in hun woonplaats en omgeving.
  Ook moeten regering de binnenlands bewoners die zich in paramaribo en omstreken in grotten woningen en onhygiënisch toestand wonen stimuleren om zich weer in het binnenland en districten te vestigen om de gebieden tot ontwikkeling te brengen ” maar er moeten ook filialen van verschillende grote winkels daar neerzetten ook overheidsinstellingen/ verschillende instanties/ ondernemers met verschillende werkzaamheden/ middelbare onderwijs/ technische/ hospitalen / gezondheidszorg zodat de mensen niet een lange reis naar paramaribo hoeven maken voor hulp.
  Onderwijs en gezondheidszorg zijn de meest belangrijke dingen die ontwikkeling creëert.
  Als een volk niet gezond en geen goed heeft wordt geen economische stabiliteit geboekt.
  In Suriname tegenwoordig is er veel illegale arbeid en handel de boosdoener ” de overtollige ambtenaren moeten in de districten en het binnenland geplaatst om de hun bijdrage aan de locale bewoners te leveren.
  Er 55 duizend Ambtenaren te veel , volgens welingelichte bronnen moet er 37 duizend zijn.
  Is geld en tijd verspillen: Suriname moet in heel sectoren en overheidsinstellingen gaan bezuinigen.
  Dan kom het helemaal vanzelf goed 🇸🇷🔎🔍🧠⚡️
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.