donderdag, maart 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSPCS-directeur Fränkel: “Paniek rond dam was nooit nodig”

SPCS-directeur Fränkel: “Paniek rond dam was nooit nodig”

-

Does Travel

Paniek rond de situatie nabij de stuwdam te Afobaka is volgens Eddy Fränkel nooit nodig geweest. De onderhoudsweg, waarvan een gedeelte als gevolg van wegstromend regenwater was afgekalfd, is tussen maandag en dinsdag hersteld. Fränkel, directeur van de Staatsolie Power Company Suriname (SPCS N.V.) die het beheer over de dam voert, zegt dat er voor de rest niets aan de hand is.

Hij merkt op dat de afkalving naar tevredenheid is hersteld. “De situatie is hersteld en er zijn daarnaast ook voorzieningen getroffen, zodat het hemelwater zijn weg kan vinden naar de rivier zonder dat er weer afkalving optreedt”, aldus de functionaris, die benadrukt dat er nimmer sprake is geweest van een dambreuk.

Fränkel legt de situatie die zich heeft voorgedaan als volgt uit: “Men heeft geconstateerd dat er van een landhoofd, dat helemaal aan de voet van de weg staat en tevens een onderhoudsweg is, een deel van het talud was weggespoeld door de zware regens.”

De directeur merkt op dat het, net als in Paramaribo en overige districten, ook op Afobaka extreem heeft geregend. “Voor de rest is er niets aan de hand.”

“Hemelwater moet eenmaal worden weggevoerd en het heeft zijn weg gezocht én gevonden naar de rivier. Paniek was nooit nodig. Vanaf het eerste moment niet en is ook nu nog steeds niet nodig”, aldus de SPCS-directeur.

De waarschijnlijkheid dat eenzelfde situatie zich bij andere delen van de weg voordoet, is volgens de functionaris zeer laag.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
  1. Als de dam mocht bezwijken, heeft het ook geen zin om in paniek te raken in Paramaribo, omdat in paniek raken geen zoden aan de dijk zal leggen.


    gemodereerd
  2. Suriname heeft niet de deskundigheid, equipment, ervaring en valuta in huis om de wateruitdaging nationaal op te lossen.

    Nederland als land dat onder de zeespiegel ligt, bedreigd wordt dood hemelwater, rivierwater, zeewater heeft de deskundigheid, watermagement kennis en ervaring, valuta, waterinfrastructuur in huis, ook internationaal, wetenschappelijk ook en lost het niet alleen in Nederland op, maar ook internationaal.

    Gelet op onze gemeenschappelijke geschiedenis, Suriname was een kolonie van Nederland en bij de onafhankelijkheid van 25 Februari 1975 was afgesproken dat als de € 1,7 1/5 miljard op zou zijn kon Suriname altijd op steun en kennis, deskundigheid van Nederland rekenen op alle gebieden.

    Op grond van deze overeenkomst hoeft Suriname zich daarom niet te schamen als we een beroep doet op Nederland om ons met de wateruitdaging van Suriname bij te staan om ons hiermee te helpen om het te verlichten.

    Z.E. President CS doet u een beroep op minister -president Mark Rutte een beroep om
    dit waterprobleem in de republiek Suriname structueel op te lossen.

    De minister van Bibis, OW en de Ambassadeur van Suriname in Nederland moeten hiervoor aan de slag gaan. Ook de deskundigen in Suriname moeten samen met het minudterie en de faculteit Waterinfrastructuur vd ADEKUS samen werken.

    Men moet aan de slag gaan en niet lamlendig blijven doen. De uitdaging is er en vraagt om een oplossing. Problemen zijn er om opgelost te worden.

    Het gaat om een internationale uitdaging, stijging zeespiegel, co2, smelten vh ijs op de poolkappen. zeespiegel stijging, lage landen hebben er ook last van.

    Gaan jullie aan de slag om de deskundigen in Nederland er bij te halen om ons hiermee te helpen met mensen, plan en om het op te lossen, niet met Surinamers die diploma’s hebben gekocht, maar zij die kennis hebben van de materie en op de juiste erkende instellingen voor geleerd hebben.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES